ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

04 • 12 • 2012

Latvijas jaunie slēpotāji E.S.F. nometnē Kaprunā

Latvijas slēpošanas savienība šī gada nogalē iestājās Eiropas slēpošanas federācijā(E.S.F.). Un tas  Latvijas jaunajiem slēpotājiem deva iespēju jau novembra vidū uz sešām dienām doties uz E.S.F. pilnībā apmaksātu slēpošanas nometni Kaprūnā, Austrija.  Vēl ar Latvijas slēpotājiem savu meistarību pilnveidot bija ieradušies sportisti no Baltkrievijas, Lietuvas un Gruzijas. Kopā ap trīsdesmit sportistiem, kuri treniņu procesā tika sadalīti trīs grupās: sportisti, kuri piedalās FIS sacensībās, jaunieši  1997 un 1998 g.dz.  ar labu un vidēju meistarības līmeni un Baltkrievijas sportisti ar vājākām slēpošanas prasmēm. 

Screen Shot 2012-12-04 at 14.13.35.png 

Diemžēl pirmajā dienā netikām slēpot, jo laika prognoze ar lielo vēju diktēja savus noteikumus.  Otrajā un trešajā dienā jaunus un interesantus vingrinājumus rādīja un mācīja Andreas Weiskopf, kurš tiek uzaicināts daudzās Pasaules un Eiropas komandās, kā tehnisko vingrinājumu speciālists - treneris.  Andreasa  pamatnodarbošanās un hobijs ir pūderslēpošana.

Screen Shot 2012-12-04 at 14.11.25.png

Pārējās dienas ar mūsu grupu strādāja treneris Tomass, kurš iepriekš piecus gadus strādājis ar Austrijas Pasaules kausa komandu, bijis kā viestreneris Lielbritānijas komandai u.c., dotajā brīdi pats aktīvi nepiedalās sportistu sagatavošanā. Šīs trīs dienas trenējāmies  slaloma un giganta trasēs un nedaudz pildījām vingrinājumus.

Screen Shot 2012-12-04 at 14.11.34.png

Pēc slēpošanas treniņiem, katru pēcpusdienu  1.5h  sportisti un treneri devās uz fiziskajiem treniņiem.

Screen Shot 2012-12-04 at 14.11.43.png

No Latvijas šajā nometnē piedalījās : Evelīna Gasūna, Madara Zvīne, Elīna Nežborte, Žanete Gedra, Kristaps Stefans, Klāvs Rubenis un Žaks Gedra.

Latvijas jaunie sportisti varēja daudz mācīties un iegūt priekš savas slēpošanas  meistarības no Austrijas federācijas piedāvātajiem slēpošanas speciālistiem: viens ieguva jaunas zināšanas, cits jaunus draugus, cits gan zināšanas, gan draugus.

Screen Shot 2012-12-04 at 14.11.50.png

Paldies LSS par transporta un degvielas nodrošināšanu.

Šāda nometne sezonas beigās, 2013.gada aprīlī, plānojas Šveicē.

Atbildīgā trenere par Latvijas jaunatnes izlasi,
Gunta Gasūna

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv