ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

12 • 02 • 2013

Līgatnes kauss 2013 – 1.posms

Ceturto gadu pēc kārtas Līgatnes kalns sadarbībā ar SK Pantera un Vorslavs Family racing team organizē ikgadējās tautas klases sacensības milzu slalomā Līgatnes kauss. Sacensības norisinās trijos posmos, kas pulcē vairāk kā 70 dažāda vecuma kalnu slēpotājus un sportistus. Lai mūsu mazās slēpotāju tautas sportistiem dotu arī iespēju izkustēties un pacīnīties par medaļām, ir speciāla grupa visiem profesionālajiem sportistiem. Galvenais sacensību ģenerālsponsors „Akmens stils” Uldis Gaušis.

9. februārī norisinājās šīs sezonas pirmais posms un medaļas tika sadalītas 6 vecuma grupās un sporta klasē gan sievietēm, gan vīriešiem.  Kā ierasts, arī šogad vissīvākā cīņa notika starp vīriešiem labākajos gados, kur labāko laiku starp visiem tautas klases braucējiem uzrādīja Valdis Raitums (0:37.71) V3 grupā, apsteidzot savu tuvāko konkurentu Pēteri Vočtavu par nieka 43 sekundes simtdaļām abu braucienu kopsumā, un kā trešais šajā grupā palika Artis Satiks. Vīriešu grupa ar vislielāko pieredzi bija tik pat kupla un sīva un ne būt lēnāka. V4 grupā uzvarēja Vants Balodis (0:37.93), atstājot aiz sevis iepriekšējās sezonas kopvērtējuma līderi Māri Ugaini un trešās vietas ieguvēju Arni Asbergu. Mūsu stiprās dāmas arī braši cīnījās par godalgotajām medaļām. S3 grupā uzvarēja pagājuša gada kopvērtējuma līdzere Linda Raituma (0:41.22), atstājot aiz sevis pagājušā gada kopvērtējuma trešās vietas ieguvēju Agritu Kalnozolu.Trešajā vietā palika Solvita Kalniņa.

Spec balvu piešķīrām mūsu jaunākajai meitenei Martai Raitumai, kas izcīnija otro vietu savā grupā. Jāuzslavē arī mūsu jaunākais zēns Dāniels Avens par centību un uzvaru Līgatnes kausā.

Priecēja redzēt šogad krietni kuplāko sporta grupu, kurā uzvarēja Kristaps Janovičs no SK Favorits, uzrādot arī absolūti labāko laiku abās trasēs.

Nākamais posms jau šonedēļ, 16. Februārī , kad būs arī iespēja notestēt un salīdzināt divus labākos slēpju ražotājus! Savus labākos modeļus piedāvās gan Rossignol, gan Atomic pārstāvji!

Noslēdzošais posms 16. martā, kur notiks arī kopvērtējuma apbalvošana.
Līgatnes kalns

Screen Shot 2013-02-12 at 17.55.57.png

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv