ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

24 • 02 • 2013

Latvijas jaunatnes čempionāta kalnu slēpošanā rezultāti

Sestdien un svētdien Siguldā Kordes trasē norisinājās Latvijas jaunatnes čempionāts kalnu slēpošanā. Pirmajā sacensību dienā jaunie kalnu slēpotāji sacentās divās disciplīnās – supergigantā un milzu slalomā, bet otrajā dienā slalomā. Latvijas čempionātā piedalījās arī lietuvieši un igauņi. 

U12 grupā meitenēm pēc nestartēšanas abos Latvijas kausa posmos uz starta izgāja Sintija Vējiņa, sastādot nopietnu konkurenci Rēzijai Krastiņai. Un to jau varēja manīt pirmajā disciplīnā supergigantā, kur Sintija uzvarētājai  Rēzijai piekāpās par 0,23 sekundēm. Trešā bija Kordes trasi iecienījusī Līva Oliņa. Milzu slalomā cīņa par uzvaru bija vēl sīvāka, kur abas favorītes uzrādīja labāko laiku katra savā braucienā, bet abu braucienu summā par deviņām sekundes simtdaļām ātrāka tomēr bija Sintija Vējiņa, atstājot Rēziju Krastiņu otrajā vietā. Pussekundi uzvarētājai zaudēja trešās vietas ieguvēja Betija Burkovska. No trešās vietas pēc pirmā brauciena uz piekto atkrita Karlīna Lāce. Slalomā neviena nespēja neko likt pretī Rēzijai Krastiņai. Otro rezultātu uzrādīja igauniete Karmena Piho, bet no latvietēm otrā bija Betija Burkoska, kas, pateicoties labākam pirmajam braucienam, tikai par 0,08 sekundēm apsteidza Sintiju Vējiņu.

U14 grupā pirmajā dienā abās disciplīnās pārliecinoši uzvarēja Žanete Gedra, savas konkurentes apsteidzot vairāk nekā par divām sekundēm, turklāt arī supergigantā, kur viņa Latvijas kausa pirmajā posmā pamanījās zaudēt Ievai Pildiņai, kurai otrā vieta supergigantā Latvijas čempionātā. Ceturtā aiz lietuvietes Augustaitītes finišēja Luīze Brauere, kurai Latvijas čempionāta bronza. Milzu slalomā otrā bija Augustaitīte, bet starp latvietēm otrā un trešā bija Marta Jansone un Arta Irbe, bet Ieva Pildiņa, kas bija otrā pēc pirmā brauciena, otrajā kļūdījās un beigās palika astotā. Svētdien slalomā atkal pārliecinoši pirmā bija Žanete Gedra, kas par 4,5 sekundēm apsteidza otro vietu ieguvušo Ievu Pildiņu, bet trešā no latvietēm bija Arta ir Irbe, kurai priekšā aizsteidzās vēl lietuviete Augustaitīte. Gedra par sekundi pārspēja U16 grupas uzvarētāju slalomā. 

U16 grupā supergigantā notika ļoti interesanta cīņa par uzvaru starp Elīnu Nežborti un Evelīnu Gasūni. Pēc pirmā brauciena Evelīna bija priekšā tieši ceturtdaļsekundi, bet otrajā Elīna bija ātrāka par 0,29 sekundēm, līdz ar to abu braucienu summā pārspējot Evelīnu par četrām sekundes simtdaļām. Trešo vietu ieguva Madara Zvīne, kura atpalika 1,3 sekundes. Savukārt milzu slalomā, nedaudz negaidīti uzvarot abos braucienos, pirmo vietu izcīnīja Nežborte, par ceturtdaļsekundi apsteidzot otrā vietas ieguvēju Zvīni. Uzrādot otrajā braucienā vienādu ātrāko laiku ar Nežborti, uz trešo vietu pakāpās Elizabete Šterna, ārpus godalgoto trijnieka izstumjot Evelīnu Gasūnu. Slalomā pie trešās uzvaras tika Nežborte, kurai tikai deviņas sekundes simtdaļas zaudēja Evelīna Gasūna, kura slalomā nebija zaudējusi nevienai ļoti ilgi.

U12 grupā puišiem pēc ļoti ilga pārtraukuma katrā disciplīnā bija savs uzvarētājs. Supergigantā uzvarēja Lauris Opmanis, aiz sevis atstājot Markusu Vinkleru un Marku Truhinu. Neveiksme pirmajā braucienā augstāk par 11.vietu neļāva pakāpties otrā brauciena stabili labākā laika uzrādītājam Paulam Rubenim. Milzu slalomā sīvā cīņā divu braucienu summā Rubenis par 0,07 sekundēm pārspēja Opmani, bet trešo vietu ieguva Edgars Žurevskis, kurš, savukārt,  bija pārāks par visiem slalomā. Vēl viena otrā vieta Opmanim, bet trijniekā ielauzās Reinis Burtnieks, jo Paulam Rubenim tika piešķirta diskvalifikācija.

U14 grupā supergigantā droša uzvara Danielam Losam. Otrā vieta Aleksim Altbergam, bet trešo vietu ieguva Klāvs Vorslavs. Milzu slalomā pirmajās divās vietās atkal Daniels Loss un Aleksis Altbergs, bet uz pjedestāla zemākā pakāpiena kāpt varēja Mārtiņš Zvīnis, kas par sekundes simtdaļu pārspēja igauni Rītsalu un par septiņām simtdaļām Vorslavu. Slalomā godalgoto trijnieks krietni pamainījās. Pēc ne visai veiksmīgā starta abās disciplīnās sestdien Jorens Jēkabsons neatstāja cerības nevienam svētdien slalomā. Vorslovam otrais pjedestāls ar iegūto otro vietu, tāpat arī Zvīnim, kuram vēl viena trešā vieta. 

U16 grupā no latviešiem visās disciplīnās trijniekā kā ierasts bija Žaks Gedra, Lauris Opmanis un Klāvs Rubenis. Supergigantā labākais bija Rubenis, bet cīņā par otro vietu Opmanis pārspēja Gedru. Abās slaloma disciplīnās pārāks par visiem bija Žaks Gedra, bet Rubenim divas otrās vietas. Slalomā trešo vietu no latviešiem ieguva Opmanis, bet milzu slalomā viņam priekšā bija arī igaunis Virro. 

1 Komentāri

26 • 02 • 2013 / 19:42
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv