ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

01 • 02 • 2013

Jauno kalnu slēpotāju veikums Andorā

Andorā notikušajās ikgadējās kalnu slēpošanas sacensībās jauniešiem „Trofeu Borrufa 2013” piedalījās arī vairāki Latvijas jaunie kalnu slēpotāji, no kuriem vislabāk veicās Elīnai Nežbortei, kas supergigantā pēdējā sacensību dienā izcīnīja trešo vietu.

Janvāra pēdējās dienās Andorā norisinās ikgadējās kalnu slēpošanas sacensības jauniešiem vecumā no 13 līdz 16 gadiem, un tajās šogad piedalījās arī sporta skolas „Pantera” un „Merkurs” pārstāvji. Četrās sacensību dienās jaunieši sacentās četrās disciplīnās – slalomā, milzu slalomā, superkombinācijā un supergigantā. 

Pirmajā dienā slalomā U14 grupā puišiem 42 dalībnieku konkurencē trīsdesmitniekā iekļuva Jorens Jēkabsons un Nauris Abzalons, kuri ierindojās attiecīgi 23. un 24.vietā, uzvarētājam no Krievijas abu braucienu summā zaudējot ļoti daudz – 15,8 un 17,4 sekundes. U16 grupā meitenēm 45 dalībnieču vidū no abām Latvijas pārstāvēm nedaudz labāk veicās Elīnai Nežbortei, kura no uzvarētājas atpalika 5,4 sekundes un ierindojās 12.vietā, par 1,26 sekundēm un četrām vietām apsteidzot Elizabeti Šternu. U16 grupā puišiem, kur bija vislielākais dalībnieku skaits (57), vienīgais Latvijas pārstāvis Dans Blūmiņš ierindojās 19.vietā, uzvarētājam no Čehijas zaudējot 8,4 sekundes. 

Otrajā dienā milzu slalomā labākus rezultātus izdevās sasniegt tikai Elīnai Nežbortei. Pēc pirmā brauciena viņa ar laiku 59,02 sekundes (+1,3) bija trešajā vietā, bet turpat tikai 0,2 sekunžu attālumā bija četras konkurentes, un vienai no tām diemžēl izdevās Elīnu otrajā braucienā apsteigt par sekundi un abu braucienu summā izstumt no godalgotā trijnieka. Uzvarētājai no Spānijas tika zaudēta pusotra sekunde, bet līdz trijniekam pietrūka 0,9 sekundes. Šajā grupā puišiem Dans Blūmiņš izstājās pirmajā braucienā, bet U14 grupā Nauris Abzalons, ieņemot 23.vietu (+12,2), revanšējās Jorenam Jēkabsonam, kurš bija par trijām sekundēm lēnāks un ierindojās 26.vietā. 

Trešajā dienā superkombinācijā, kur bija jāveic viens brauciens supergigantā un viens slalomā, U14 grupā līdzīgi un pa tām pašām vietām cīnījās Jēkabsons ar Abzalonu. Pēc supergiganta tikai par astoņām sekundes simtdaļām priekšā bija Jorens, un atkal labāk veikts slaloms palīdzēja Jorenam pārsvaru palielināt līdz 0,8 sekundēm, iegūstot 24.vietu, un par vienu vietu apsteigt Nauri. Danam Blūmiņam U16 grupā, pateicoties labāk veiktajam slalomam, izdevās pakāpties uz 29.vietu (+11,3 sekundes), un tieši tāpat Elizabetei Šternai uz 30.vietu (+13,8 sekundes). Nepaveicās Elīnai Nežbortei, jo supergigantā, „ejot” tuvu vadošam trijniekam, viņa neizbrauca trešos vārtus līdz finišam. 

Toties pēdējā dienā supergigantā beidzot tika sagaidīts godalgoto trijnieks. Pēc neveiksmes superkombinācijā savā iecienītākajā disciplīnā  supergigantā trešo vietu izcīnīja Nežborte, uzrādot laiku 1:12,60. Un šoreiz veiksme bija Elīnas pusē, jo ceturtās vietas ieguvēja no Lielbritānijas tika apsteigta par nieka vienu sekundes simtdaļu. Uzvarētājai no Andoras gan tika zaudēts 1,67 sekundes, bet līdz otrajai vietai pietrūka 0,2 sekundes. Diemžēl izstāties nācās Elizabetei Šternai. U14 grupā abi mūsējie atkal ierindojās trešajā desmitā. Nauris Abzalons piecas sekundes zaudēja uzvarētājam no Čīles, ieņemot 21.vietu, bet par divām sekundēm un astoņām vietām apsteidzot Jorenu Jēkabsonu, kas iepriekšējā dienā superkombinācijas ietvaros Nauri supergigantā bija apsteidzis par 0,08 sekundēm, tādējādi savstarpēja mikromačā četrās disciplīnās izlīdzinot rezultātu. U16 grupā Dans Blūmiņš no uzvarētāja atpalika sešas sekundes, un pirmo reizi viņam nācās samierināties ar vietu ārpus labāko trīsdesmitnieka – 31.vieta.

Sacensībās startēja sportisti arī no Libānas, Argentīnas, Ukrainas, Francijas, Ungārijas, Dānijas, Portugāles, Nīderlandes un Brazīlijas.


Elina Nezborte Andora2013.jpg
Elīna Nežborte. Foto: Burusports Facebook lapa.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv