ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

13 • 03 • 2013

Nākošnedēļ Somijā notiks Baltijas kauss kalnu slēpošanā

Nākošnedēļ, no 19.-22.martam, nu jau ierastajā Somijas pilsētā Suomutunturi norisināsies Baltijas kauss kalnu slēpošanā, kurā bez visiem spēcīgākajiem Latvijas kalnu slēpotājiem startēs arī kalnu slēpotāji no kaimiņvalstīm Lietuvas un Igaunijas. Baltijas kausu kalnu slēpošanā organizē Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Lietuvas un Igaunijas kolēģiem.

Šoreiz Baltijas kausa programmā papildus ierastajām trīs kalnu slēpošanas disciplīnām – supergigantam, milzu slalomam un slalomam, kas norisināsies minētajā secībā no 19. līdz 21.martam, būs arī ceturtā disciplīna – superkombinācija, kas notiks pirmajā dienā un kurā skaitīts pirmās disciplīnas supergiganta laiks un papildus tiks veikts slaloma brauciens. Baltijas kausā startēs visas trīs jauniešu grupas, un, protams, juniori, elites grupa un tā saucamā meistaru grupa, kas iepriekš bija pazīstama kā seniori. Pirmdien, 18.martā, paredzēta oficiālo treniņu diena. Turpinājumā trešdien paredzēts milzu slaloms, bet ceturtdien – slaloms. Baltijas kauss noslēgsies piektdien, 22..martā, kad savā vienīgajā disciplīnā – milzu  slalomā – sacentīsies paši jaunākie dalībnieki - D grupas pārstāvji.

Pagājušajā gadā vīriem elites grupā visās trijās disciplīnās uzvaras svinēja Latvijas pārstāvji, un tikai slalomā trijniekā ļaujot iekļūt igaunim Tonisam Luikam. Par interesantu un aizraujošo cīņu parūpējās Kristaps Zvejnieks un Roberts Rode, kur, piekāpjoties supergigantā, bet uzvarot abās slaloma disciplīnās, ar 2:1 pārāks bija Kristaps. Rode pirms mēneša FIS sacensībās Slovēnijā uzstādīja karjeras rekordu FIS punktos (40 punkti) un noteikti mēģinās aizstāvēt Baltijas kausa supergiganta titulu, kuru izcīnījis pēdējos divus gadus, kā arī izcīnīt vēl kādu klāt, savukārt, Kristaps šosezon veiksmīgi ir startējis ne tikai savās ierastajās slaloma disciplīnās, tā kā noteikti pretendēs tāpat kā pērn uz uzvaru visās disciplīnās. Abiem pa vidu var iejaukties, protams, arī kāds cits, tajā skaitā Mārtiņš Onskulis, kurš nupat ieguva 27 FIS punktus slalomā, kā arī Miks Zvejnieks un Kaspars Daugulis, kuri pārsvarā ierindojas no otrās līdz ceturtajai vietai.

Dāmām mūsējām kalnu slēpotājām pērn un pirms diviem gadiem divas uzvaras, divus gadus pēc kārtas milzu slalomā ļaujot triumfēt igaunietei Trīnei Tobi. Slalomā, ja būs atguvusies no traumas, galvenā pretendente uz uzvaru būs Lelde Gasūna, bet arī pārējās izlases dalībnieces, kas startēja pasaules čempionātā Šladmingā, kā Meldere, Krūmiņa, Āboltiņa un māsas Bondares ir favorītu pulkā.

Video no Baltic Cup 2012 sacensībām gigantā jauniešiem

LNT ziņu sižets par Baltic Cup 2012 sacensībām slalomā

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv