ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

06 • 11 • 2012

FIS liedz Vonai piedalīties PK vīriešu sacensībās

Četrkārtējai Lielā kristāla globusa ieguvējai ASV kalnu slēpotājai Lindsijai Vonai atteikta viņas vēlme piedalīties Pasaules kausa sacensībās vīriešu konkurencē.

Pagājušajā mēnesī Vona izteica vēlmi 24.novembrī Leikluisas trasē Kanādā piedalīties nobrauciena sacensībās vīriešu konkurencē. Tomēr amerikāniete paziņoja, ka vīriešu sacensībās piedalīsies vien tad, ja nedēļu vēlāk viņai turpat ļaus startēt arī Pasaules kausa posmā sieviešu konkurencē.

Tomēr Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) šādu Vonas vēlmi noraidījusi, gan piedāvājot viņai pirms sacensībām braukt kā «iesildītājai».

«Padome noraidījusi Lindsijas Vonas vēlmi piedalīties Pasaules kausa vīriešu sacensībās un apstiprinājusi, ka viena dzimuma sportisti nedrīkst piedalīties cita dzimuma sacensībās un izņēmumi netiks pieļauti,» teikts FIS paziņojumā.

Tomēr sacensību iesildītājiem tiek uzņemts laiks tāpat kā galvenajiem sportistiem un, ja viņa piekritīs piedāvājumam, tad visa pasaule iegūs iespēju salīdzināt rezultātus. Pati Vona noliedz, ka šāda viņas vēlme ir sabiedrisko attiecību triks.

«Tā ir nopietna mana vēlēšanās. Jau vairākus gadus par to esmu diskutējusi ar saviem treneriem un draugiem,» uzsvēra Vona.

Šā gada janvārī austriete Marlīza Šīlda startēja kā iesildītāja nakts slaloma sacensībās Šladmingā. Ar savu rezultātu viņa vīriešu konkurencē būtu iekļuvusi labāko trīsdesmitniekā.

Pašlaik amerikāniete Austrijā gatavojas sestdien paredzētajām sezonas atklāšanas sacensībām milzu slalomā sievietēm..

Vonai vissekmīgāk padodas tieši ātruma disciplīnas, tāpēc tiek uzskatīts, ka viņas rezultāts varētu būt cienījams arī vīriešu konkurencē..

«Vienreiz gribu to pamēģināt. Uzsvēršu vēlreiz - vienreiz. Nav tā, ka vēlos to darīt visas sezonas garumā,» iepriekš uzsvērusi amerikāniete. «Uz to raugos kā uz nākamo pakāpienu uz augšu. Vīriešu sacīkstēs valda lielāki ātrumi un spriedze.».

Pagājušajā sezonā Vona ieguva Lielo kristāla globusu, kā arī tika pie Mazajiem kristāla globusiem nobraucienā, supergigantā un kombinācijā.

Autors: LETA/AFP
Datums: 05.11.2012.
Izdevums un raksta oriģināls: TVNET

lindseyvonnwithglobes.jpg

Foto: Skinet.com

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv