ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

18 • 03 • 2013

K.Zvejnieks uzvar FIS sacensībās milzu slalomā, citiem izlases dalībniekiem punkti rekordi

Neilgi pirms Baltijas kausa, kas sāksies otrdien Soumutunturos, ļoti labus rezultātus FIS sacensībās uzrādījuši daži Latvijas izlases kalnu slēpotāji. Kristpamam Zvejniekam Slovākijā notikušajās milzu slaloma sacensībās uzvara un otrā vieta, bet Roberts Rode ar Miku Zvejnieku uzstādījuši punktu rekordus, katrs to izdarot savā iecienītākajā disciplīnā un iegūstot gandrīz identiskus punktus – Robertam nobraucienā Slovēnijā 40,96 FIS punkti un 14.vieta, bet Mikam slalomā Polijā 40,99 FIS punkti un 6.vieta.

Marta pirmajā pusē Baltijas kausa priekšvakarā vairāki Latvijas izlases dalībnieki startējuši vairākās FIS sacensībās, cenšoties ne tikai iegūt augstas vietas, bet arī tikt pie labiem FIS punktiem un pakāpties reitingā. Tas arī daļai no mūsējiem izdevās. Kaut arī neuzstādījis savus punktu rekordus, tomēr vietu ziņā milzu slalomā savu labāko rezultātu karjerā sasniedzis Kristaps Zvejnieks. Slovākijas pilsētā Vratnā notikušajās FIS sacensībās milzu slalomā viņš izcīnīja uzvaru un otro vietu. Pirmajā dienā 74 dalībnieku vidū, kas pārstāvēja deviņas valstis, Kristaps abos braucienos uzrādīja otro laiku un kopsummā piekāpās par 0,57 sekundēm par vienu gadu vecākajam mājiniekam Vladimiram Siranam. Miks Zvejnieks nobrauca par 4 sekundēm lēnāk kā brālis un ierindojās 18.vietā. Otrajā dienā cīņa par uzvaru atkal norisinājās starp Zvejnieku  un Siranu, katram uzrādot ātrāko laiku vienā no braucieniem, bet beigās veiksmīgāks bija un uzvaru izcīnīja mūsu sportists. Pirmo braucienu Kristaps veica ļoti labi un izvirzījās vadībā pār slovāku ar gandrīz sekundes pārsvaru – 0,92 sekundes. Esot priekšā tik daudz, SK „Virsotne” pārstāvis lieki neriskēja otrajā braucienā, kurā ātrākais bija Sirans, bet Kristaps uzrādīja 4.laiku, piekāpjoties slovākam par 0,58 sekundēm, kas nozīmēja trešdaļas sekundes pārsvaru un pirmo vietu divu braucienu summā, tiekot pie 31,83 FIS punktiem, kas bija par 3 punktiem mazāk nekā pirmajā dienā. Kristaps līdz šim piecas reizes bija uzvarējis FIS sacensībās (vienu no tām arī Vratnā Slovākijā – aut.piez.), bet visas slalomā, tā kā šī bija pirmā uzvara milzu slaloma disciplīnā. Šajā reizē Miks atpalika nedaudz vairāk – 5,5 sekundes – un ierindojās 20.vietā. Kristaps ar rezultātu un sniegumu bija apmierināts, sakot, ka izdevies labi nobraukt Slovākijā. Tas esot bijis svarīgi, jo dažas dienas pirms tam ne Pasaules kausā, ne Eiropas kausā nav izdevies sasnieg finišu.

K.Zvejnieks_St.Valentino13.jpg
K.Zvejnieks.

Dienu pirms tam Miks Zvejnieks startēja FIS sacensībās slalomā pazīstamajā ziemas sportu centrā Zakopanē Polijā, kur piedalījās 47 sportisti no astoņām valstīm. Pirmajā braucienā Miks lieliski veicot braucienu un uzrādot ātrāko laiku, izvirzījās līderpozīcijās, taču šī atbildības nasta izrādījās par smagu, jo otro braucienu vairs neizdevās nobraukt labi, labākajam laikam zaudējot gandrīz divas sekundes un uzrādot tikai 16.rezultātu, bet divu braucienu summā tika iegūta 6.vieta (+0,90 sekundes) un 40,99 FIS punkti, kas ir Mika karjeras rekords, iepriekšējo, kas tika uzstādīts pirms trim nedēļām Eiropas Jaunatnes Ziemas Olimpiskajā festivālā Rumānijā, pārspējot par astoņiem punktiem. Savukārt, iepriekš nebijām informējuši, ka februārī pēc pasaules čempionāta uz FIS sacensībām nobraucienā Slovēnijā Kopē bija devies un veiksmīgi nostartējis Roberts Rode. Nobraucienā Kopē, kas vienlaicīgi bija arī nacionālais čempionāts un kurā startēja 16 valstu pārstāvji – gan spēcīgās Austrijas, Vācijas un Itālijas, gan arī Nīderlandes, Rumānijas un arī Kosovas, piedalījās 67 sportisti. Roberts trasi veica 1:19,18, par 1,86 sekundēm piekāpjoties uzvarētājam Frederikam Bertoldam no Austrijas (šosezon divas reizes ir bijis trīsdesmitniekā nobraucienā Pasaules kausa posmos – aut.piez.) un iegūstot 14.vietu. SK „Kore” pārstāvis ieguva 40,96 FIS punktus, kas tagad ir viņa labākais rezultāts, par pieciem punktiem uzlabojot četrus gadus noturējušos iepriekšējo labāko rezultātu.

Vakar un aizvakar vairāki izlases sportisti kopā ar izlases treneri Staņislavu Sokoļenko piedalījās FIS sacensībās slalomā Tahko Somijā, kur bez mājiniekiem somiem un mūsējiem startēja arī igauņi, krievi un zviedri. Vīriem pāri par 40 dalībnieku konkurencē pirmajā dienā ātrākais no mūsējiem bija Kaspars Daugulis, uzvarētājam Nakki no Somijas divu braucienu summā zaudējot 3,32 sekundes un izcīnot 10.vietu, par 0,17 sekundēm un vienu vietu apsteidzot komandas biedru Robertu Rodi. Toms Sarkanis un Roberts Briška ierindojās 19. un 25.vietā, no Kaspara atpaliekot attiecīgi 2,20 un 3,76 sekundes. Otrajā dienā bija diezgan līdzīgi, tikai Dauguļa vietā šoreiz Mārtiņš Onskulis, proti, Mārtiņš bija labākais no mūsējiem, arī izcīnot 10.vietu (+2,55 sekundes) un par vienu vietu un 0,26 sekundēm apsteidzot Rodi, kuram atkal 11.vieta un pirmo reizi karjerā slalomā mazāk par 50 punktiem – 48,99 FIS punkti. Daugulis šoreiz Rodem piekāpās par divpadsmit sekundes simtdaļām un palika 13.vietā. Sarkanim 16,vieta, Briškam 28., bet pēc kļūdas pirmajā braucienā tomēr otrajā dienā līdz finišam tika Miks Zvejnieks, kuram 32.vieta. Abas dienas par latviešiem labāk nostartēja igaunis Tonis Luiks, kuram 6. un 8.vieta, labāko mūsējo apsteidzot attiecīgi par pusotru sekundi pirmajā dienā un pussekundi otrajā dienā. Dāmām 34 dalībnieču vidū Katrīnai Krūmiņai 15.vieta, uzvarētājai Emmai Happonenai no Somijas zaudējot 8,26 sekundes. Vēl par 3 sekundēm lēnāka bija Liene Bondare, kurai 25.vieta. Arī dāmu konkurencē labāk veicās mūsu ziemeļu kaimiņiem, jo Trīne Tobi bija par 2,5 sekundēm ātrāka nekā Katrīna un iekļuva desmitniekā, izcīnot 9.vietu.

4 Komentāri

Kur var redzēt rezultātus.

18 • 03 • 2013 / 14:42
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv