ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

02 • 12 • 2012

Latvijā ir gan lētākā, gan dārgākā kalnu slēpošanas trases dienas biļete Eiropā

Latvijā ir gan lētākā, gan dārgākā kalnu slēpošanas trases garumā līdz diviem kilometriem dienas biļetes pieaugušajam cena Eiropā, liecina Eiropas Patērētāju centra tīkla (EPCT) pētījuma rezultāti.

Lētākā kalnu slēpošanas trases garumā līdz diviem kilometriem dienas biļete Eiropā ir Latvijas slēpošanas trasei "Rāmkalni". Pirmo piecu lētāko kalnu slēpošanas trašu sarakstā iekļuvis arī Latvijas atpūtas komplekss "Gaiziņš".

Savukārt dārgākā dienas biļete attiecīgajā kategorijā ir Latvijas slēpošanas kūrortam "Zviedru cepure".

Pētījumā norādīts ‒ lai gan Latvija nav kalnu zeme, tās stāvās nogāzes un sniega bagātās ziemas ir ļoti piemērotas īsiem nobraucieniem ar slēpēm vai snovbordu. "Pirmais sniegs uzsnieg novembrī, bet slēpošanas sezona sākas tikai ap Ziemassvētkiem un turpinās līdz pat marta beigām. Aukstākais mēnesis ir janvāris. Un, lai gan tas varētu likties diezgan neparasti, kalnu slēpošana latviešiem ir populārākā ziemas aktivitāte. Slēpošanas trases atrodas gandrīz katrā pašvaldībā, kā arī ir labi sagatavotas un izgaismotas trases distanču slēpošanai," klāstīts pētījumā.

Tajā arī uzsvērts, ka lielākoties slēpošanas trases Latvijā ir labi koptas un aprīkotas ar moderniem pacēlājiem un piedāvā labas slēpošanas iespējas bērniem un iesācējiem. "Ir iespējams aprīkojumu arī iznomāt un lūgt pieredzējušu instruktoru palīdzību. Latvijas Slēpošanas trašu asociācija nodrošina, ka slēpošanas trases ir kārtībā un atbilst kvalitātes un drošības prasībām," uzsver pētījuma autori.

EPCT pētījumā Latvijas slēpošanas trašu dati apkopoti pirmoreiz. No Latvijas tajā piedalījās septiņas slēpošanas trases. Pētījuma autori norāda ‒ lai gan visas pētījumā piedalījušās trases ir salīdzinoši mazas, tām ir gara sezona un tās ir salīdzinoši lētas. Turklāt visām no tām ir apgaismoti nobraucieni, bet piecām no tām ‒ arī izklaides parks.

Saskaņā ar pētījuma datiem Latvijā ir 31 kalnu slēpošanas trase un 22 distanču slēpošanas trases.

EPCT pētījuma ietvaros informāciju par saviem pakalpojumiem, cenām, infrastruktūru, pieejamību un citām niansēm sniedza gandrīz 400 slēpošanas kūrortu visā Eiropā. Pētījuma ietvaros secināts, ka, rūpīgi salīdzinot cenas un pakalpojumu sastāvu, var ietaupīt lielus naudas resursus.

Avots: Delfi.lv (Oriģniāli lasāms: http://www.delfi.lv/bizness/biznesa_vide/petijums-latvija-ir-gan-letaka-gan-dargaka-kalnu-sleposanas-trases-dienas-bilete-eiropa.d?id=42872926)

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv