ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

22 • 02 • 2013

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē Miks Zvejnieks izcīna 10.vietu kalnu slēpošanā

Saistītā informācija

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde strauji tuvojas savam noslēgumam un ir atlikusi vairs tikai viena sacensību diena. Šodien mūs patīkami pārsteidza Miks Zvejnieks, kurš startēja kalnu slēpošanas slaloma sacensībās. Startējot kopā ar visām spēcīgajām kalnu slēpošanas lielvalstīm, Zvejnieks divu braucienu summā spēja izcīnīt 10.vietu.

Viņš pēc pirmā brauciena ierindojās tikai 28.vietā, taču izcili veiktais otrais brauciens Zvejniekam ļāva pacelties uzreiz par 18.pozīcijām un Olimpiādes slaloma sacensībās finišēt izcilajā 10.vietā.

Latvijas kalnu slēpošanas izlases treneris Dinārs Doršs pēc Zvejnieka pirmā brauciena atzina, ka Mikam tas ir raksturīgi, otro braucienu veikt krietni labāk. Līdzīga situācija bija arī pirms gada Pasaules Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs Insbrukā, kur Zvejnieks pēc pirmā brauciena arī bija ārpus pirmā divdesmitnieka, bet pēc otrā brauciena spēja pakāpties uz 12.vietu. Zvejnieks pēc starta atzina, ka rezultāts viņu apmierina, taču vienmēr var vēl labāk. „Lai kaut ko sasniegtu kalnu slēpošanā, uz kalna ir jāpavada krietni vairāk laika nekā es to daru. Somiem, austriešiem, itāļiem un citiem šīs iespējas ir daudz plašākas, tāpēc arī viņu rezultāti ir labāki nekā mums.”

Zvejnieks ir izvelēts arī par Latvijas karognesēju rītvakar paredzētajā Olimpiādes noslēguma ceremonijā.

M.Zvejnieks EJOF13SL.jpg
Miks Zvejnieks Rumānijā. Foto: EYOWF2013

Olimpiādes hokeja turnīrā Latvijas U-17 izlase spēlē par piekto vietu tikās ar vietējiem Rumānijas vienaudžiem. Jau pirmajās sešās minūtēs, rezultāts uz tablo rādīja 4:0 Latvijas labā un arī mača turpinājumā izpaudās mūsu spēlētāju pārsvars laukumā. Visā cīņā Latvija uzvarēja ar graujošu rezultātu 11:1 un Olimpiādes hokeja turnīrā mūsu jaunie hokejisti izcīnīja 5.vietu. Jau ziņots, ka pirmajā turnīra spēlē Latvijas jaunieši ar 1:5 piekāpās Šveicei, bet pēc tam ļoti interesantā un saspringtā mačā ar 2:3 cienīgi tika zaudēts Krievijas vienaudžiem.

Biatlona sacensībās jauniešiem šodien sprinta disciplīnā, mūsējiem klājās smagi. Augstāk par 39.vietu Latvijas biatlonisti nespēja ierindoties. Tas lielā mērā ir skaidrojams ar gauso slēpošanu un neskaitāmām kļūdām šaušanā. Visaugstāk – 39.vietā finišēja Linards Zēmelis, kurš šautuvē kļūdījās trīs reizes. Vēl no mūsējiem – Vladislavs Nedaivodins un Ingus Degsnis sprinta disciplīnā ierindojās 66. un 68.pozīcijā, divās šaušanās kļūdoties attiecīgi sešas un septiņas reizes.

Meiteņu konkurencē Rasma Rudzīte ar sešām kļūdām šaušanā palika 57.vietā.

Tikpat neveiksmīgi klājās mūsu distanču slēpotājiem. Sprinta distancē brīvajā stilā Dins Dinārs Gutāns ieņēma 53.vietu, Indulis Bikše finišēja vienu pozīciju zemāk, bet Jānis Šņoriņš palika 72.vietā. Meiteņu konkurencē Kitija Auziņa brīvā stila sprinta distancē ierindojās 52.vietā.

Snovbordisti šodien aizvadīja slalomu un Nauris Putenis diemžēl fināla braucieniem nekvalificējās, bet otrs mūsu pārstāvis Eduards Dūmiņš tika diskvalificēts. Kā izteicās sportistu treneris Toms Vasins, tad ļoti svarīgi šajā disciplīnā ir dēļi. „Ar „mīkstajiem” dēļiem šajā distancē uzvarēt nevar. Obligāti ir nepieciešami „cietie” dēļi, kuri Latvijas sportistiem neesot.”

Šodien noslēdzās arī Olimpiādes daiļslidošanas sacensības, kurās Latviju pārstāvēja Ieva Gaile. Viņa 28 meiteņu konkurencē spēja izcīnīt atzīstamu 18.vietu.

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde strauji tuvojas savam finišam un jau rītvakar notiks noslēguma pasākums, un varēsim pavilkt svītru izcīnīto medaļu kopvērtējumā. Šajā olimpiādē diemžēl mūsējie medaļās nav iebraukuši, taču ir izcīnījuši ceturto un piekto vietu šorttrekā, ko paveica Roberts Jānis Zvejnieks, bet kalnu slēpošanā desmitais finišēja Miks Zvejnieks.

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde Rumānijas pilsētā Brašovā risināsies no 17. līdz 22. februārim.

Latvijas jaunatnes Olimpiskā komanda:
Daiļslidošana – Ieva Gaile; distanču slēpošana – Kitija Auziņa, Indulis Bikše, Jānis Šņoriņš, Dins Dinārs Gutāns; biatlons – Rasma Rudzīte, Linards Zēmelis, Ingus Degsnis, Vladislavs Ņedaivodins; kalnu slēpošana – Agnese Āboliņa, Liene Bondare, Krista Vitkovska, Miks Zvejnieks, Armands Zariņš; snovbords – Nauris Putenis, Eduards Dūmiņš; šorttreks – Ieva Hain, Marta Paškēviča, Roberts Jānis Zvejnieks, Tomass Bakēvics; tramplīnlēkšana – Kristaps Nežborts; hokejs – Matīss Edmunds Kivlenieks, Toms Nuka, Kristians Rubins, Kirils Mitrofanovs, Vjačeslavs Minajevs, Roberts Vīksna, Frenks Razgals, Dāvis Zembergs, Kirils Galoha, Rodrigo Ābols, Gatis Sprukts, Gvido Jansons, Haralds Egle, Augusts Valdis Vasiļonoks, Marks Lazarevs, Iļja Žuckovs, Dans Beržanskis, Jānis Puriņš, Mārtiņš Dzierkalis, Emīls Edvards Kājiņš.

Olimpiādes sacensību rezultātus ir iespējams uzzināt oficiālajā mājas lapā internetā http://eyowf2013.ro/ kā arī www.latvijasolimpiade.lv. Tāpat aktuālākā informācija un katras sacensību dienas kopsavilkums tiks publicēts Latvijas Olimpiskās komitejas mājas lapā internetā www.olimpiade.lv. Olimpiādes gaitai klātienē sekos līdzi „Latvijas Radio” un „Latvijas Televīzijas” sporta žurnālists Mārtiņš Mālmeisters.
Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsponsors AS „Latvijas Mobilais telefons”, AS „Latvijas Valsts Meži”, Latvijas Olimpiskās komitejas sponsori – AS „Swedbank” un AS „Latvijas Gāze”.

Avots: www.latvijasolimpiade.lv (Raksta oriģināls lasāms: http://www.latvijasolimpiade.lv/lv/?p=2941)

4 Komentāri

Super rezultāts!!!! Gaidam arī labus rezultātus no Kristapa!

22 • 02 • 2013 / 15:25
Ļoti labi rezultāti! Apsveicu!
janka
24 • 02 • 2013 / 22:10
Ljoti laps, malacis!
Yo
25 • 02 • 2013 / 15:15
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv