ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

06 • 03 • 2013

Kā mums gāja Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē

Ik pēc diviem gadiem jaunieši no visas Eiropas sabrauc kopā un noskaidro labākos Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē. Kalnu slēpošanas disciplīnai tika izvirzīti labākie jaunieši no Latvijas – Miks Zvejnieks , Agnese Āboltiņa  un arī  3 labākie  ‘’Apex’’ kluba braucēji es  (Liene Bondare)  , Armands Zariņš un Krista Vitkovska.  Šajā gadā  mūs viesmīlīgi uzņēma Rumānijas  kūrortpilsētā Brašova.

Armands Zariņš  un Krista Vitkavska   kopā ar komandu lidoja  no Latvija , taču es ar  pārējiem diviem olimpiešiem devos  pēc mūsu finišiem  Pasaules Čempionātā. Ierodoties  Rumānijā mūs uzņēma  ļoti laipni. Olimpiskā pilsētiņa un dzīvošana bija 15 km attālumā no brašovas . Dzīvojām  greznā viesnīca  kopā ar pārējiem Latviešu sportistiem un citām 11 dalībvalstī. Vienmēr  gaisā virmoja sportiska un draudzīga gaisotne. Sapazināmies tuvāk gan ar Latvijas labākajiem sportistiem citos sporta veidos  , kā arī   citu valstu dalībniekiem.

Jau pirmajā dienā devāmies uz kalnu trenēties  un kalna sagatavotība mūs diezgan ļoti pārsteidza , labā nozīmē.  Vakarā   notika  Olimpisko spēlu atklāšana . Roku rokā  un cits aiz cita   iesoļojām atklašanas  stadionā , virs galvas  plivinot Latvijas karogu. Dodot zvērestu par godīgu piedalīšanos sacīkstēs mēs iesākām šis Eiropas Olimpiskās jauniešu  spēles.

Nākamjā dienā  uz starta giganta disciplīnā stājās  Latvijas labākās kalnu slēpošanas meitenes.   Pēc pirmās trases es ierindojos 41. Vietā  , atpaliekot 7 ssekundes  no pirmās  vietas . Agnese Āboltiņa  ierindojās 48. Pozīcijā  atpaliekot 8 sekundes no pirmās vietas .  Krista Vitkovska   no pirmās vietas atpalika 9 sekundes . Taču otrais brauciens mainīja visus rezultātus . Kārtīgi saņēmušas uz starta mēs vēlreiz mēģinājām pierādīt sevi . Šajā braucienā es atpaliku tikai 4 sekundes no pirmās vietas , kas kopumā man nostiprināja 33. Pozīciju.  Krista Vitkovska pacēlās uz 41. Vietu , taču Agnese Āboltiņa  trases sākuma daļā izkrita.
Pēc meiteņu finišiem   , nākamajā dienā  norisinājās zēnu giganta disciplīnas sacensības.  Abi latviešu zēni  otrajā trase  krita  un līdz ar to nefinišēja.

Bija pienākusi  kārta meiteņu  slaloma   disciplīnas sacensībām.  Ar 59 nummuru es devos trasē , taču jau 5 vārtos kur netikai es, bet arī  Krista Vitkovska   sakļūdījāmies  un nācās   izstāties. Agnesei Āboltiņai veicās labāk  , un divu trašu kopsummā   ierindojās  39. Vietā  , koplaikā atpaliekot  11 sekundes no pirmās vietas.

Zēniem slalomu sacīkstes bija īpaši interesantas .  Jo pēc pirmās trases Miks Zvejnieks   ierindojās  29. Pozīcijā , kas deva iespēju viņam startēt kā 2. Braucējām  2. Trasē , kurā viņš uzstādija   5. Labāko laiku un ierindojoties 10. Vietā, atpaliekot tikai 3,5 sekundes  no pirmās vietas. Aramnds Zariņš arī uzrādija labus rezultātus, kopsummā  ierindojoties 33. Pozīcijā.

Individuālās disciplīnas  bija beigušās  un laiks bija   komandu sacensībām. Takā kalnu slēpošana ir individuālais sports tad šīs sacīkstes vairāk uztvērām  priekam, taču tas nenozīmē ka kārtīgi necīnījāmies. Mūsu komanda sastāvēja no mani , Mika Zvejnieka  , Agneses Āboltiņas  un Armanda Zariņa , Krista Vitkovska bija rezervistos.  Kopā bija 16 valstis un 16  komandas. 4 komandas cīnijās kvalifikācijā lai tiktu uz sacīkstēm . Latvieši bija vieni no tiem. Kā pirmie   mēs stājāmies uz starta pretim Ungāru komandai . Es trasē devos pirmā  un ar smagā cīņa ieguvu pirmo punktu Latvijas labā . Aiz manis uzreiz brauca Miks Zvejnieks kurš arī apsteidza savu Ungāru pretinieku . Aramnds Zariņš un Agnese Āboltiņa   trasē nokrita , bet tākā es un Miks bijām uzrādījuši labāko meiteņu un labāko zēnu laiku tad mēs kvalificējāmies uz  nākamo braucienu . Dodoties uz startu satraukums bija daudz lielāks , jo mums bija jāstājas pretim ar Austriešu komandu . Es devos trasē  cīnoties ar Austriešu meiteni kura  pirmajā dienā uzvarēja giganta disciplīnas sacīkstes . Nepametu cīņu līdz finiša līnijai , tomēr Austriete  finišā bija labāka. Miks Zvejnieks stājās pretim labākajam Austrijas braucējam Marco SCHWARZ.  Līdz trases vidus daļai abi gāja pilnīgi vienā solī  , taču beigās  Miks izvirzījās vadībā . Kas deva   rezultātu 1:1.   Un pēkšņi visas   dalībvalstis un skatītāji bija ar atplestām acīm un mutēm!   Aplausi un  apsveikuma vārdi vēl 2 dienas slavēja  Miku par šo rezultātu.  Agnese un Armands nepadevās  un cīnijās līdz beigām , taču Latvijas komandai nācās   piekāpties Austriešiem   un  kopā ierindojās 9. Vietā.

Ne  tikai slēpošanā, bet arī citos sporta veidos   sacīkstes bija beigušās un tas nozīme ka   jau atkal visi tikāmies lielajā stadiona  , bet šoreiz , lai klausītos  noslēguma   cerimonijas runu.  Pēc noslēguma vārdiem  sākās  maza diskotēka un visi sportisti sāka mainīties ar katras valsts   piespraudītēm  vai  suvenīriem.

Tā bija neaizmirstama nedēļa . Dzīvot kopa   un sacensties ar labākajiem Eiropas jauniešu sportistiem bija  interesants un neaizmirstam piedzīvojums .  Ieguvām  lielisku pieredzi un  arī mazu ieskatu   uz šāda veida sacīkstēm .  Domāju , ka   gandrīz vsiem sportistiem  šis notikums   deva vēl lielāku gribasspēku cīnities par biļeti uz Olimpiskajām spēlēm Sočos.

2 Komentāri

Tas ir lieliski, ka Liene dalās savā redzējumā par sacensībām, šādos- pašu dalībnieku rakstos/dienasgrāmatā var sajust jauniešu spēku, vēlmi uzvarēt un varēšanu pārsteigt arī turpmāk!!! Lai sapņi piepildās!!!
lasītājs
06 • 03 • 2013 / 16:54
100% piekrītu...
@lasītājs
06 • 03 • 2013 / 17:03
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv