ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

12 • 11 • 2012

K.Zvejnieks Pasaules kausā slalomā ierindojas 63.vietā

Saistītā informācija

Pagājušajās brīvdienās Somijas kalnu slēpošanas centrā Levi norisinājās sezonas otrais pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, kur sportisti sacentās slaloma disciplīnā. Par uzvarētājiem kļuva zviedrs Andrē Mīrers un vāciete Marija Hefla-Rīša. Savukārt Latvijas pārstāvis Kristaps Zvejnieks 80 dalībnieku konkurencē ierindojās 63.vietā.

Salīdzinot ar sestdienu, kad startēja dāmas un termometra stabiņš rādīja mīnuss 3 grādus, laiks svētdien bija palicis siltāks un temperatūra jau bija pāris grādi plusos, taču šoreiz bažīties par trases kvalitāti tik daudz nevajadzēja, jo organizatori bija pacentušies, lai segums būtu ciets un tiktu nodrošināti pēc iespējas līdzvērtīgāki apstākļi visiem startējušajiem. Dalībnieku pulks sezonas pirmajā slalomā bija kuplāks nekā citos posmos – 80 sportisti, un, neskatoties uz pagājušajā sezonā veikto kāpienu FIS rangā un iegūtajiem augstajiem 15 FIS punktiem, tik un tā Pasaules kausa dalībnieku vidū Zvejniekam tas deva tikai 73.numuru, kas nozīmēja, ka pēc reitinga viņš ir labāks par septiņiem sāncenšiem.

Pirmajā starpfinišā Kristaps no labākā laika (to pirmajā starpfinišā uzrādīja norvēģis Truls Johansens – aut. piez.) atpalika 0,94 sekundes, kas viņam deva 66.vietu. Nelielajā posmā līdz otrajam starpfinišam mūsu sportists par vadošajiem bija gandrīz pusotru sekundi lēnāks un atpalika no tobrīd otrajā starpfinišā labākā laika uzrādījušā austrieša Marsela Hiršera 2,38 sekundes. Atlikušajā daļā, kas veidoja gandrīz pusi no visas trases, Kristaps, pateicoties labajai fiziskajai gatavībai, nebija „piedzinis” kājas un vadošajiem zaudēja tikai 0,7 sekundes, kas kopā viņam deva 3,10 sekunžu atpalikšanu no labākā laika uzrādītājā pirmajā braucienā Andrē Mīrera (Zviedrija) un 63.vietu kopējā dalībnieku sarakstā (sākotnēji Kristaps bija 64.vietā, bet astotā laika uzrādītāju Mario Matu no Austrijas vēlāk diskvalificēja – aut. piez.). Kaut arī pirmajā brīdī varētu šķist, ka iegūtā vieta nav tik augsta, ko gribētos sagaidīt, ņemot vērā 20 gadus jaunā mārupieša sasniegto līmeni, tomēr uzrādītais rezultāts otrajā dalībā Pasaules kausa posmos ir labs un vērtējams pozitīvi. Levi rezultāti pirmajā braucienā bija ļoti blīvi  (piem., ceturto un trīsdesmito vietu šķīra tikai viena sekunde – aut. piez.), turklāt neviens no vadošajiem četrdesmit neizstājās, kas ir ļoti reta parādība slalomā. Jāuzsver, ka Kristapam Zvejniekam līdz labāko trīsdesmitniekam, kas kvalificējās otrajam braucienam, pietrūka salīdzinoši maz – tikai pusotra sekunde. Arguments par labu pozitīvam startam Levi ir arī tas, ka labākā laika uzrādītājam zaudēts tikai 3,10 sekundes, kas, starp citu, lielāko daļu Pasaules kausa posmos, kur rezultāti nav tik izteikti blīvi, dotu vietu labāko trīsdesmitniekā.

Kristaps ar savu rezultātu ir apmierināts, jo ir izdevies nobraukt, kā bija cerēts, un arī iegūta pārliecība par braukšanas spēju un  savu fizisko formu. „Svarīgi bija labi nobraukt, to arī izdarīju. Savu startu vērtēju kā pietiekoši labu, jo ātrākā laika uzrādītājam zaudēju tikai trīs sekundes,” vērtē Kristaps Zvejnieks. „Kājas nebija piekusušas, un tas parāda, ka varu papildus tagad koncentrēties arī uz citām lietām, ne tikai fizisko sagatavotību,” ar padarīto fiziskās kondīcijas nostiprināšanā ir gandarīts Kristaps. Viņš arī pastāsta, ka trases augšdaļā vārti bija izvietoti tā, ka grūti bija braukt ritmiski, savukārt, trases vidusdaļa, kas bija stāvākā, jau bija „ritmiskāka”. Jautāts, ko viņš domā, kāpēc ir bijuši tik blīvi rezultāti, Kristaps norādīja, kas tas varētu būt saistīts ar trases stāvumu, jo stāvākos gabalos pieļautās kļūdiņas tik daudz „nemaksā”, jo ātrumu vieglāk atgūt, salīdzinot ar lēzenākām trasēm. „Svarīgākais Levi man nebija vieta, bet gan gūt pieredzi, ko arī izdevās, jo tas bija tikai otrais starts Pasaules kausa posmā. Sezonā uzsvars tomēr vairāk tiks likts uz Eiropas kausiem un FIS sacensībām, lai uzlabotu savu reitingu,” skaidro Kristaps, kurš šo nedēļu pavadīs trenējoties Latvijā, bet 19.novembrī atkal dosies uz Levi, kur mazliet patrenēsies un tad startēs Eiropas kausa posmā milzu slalomā un slalomā.

Levi diezgan veiksmīga allaž ir bijusi zviedriem, bet šis starts somu kaimiņiem vīru konkurencē bija visveiksmīgākais, jo tika izcīnīta ne tikai pirmā uzvara, bet pirmo reizi divi zviedri bija uz goda pjedestāla. Uzvaru svinēja pagājušā gada slaloma kausa ieguvējs Andrē Mīrers, bet viņa tautietis Jens Bigmarks pēc četru gadu pārtraukuma atkal kāpa uz goda pjedestāla, ierindojoties trešajā vietā. Abiem zviedriem pa vidu ielauzās un otro vietu izcīnīja pagājušā gada liela kristāla globusa ieguvējs un labākais kalnu slēpotājs Marsels Hiršers, kurš starpību pēc pirmā brauciena ar Mīreru samazināja, tomēr beigās tik un tā pazaudēja uzvarētājam 0,06 sekundes. Pirms otrā brauciena no lielā sporta atvadījās somu slaloma meistars un pasaules čempions Kalle Palanders, bet tikmēr par prieku mājiniekiem pie pirmajiem punktiem pasaules kausā tika šī gada pasaules junioru čempions Santeri Paloniemi. Savukārt, šā gada Pasaules junioru vicečempions slalomā norvēģis Henriks Kristofersens (šogad jūlijā tikai palika 18 gadi – aut. piez.), kurš martā Norvēģijas čempionātā un FIS sacensībās slalomā vienīgais spēja pārspēt Kristapu Zvejnieku, mēģināja spodrināt pēdējās gados tā jau „aptraipīto” norvēģu godu slalomā, izcīnot 11.vietu. Pirmajā braucienā visus pārsteidza krievs Aleksandrs Horošilovs, kurš, startējot ar tālo 45.numuru, spēja uzrādīt 5 (!) ātrāko laiku. Neskatoties uz to, ka šī augstā pozīcija otrajā braucienā uzlika papildu slodzi nerviem, kā rezultātā tika pieļautas kļūdas un kopvērtējumā noslīdēts uz 18.vietu, Horošilovs tik un tā bija priecīgs par sasniegto rezultātu, jo astoņpadsmitā vieta ir labākais viņa sasniegums līdz šim.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem vadībā ar 140 punktiem ir Marsels Hiršers, kas par 10 punktiem apsteidz itāli Manfredu Moelgu, bet vēl par desmit pirmā posma uzvarētāju milzu slalomā Tedu Ligetiju no ASV, bet Levi uzvarētājs Mīrers ar 100 punktiem ir ceturtais.

Pasaules kausa posmā Levi startēja arī mūsu ziemeļu kaimiņi. 17 gadus jaunais igaunis Tonis Luiks gāja savas tautietes un vienaudzes Trīnes Tobi pēdās un finišējušo dalībnieku vidū arī uzrādīja vislēnāko laiku. Līdz ar to Tobi  61.vieta, bet Luikam par desmit zemāk.

Pasaules kauss pēc divām nedēļām ar ātrumdisciplīnām – nobraucienu un supergigantu – turpināsies Ziemeļamerikā. Savukārt, Kristaps Zvejnieks ar pasaules vadošajiem atkal kopā startēs nedēļu pirms Ziemassvētkiem, kad 18.decembrī ir paredzēts Pasaules kausa posms Madonnā di Kampiglio Itālijā.

15 Komentāri

http://sports.delfi.lv/news/winter_sports/others/kalnu-slepotajam-zvejniekam-63vieta-pasaules-kausa-posma.d?id=42817492

Delfos gan liela daļa nievājoši komentāri, kas parāda cilvēku aprobežotību.
Delfi
12 • 11 • 2012 / 17:17
Apsveicu, Kristap! Turies un turpini!

13 • 11 • 2012 / 06:15
Pasākums bija vērtīgs!
Jau sākot no sestdienas koptreniņiem vienā trasē ar SLO, SVK, CRO un turpat cieši blakus trasē visi pārējie...
Bijām, protams, drusku pārsteigti par 73.numuru (cerēts bija labāks...). Bet tas tikai vēlreiz parāda to, ka kalnu slēpošanā - atšķirībā no dažiem citiem ziemas sporta veidiem - ir visvairāk sacensību braucēji ( gandrīz 15 000 pasaulē), un ļoti daudzi no viņiem brauc ne tikai labi, bet IZCILI. Tātad ir uz ko tiekties!
Vēl tāda interesanta statistika. Uz otro braucienu - tātad labāko 30niekā iekļuvušo vīriešu vidējais dzimšanas gads - 1984. Tas precīzi atbilst teorijai, ka kalnu slēpošanā iemaņas lēni nāk, un savus labākos rezultātus uzrāda ap 25 gadu vecumu ( vīrieši). Arī ir uz ko tiekties!
13 • 11 • 2012 / 09:59
Es vienmēr rēķināju, ka tik cik no manis ir līdz Kristapam, tik Kristapam ir līdz pasaules spicei. Izrādās es esmu daudz tuvāk pasaules spicei:)
Edgars K
14 • 11 • 2012 / 02:24
Cik esmu lasījis intervijas ar Kristapu - šķiet, viņam tāds riktīgs uzstādījums: uz rezultātu caur darbu.
Un vēl - tomēr patīkami, ka igauņi joprojām aiz mums.
Janis
14 • 11 • 2012 / 13:53
radz kā krieviņiem, kalni, nauda un 140 miljonu cilv. ir, bet Horošilovs tikai 20 vai 22. tā kā Kristapa starts pasaules kausā ir apsveicams.
Janka
14 • 11 • 2012 / 21:44
p.s. un par to naudiņu, 10 000. Ls ko te gudri runā.... nu kas tas ir kalnu slēpošanā? protams atbslts tas ir, bet pa nopietnam kapeikas.
Janka
14 • 11 • 2012 / 21:47
Kristapa starts ir apsveicams!!! Tik blīvus rezultātus reti nākas redzēt! Tikai +3,10 sek un pirmais finišs WC ir labs sazonas sākums... Malacis Kristap! - kaut Tev piešķirtu 100 000 Ls sezonā!!!
dzeksons
15 • 11 • 2012 / 08:21
Happy day :)
15 • 11 • 2012 / 08:47
Jankam.
Ir labi, ka ir cilvēki, kas atbalsta, taču nevajadzētu aiziet pretējās galējībās un sākt nepamatoti "nolikt" pārējo. Tas, ka valstī ir kalni, daudz iedzīvotāju vai naudas vēl neko nenozīmē. Krieva 18.vieta ir augsts rezultāts, turklāt pirmajā braucienā 5.vieta. Nu ja desmit tūkstoši ir kapeikas tavā skatījumā, cik tad sezonā tērē Zvejnieks, pāri par simt tūkstošiem?? Es nezinu, varbūt tev ir precīza informācija.
Kārlis
15 • 11 • 2012 / 09:50
re kādi mēs labi Latvieši esam . Pirmo reizi Kristapam tiek piešļirts šāds finansējums , un nu visi cepas tā . ka liekas ka kādam būtu ar to gabals izrauts ! viņam to piešķīra un viņš to ir pelnījis !
Varbūt kādam ir tik ļoti liela vēlme uzzināt cik lielu ieguldījumu , laiku , braukāšanu , mene'džēšnau utt. un utt. un finansiālo atbalstu esam mēs paši ieguldījuši ?
un Jūs tur tie mutes virinātāji varētu beidzot beigt d... , bet pajautāt aci pret aci , ja pietiek dūšas !
RAIVO / KRISTAPA TĒVS /
15 • 11 • 2012 / 10:19
Delfos gan daudzi nievājoši izsakās, par dažiem aizdomas, ka nāk no snovbordistu puses. Arī Sportacentrā bija viens tāds. Taču šeit Infoski zem šī raksta nav neviens negatīvs komentārs par Kristapa startu un vai to, ka nevajadzētu piešķirt finansējumu.
veiksmi startos
15 • 11 • 2012 / 16:43
Kristaps malacis! Ir vajadzīgs talants un ļoti smags darbs lai tiktu tik tālu cik Kristaps ir ticis. Ticu, ka ar pieredzi rezultāts būs vēl labāks.
Skatitājs
15 • 11 • 2012 / 19:20
Ja ir cilveki, kas spej sakartot lietas par labu Kristapam un palidzet, tad tas tikai priece!;) tie kas chikst visu laiku,ka pa daudz utt, tad pasi vainigi,ka nevarat neko tadu sasniegt, lai butu pelnijusi tos pasus 10t.
Slepotajs
16 • 11 • 2012 / 12:04
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv