ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

28 • 03 • 2013

Latvijas kalnu slēpotājiem godalgotas vietas un labi rezultāti FIS sacensībās

Labus rezultātus Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās kalnu slēpošanā uzrādījuši Latvijas izlases dalībnieki. Slovākijas pilsētiņā Jasnā notikušajās milzu slaloma sacensībās Kristaps Zvejnieks izcīnīja trešo vietu, bet turpat slalomā Robertam Rodem piektā, bet Mikam Zvejniekam sestā vieta. Savukārt, Agnese Āboltiņa Norvēģijas čempionātā nobraucienā izcīnīja 10.vietu un ir ļoti tuvu kvalifikācijas izpildei uz Olimpiskajām spēlēm.

Pēc startiem pagājušajā nedēļā Baltijas kausā Suomutunturos (Somijā) vairāki Latvijas izlases dalībnieki kalnu slēpošanā devās uz FIS sacensībām. Vispirms mūsējie startēja Jasnā Slovākijā, kur, neskaitot latviešus un mājiniekus slovākus, piedalījās arī kalnu slēpotāji no Čehijas, Polijas un Krievijas. Pirmajā dienā slalomā 30 dalībnieku vidū vislabāk nostartēja Roberts Rode un Miks Zvejnieks, kuriem izdevās iekļūt labāko sešiniekā. Rode no uzvarētāja atpalika sešas sekundes un ierindojās piektajā vietā, bet Miks Zvejnieks bija vēl par sekundi lēnāks divu braucienu summā un viņam sestā vieta. Roberts Briška no uzvarētāja atpalika jau gandrīz desmit sekundes un palika 13.vietā. Neveiksmīgs jau pirmais brauciens mūsu slaloma līderim Kristapam Zvejniekam, kurš piedzīvoja izstāšanos.  Par uzvarētāju kļuva mājinieks Adams Zampa, kurš šogad pasaules čempionātā slalomā izcīnīja 15.vietu.

Nākošajā dienā milzu slalomā, nākot klāt arī ukraiņiem, revanšēties par neveiksmi izdevās Kristapam Zvejniekam, kurš izcīnīja trešo vietu. Jau pirmajā braucienā Kristaps uzrādīja otro rezultātu, tikai par četrām sekundes simtdaļām piekāpjoties līderim Adamam Zampam un esot tuvu savai otrajai uzvarai karjerā milzus slalomā FIS sacensībās. Otrais brauciens diemžēl neizdevās tik labs, kā gribētos, un kaut arī tika uzrādīts trešais laiks, tomēr sanāca palaist garām vēl vienu slovāku Vladimiru Siranu, kuru Kristaps bija apsteidzis pirms divām nedēļām, un līdz ar to beigās izcīnīta trešā vieta un 31,90 FIS punkti. Otrā uzvara divās dienās Adamam Zampam, kuram Zvejnieks zaudēja 0,93 sekundes, bet līdz otrajai vietai pietrūka tikai 0,12 sekundes. Labāko desmitnieku noslēdza Roberts Rode, kurš par Kristapu Zvejnieku divu braucienu summā bija 4,3 sekundes lēnāks. Briška ar Miku Zvejnieku nesasniedza finišu pirmajā braucienā.

Kristaps-Jasna2013GS.jpg
Kristaps Zvejnieks uz pjedestāla Jasnā. Foto: zvejnieks.lv

Tikmēr 17 gadus jaunā Agnese Āboltiņa piedalījās Norvēģijas čempionātā kalnu slēpošanā, kur visaugstvērtīgākos rezultātus viņai izdevās sasniegt superkombinācijā un nobraucienā. Vispirms nobraucienā pāri par trīsdesmit dalībnieču vidū Agnese nobraucienā izcīnīja 10.vietu un iegūstot 87 FIS punktus, kas viņu reitingā nobrauciena disciplīnā ierindo pāris vietas aiz labāko trīssimtnieka, iekļūšana kurā dod tiesības startēt Olimpiskajās spēlēs. Nākošajā dienā superkombinācijā Agnese ieguva 13.vietu un 81 FIS punktus.

Tagad lielākā daļa no izlases dalībniekiem dosies uz Poļarniji Zori Krievijā, kur piedalīsies FIS sacensībās slalomā un milzu slalomā. Pērn mūsējie diezgan sekmīgi tur startēja.

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv