ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

19 • 07 • 2013

Četri Pasaules kausa posmi aizvadīti

No garas un interesantas sacensību tūres atgriezušies Latvijas skrituļslalomisti. Eiropā skrituļslaloma sezona rit pilnā sparā. Tā kā Pasaules čempionāts notiek tikai reizi divos gados, tad šogad visa uzmanība Pasaules kausa 6 posmiem un Eiropas čempionātam, kurš notika jūlija sākumā netālu no Štutgartes Vācijā, Degmarnā. Piedaloties visiem vadošajiem Pasaules skriutļslalomistiem, divas bronzas medaļas brāļiem Zvejniekiem – Kristapam bronza gigantā, Mikam slalomā junioriem. Dāmām siguldiete Madara Meldere ieņēma astoto vietu milzu slalomā un septīto vietu slalomā, bet starp juniorēm Ieva Meldere bija 10.vietā milzu slalomā un 13.vietā slalomā. Pasākums, kurš bija organizēts visaugstākajā līmenī, pulcināja daudz skatītājus. Piedalījās vairāk kā 200 dalībnieki, kuri arī paralēli Eiropas čempionātam sacentās viena no aktīvākajiem skrituļslaloma entuziasta un virzītāja vācieša Mihaila Sandela piemiņas kausā visās vecuma grupās. Tur Latvijas komandas pārstāvji no SK Pantera un SK Virsotne izcīnīja vairākas medaļas.
Rezultāti slalomā un gigantā.

Kristaps_SK13_4.JPG
Eiropas čempionāta atklāšanā

Kristaps_SK13_5.JPG
Eiropas čempionāta atklāšanā

Kristaps_SK13_6.jpg
Pirms starta

Miks_SK13_3v.jpg
Miks Zvejnieks 3.vietā Eiropas čempionāta apbalvošanā.

Neveiksmīgi noslēdzās sacensības Betijai Burkovskai, kura pēc ļoti labi veiktas trases finiša krita un tagad kāds laiks jāpavada ar kāju ģipsī....

Pēc nedēļas notika nākamās sacensības – 4. Pasaules kausa posms. Pagājušo gadu viens no PK posmiem tika rīkots arī Latvijā, Siguldā. Šogad jau jūnija sākumā pirmais posms Itālijā, otrais Vācijā, pa Jāņiem trešais Čehijā, un tikko ceturtais atkal Vācijā, Tuttlingenā. Pēc trīs uzvarētiem Pasaules kausa posmiem kopvērtējuma līderis Kristaps Zvejnieks šajā reizē pirmajā trasē kļūdījās un finišēja tikai kā ceturtais, pussekundi aiz sava tuvākā konkurenta Marko Waltz (GER). Bet otrajā trasē atvinnēja zaudēto un ar 0,02 sek pārsvaru uzvarēja ceturto (!) PK posmu pēc kārtas. Tas nostiprināja Kristapa pārsvaru sezonas kopvērtējumā.
Stabili pie TOP 10nieka pietuvojies Miks Zvejnieks – gan Čehijā, gan Vācijā 11.vieta. Madara Meldere pēc mācību pauzes šogad startēja pirmoreiz – 16.vieta pasaules kausa posmā.
PK rezultāti

Kristaps_SK13_1.jpg
Kristapam 1.vieta Pasaules kausa posmā.

Pasākums, kā jau Vācijā pieņemts, atkal bija labi organizēts, interesanta bija TOP 10nieka apbalvošanas ceremonija augšā kalnā viduslaiku pils estrādē.
Nākamajā dienā notiekošajā Vācijas kausā visās grupās Latvijas sportisti izcīnīja godalgotas vietas.
Rezultāti

Vēl šosezon atlikuši divi PK posmi – augustā Austrijā, septembrī fināls Čehijā. Latvijā treniņi regulāri notiek Siguldā, Lorupes gravā, kurus organizē Sandra Meldere, SK Pantera. Sadarbībā ar Rīgas Domi, ir veiktas pārrunas ar SIA Rīgas meži par iespēju slidot un trenēties slalomu Mežaparka estrādē. Tā būs ļoti laba iespēja attīstīt skrituļslalomu galvaspilsētā, tādējādi piesaistot šim atraktīvajam un interesantajam sporta veidam vairāk bērnus un jauniešus.

Jana Zvejniece

Video Kristaps Zvejnieks Pasaules kausā Tuttlingenā:


Kristaps_SK13_2.JPG
Pēc finiša Kristaps ar Elzu un Frīdu, kuras arī godalgotās vietās savā
vecuma grupā

Kristaps_SK13_3.JPG
Eiropas čempionāta trases apskate

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv