ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

05 • 08 • 2013

Latvijas izlase kalnu slēpošanā uz slēpēm arī vasarā

Jūlija beigās Latvijas izlase kalnu slēpošanā Lietuvas nu jau zināmajā pilsētā Druskininkai aivadīja vasaras treniņu nometni. Nometne bija lielisks apvienojums fiziskās sagatavotības treniņiem ar slaloma tehnikas nostiprināšanu. Druskininku infrastruktūra ar diviem lieliskiem stadioniem, ezeru un skrituļslidu celiņiem apvienojumā ar sniega halli piedāvā teicamus apstākļus vasaras sagatavošanās procesā. Jāpiezīmē, ka lietuvieši būtiski piestrādājuši arī pie sniega kvalitātes kalnu sagatavojot ar ūdeni, tādējādi piedāvājot mums iespēju braukt par patiešām labā līmenī sagatavotu kalnu, kurā varējām pieslīpēt slaloma tehniku.

Nav noslēpums, ka lai spētu saglabāt konkurētspēju kalnu slēpotājiem nepieciešams slēpot arī vasarā, un Lietuvas „Snowarena” ir labs risinājums priekš mums, ko atzinīgi novērtējuši arī mūsu stiprākie kalnu slēpotāji Kristaps Zvejnieks, Lelde Gasūna un Miks Zvejnieks, kuri ledainās trases jau izmēģinājuši, jo kā zināms pirmajos „Snowarenas” darbības gados lietuvieši pienācīgu sniega kvalitāti sportam nebija spējuši nodrošināt. Nu situācija šķiet virzās uz labo pusi un runājot par nākotni Snowarena sadarbībā ar Lietuvas federāciju un LSS, ir izteikusi vēlmi organizēt starptautiskās FIS sacensības, runājot jau par 2014-2015. gada sezonu. Šis tikai apstiprina to, ka arī Baltijas valstis kalnu slēpošanā jau ne tik tālā nākotnē var nostiprināties kā kalnu slēpošanas reģions, kas piedāvā labas iespējas kalnu slēpotājiem attīstīties tepat uz vietas nekur tālu nebraucot.

Runājot par Latvijas izlases tuvākajiem plāniem, skaidrs, ka gaidāmajā sezonā galvenais motivators, ko izjūt arī sarunās ar sportistiem ir Olimpiskās spēles Sočos, kurām daļai sportistu vēl jāpaspēj kvalificēties. Komfortabli Olimpiskās kvalifikācijas kritērija izpildes ziņā uz šo brīdi var justies Kritaps Zvejnieks un Roberts Rode, kuri A kvalifikācijas kritēriju ir izpildījuši ar uzviju. Uz šo brīdi kvalificējusies Supergiganta disciplīnā ir arī Agnese Āboltiņa, kurai savas pozīcijas vēl prasās nostiprināt. Bet normatīvs tepat aiz sliekšņa ir Leldei Gasūnai, kā arī par trešo vietu vīriem noteikti pacīnīsies Mārtiņš Onskulis un Miks Zvejnieks. Izlases treniņu un sacensību plāns gaidāmajā sezonā pirmkārt tiks pakārtots mērķa, kas ir Olimpisko spēļu kvalifikācija izpildei. Vēlreiz uz Lietuvas „Snowarenu” plānojam braukt šomēnes, bet uz sacensībām intensīvi spiest sākot ar sacensību sezonas sākumu novembrī un decembrī.

LV_izlase_Infoski.jpg

Par tālākiem notikumiem informēsim

Latvijas izlases kalnu slēpošanā
Dinārs Doršs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv