ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

12 • 02 • 2013

Kalnu slēpotājs K.Zvejnieks trijniekā slalomā Šveicē

Ļoti labus rezultātus gan izcīnīto vietu, gan arī iegūto punktu ziņā vairākās FIS sacensībās slalomā uzrādījis Latvijas izlases kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš četras reizes ap simts dalībnieku konkurencē iekļuva labāko desmitniekā, bet Vildhausā Šveicē arī trijniekā, sasniedzot otro labāko rezultātu karjerā FIS punktu izteiksmē – 15,61 FIS punkti.

Pirms starta slaloma un milzu slaloma disciplīnās Pasaules čempionātā Šladmingā (Austrija) vairāki Latvijas izlases sportisti piedalījās dažās FIS sacensībās turpat Austrijā un arī blakus esošajās valstīs. Vislabākos rezultātus izdevās sasniegt Kristapam Zvejniekam, kurš Vildhausā Šveicē 102 dalībnieku konkurencē izcīnīja trešo vietu un nopelnīja 15,61 FIS punktus, kas ir otrs labākais rezultāts viņa karjerā, par punktu atpaliekot no rekorda. Pēc pirmā brauciena Kristaps bija trešais, tikai ceturtdaļsekundi atpaliekot no līdera, bet, neskatoties uz vienpadsmito laiku otrajā braucienā, kopvērtējumā izdevās nosargāt trešo pozīciju, uzrādot laiku 1:40,15 un 0,39 sekundes zaudējot uzvarētājam Kristiānam Hiršbuelam no Austrijas. Šajās sacensībās piedalījās arī Toms Sarkanis un Kaspars Daugulis, bet viņiem starts bija neveiksmīgs, jo viņiem neizdevās tikt pie otrā brauciena – Toms saņēma diskvalifikāciju, bet Kaspars nefinišēja pirmajā braucienā.

Kristaps Wildhaus 2013.jpg
Kristaps uz pjedestāla sacensībās Šveicē. Foto: zvejnieks.lv

Vācijā slalomā 90 dalībnieku vidū Kristaps Zvejnieks izcīnīja 6.vietu un 16,49 FIS punktus. Pirmajā braucienā viņš uzrādīja sesto laiku 50,88 sekundes (+0,39), bet ar devīto rezultātu otrajā braucienā atkal izdevās saglabāt pirmajā braucienā izcīnīto pozīciju, tātad ierindojoties sestajā vietā, no uzvarētāja vācieša Dominika Štēles atpaliekot 0,95 sekundes. Toms Sarkanis divu braucienu summā bija 8,6 sekundes lēnāks nekā Kristaps un ierindojās 42.vietā, sasniedzot savu labāko punktu rezultātu – 71,49 FIS punkti. Kaspars Daugulis nesasniedza finišu otrajā braucienā.

Kristaps Lenggries 2013.jpg
K.Zvejnieks sacensībās Vācijā. Foto: zvejnieks.lv

Austrijā Pīsendorfā FIS sacensībās slalomā Kristaps Zvejnieks, atpaliekot no uzvarētāja zviedra Antona Ladenpera pusotru sekundi, izcīnīja 7.vietu, tiekot pie 20 FIS punktiem. Kaspars Daugulis nobrauca par septiņām sekundēm lēnāk nekā Zvejnieks un ierindojās 42.vietā, bet vēl par 2,4 sekundēm atpalika 45.vieut ieguvušais Toms Sarkanis. Šāda veiksmīga sērija punktu ziņā Kristapam Zvejniekam ļaus pakāpties FIS reitingā slalomā, kurā viņš šobrīd ir 154. vietā.

Tikmēr Kristapa brālis Miks Zvejnieks un Daniels Fogelis diezgan veiksmīgi startējuši „Citizen” sacensībās Čehijā, kur papildus mājiniekiem čehiem startēja arī pa kādam polim, austrietim, slovākam un beļģim. Miks abas dienas slalomā sešdesmit dalībnieku konkurencē bija sešiniekā, izcīnot ceturto un piekto vietu un tiekot pie 55 un 56 FIS punktiem, kas ir viņa ceturtais labākais rezultāts. Savukārt Daniels Fogelis ieguva 14. un 15.vietu, uzrādot karjeras labāko rezultātu -70 FIS punkti (janvāra beigās viņš tikai pirmo reizi ieguva zem 100 FIS punktiem – aut. piez.).

Latvijas kausa otro posmu izlaidusī Agnese Āboltiņa piedalījās vairākās FIS sacensībās slalomā un milzu slalomā Norvēģijā, kur startēja visas Ziemeļvalstis, neskaitot Dāniju. Slalomā, kur startēja 69 dalībnieces, Agnese ieguva 34.vieut, bet milzu slalomā izdevās iekļūt trīsdesmitniekā, izcīnot 26.vietu un iegūstot 66 FIS punktus, kas tikai par četriem punktiem atpaliek no viņas labākā rezultāta.

Brāļi Zvejnieki, Kaspars Daugulis, Toms Sarkanis un Agnese Āboltiņa pārstāvēs Latviju Pasaules čempionātā Šladmingā. Milzu slaloms paredzēts 14.februārī dāmām un 15.februārī vīriem (kvalifikācija 14.februārī), bet slaloms attiecīgi 16. un 17.februārī.

4 Komentāri

Daudzi favorīti slalomā, kam neinteresē astotā vai piecpadsmitā vieta, ejot uz maksimumu, izstājas, tā kā Kristapam ir labas izredzes, jo viņš salīdzinoši ļoti stabili brauc. PČ ne tikai trīsdesmitnieks brauc otro braucienu, tā kā arī otrajā braucienā vairāki stiprie pakritīs ārā un ir iespējas pakāpties uz ļoti labu vietu. Lai tā notiek un viss izdodas visiem mūsējiem, pārējiem kvalificēties pamatsacensībām.

12 • 02 • 2013 / 11:44
Prieks, ! Tu esi Latvijas kalnu slēpošanas PRICIS KRISTAPS!
Ierosinu uztaisīt sienas kalendāru ar titulbildi, kur Tu ekspresīvi izraujies no apsnigušā meža . Pasakaini skaisti!
13 • 02 • 2013 / 19:03
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv