ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

21 • 08 • 2012

Kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks uzvar pasaules čempionātā skrituļslalomā

Latvijas labākais kalnu slēpotājs, mārupietis Kristaps Zvejnieks, kurš pārstāv slēpošanas klubu "Virsotne", svētdien izcīnījis pirmo vietu pasaules skrituļslaloma čempionātā slaloma disciplīnā Vācijas pilsētā Kamā, otrajā un trešajā vietā atstājot mājiniekus vāciešus. Sievietēm uzvaru svinēja mājiniece Anna Katrīna Štolca, bet labākā no Latvijas pārstāvēm bija Anete Skrastiņa (SK "Pantera"), ierindojoties 16.vietā.

Divu braucienu summā otrās vietas ieguvēju vācieti Manuelu Alesandro Cerleinu Kristaps Zvejnieks apsteidza par 0,21 sekundi, bet trešās vietas ieguvējs Sebastians Grubers atpalika 0,69 sekundes. 35. vietā ierindojās Kristapa jaunākais brālis Dāvis, kurš uzvarētājam zaudēja 9,58 sekundes, bet 45. vietu ieņēma vidējais no brāļiem Zvejniekiem – Miks. Kristaps pirmajā braucienā uzrādīja labāko laiku, vienīgais izbraucot zem 27 sekundēm - 26,87. Un kaut arī otrajā braucienā Cerleins bija ātrākais, tomēr otrais laiks otrajā braucienā un pirmajā braucienā iekrātais pārsvars ļāva Kristapam Zvejniekam nosargāt pirmo vietu un kļūt par pasaules čempionu šajā kalnu slēpošanas disciplīnas vasaras paveidā.

Šāds rezultāts nebija nekāds pārsteigums, jo Kristaps Zvejnieks bija viens no pieredzējušākajiem šo sacensību dalībniekiem. Uzvara Pasaules kausa posmā pagājušajā gadā un arī šogad, kā arī otrā vieta jūlija vidū pasaules kausā posmā Siguldā, Kristapu ierindoja pie vieniem no galvenajiem favorītiem uz uzvaru. Vīru konkurencē startēja vairāk nekā 80 dalībnieku, pārsvarā 18 līdz 20 gadus jauni sportisti, lai gan netrūka dalībnieku, kuru vecums sniedzās pāri 40, kā arī tādu, kuriem vēl pāris gadi palikuši līdz vidusskolas vecuma sasniegšanai. Nedaudz vairāk nekā no pusi dalībniekiem veidoja mājinieki vācieši (pirmajā divdesmitniekā bija 16 vācieši - aut. piez.). Vēl pārstāvētas bija tādas valstis kā Itālija, Horvātija, Čehija, Slovākija, Šveice, Austrija un Japāna.

Dāmām slalomā gandrīz 80 dalībnieču konkurencē sešpadsmitā bija Anete Skrastiņa, kura divu braucienu summā no uzvarētājas atpalika 7,59 sekundes. 29.vieta Martai Garā un 40.vieta Ievai Melderei. Vairāki citi Latvijas sportisti nefinišēja vai nekvalificējās otrajam braucienam.

Dienu iepriekš notika sacensības milzu slalomā. Vīriem Kristaps Zvejnieks nekvalificējās otrajam mēģinājumam, Miks Zvejnieks ieņēma 15. vietu, Toms Sarkanis – 35., Dāvis Zvejnieks – 39. vietu un Kristaps Stefans – 42. vietu. Savukārt dāmām siguldiete Madara Meldere ierindojās četrpadsmitajā, bet viņas māsa Ieva Meldere 43. vietā.

Kristaps PČ2012.jpg

Kristaps PČ2012-2.jpg

2 Komentāri

Novēlu tuvoties ar šo rezultātu tuvoties ziemai....!
22 • 08 • 2012 / 14:23
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv