ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

18 • 12 • 2012

Kalnu slēpotājiem labi rezultāti FIS sacensībās

Ar labiem rezultātiem FIS sacensībās kalnu slēpošanā startējuši Latvijas izlases kalnu slēpotāji. Norvēģijā notikušajās slaloma sacensībās 14.vietu ieguva un punktu rekordu uzstādīja Agnese Āboltiņa. Tāpat punktu rekords un izcīnīta 10.vieta slalomā Itālijā Mārtiņam Onskulim, bet Kristapam Zvejniekam 12.vieta milzu slalomā citās FIS sacensībās Itālijā.

Pēdējās dienās vairākos Eiropas kalnu kūrortos norisinājās FIS sacensības kalnu slēpošanā, kurās piedalījās un augstvērtīgus rezultātus uzrādīja Latvijas izlases dalībnieki. Itālijā Sekstenā-Kroicbergpasā notikušajās slaloma sacensībās junioriem 18 gadus jaunais Mārtiņš Onskulis 99 dalībnieku konkurencē izcīnīja augsto 10.vietu. Pēc pirmā brauciena viņš bija pat augstāk – septītajā pozīcijā, līderim zaudējot 0,71 sekundi, taču otrajā braucienā tika uzrādīts tikai 15.rezultāts, un divu braucienu summā nācās noslīdēt pāris vietas zemāk – uz 10.vietu. Mārtiņš uzrādīja laiku 1:40,84 un uzvarētājam Marko Manfrini no Itālijas, kurš pēc pirmā brauciena bija 5.vietā un mūsu sportistam priekšā bija tikai ceturtdaļsekundi, beigās zaudēja 2,04 sekundes, par ko nopelnīja 50,22 FIS punktus, kas bija Mārtiņa rekords uz to brīdi. Otrajā dienā Onskulis palika tūdaļ aiz labāko desmitnieka, izcīnot 11.vietu, uzvarētājam zaudējot 2,21 sekundi un iegūstot 52,39 FIS punktus. Šodien citā Itālijas kalnu slēpošanas sacensību vietā Speikbodenā 109 dalībnieku vidū ierindojās 18.vietā. Uzvarētājam Manuelam Karelijam viņš zaudēja 2,69 sekundes un nopelnīja 45,71 FIS punktus, uzstādot jaunu rekordu un pievienojoties šobrīd aktīvajiem „zem piecdesmitnieka klubiņa biedriem” Kristapam Zvejniekam un Robertam Rodem.

Sešpadsmit gadus jaunā Agnese Āboltiņa Hafjelā Norvēģijā slalomā 50 dalībnieču vidū izcīnīja 14.vietu. Viņa uzvarētājai un savai vienaudzei no Norvēģijas Tuvai Norbī divu braucienu summā zaudēja 5,91 sekundi un ieguva vislabākos FIS punktus karjerā – 62,60 punkti (iepriekšējais rekords, kas uzstādīts pirms četrām nedēļām turpat Norvēģijā, labots par vienu punktu – aut. piez.).

Tikmēr Speikbodenā Itālijā milzu slalomā no mūsējiem vislabāk veicās Kristapam Zvejniekam, kurš otrajā dienā izcīnīja 12.vietu, kaut arī pēc  pirmā brauciena atradās 7.pozīcijā. Uzvarētājam Danielam Julem no Šveices viņš zaudēja nepilnas divas sekundes un nopelnīja 35,86 FIS punktus, kas ir labākais šīs sezonas rezultāts un trešais labākais karjerā šajā disciplīnā. Septiņas sekundes lēnāks par Kristapu bija Onskulis, kurš ierindojās 40.vietā, bet vēl par 1,3 sekundēm lēnāks bija un 43.vietā ierindojās Miks Zvejnieks. Pirmajā dienā milzu slalomā Zvejnieks vecākais bija 14.vietā, tam pašam šveicietim julem zaudējot 2,72 sekundes un iegūstot 39,72 FIS punktus. Brālis Miks par Kristapu bija 6,5 sekundes lēnāks un ierindojās 28.vietā, nopelnot 81,36 FIS punktus.

Šodien Kristaps Zvejnieks madonnā Dikampiglio (Itālija) startēs Pasaules kausa posmā slalomā, kas būs otrais šāda līmeņa starts šajā sezonā. Pirmā brauciena sākums plkst. 18.45 pēc Latvijas laika. Novembra pirmajā pusē viņš Pasaules kausa posmā slalomā Levi Somijā ierindojās 63.vietā. Šoreiz jācer uz vēl labāku rezultātu, ko arī novēlam Kristapam.

sl_bc_1429.jpg
Mārtiņš Onskulis

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv