ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

11 • 10 • 2012

Cāļus skaita rudenī....

Arī vasaras sporta veidu rezultātus apkopo rudenī ... Latvijas skrituļslalomistiem šī bija pozitīva, notikumiem un pasaules panākumiem bagāta un visnotaļ interesanta sezona. Pozitīva sezona - jo, neskatoties uz ieilgušo krīzi visās jomās, skrituļslalomistu skaits nesamazinās. Un arī rezultāti visiem progresē - gan katram pret sevi, gan attiecībā pret labākajiem. Arī Eiropā savās vecuma grupās esam labāko trijniekā....

SkritSl2012-2.jpg

Notikumiem bagāta sezona - ne jau katru gadu Latvijā organizējam Pasaules kausu (ne jau arī katrā sporta veidā tas iespējams). Un esmu ļoti lepna paziņot, ka izdarījām to visaugstākā līmenī! Vislielākais paldies par atbalstu un palīdzību organizēšanā Latvijas Slēpošanas savienībai, Siguldas un Garkalnes novadu domēm. Un personīgs paldies visiem SK Pantera un SK Virsotne vecākiem par atsaucību un nesavtīgu darbu pasākuma laikā. Jūs esat labākā tiesnešu komanda, ko sacensībās galvenais tiesnesis var vēlēties!

Notikums ar lielo burtu bija arī Latvijas komandas dalība Pasaules čempionātā Vācijā (17 sportisti dažādās vecuma grupās). Te redzams SK Pantera rūpīgais un mērķtiecīgais darbs, kas ieguldīts šī sporta veida attīstībā, un tad jau arī panākumi neizpaliek.

SkritSl2012-4.jpg

Latvieši Pasaules čempionātā startēja visās disciplīnās - arī paralēlajā slalomā un komandu braucienā (Team event) pat ar divām komandām.

SkritSl2012.jpg

Pasaules līmeņa panākumi - pa kādai godalgai savā vecuma grupā ieguva daudzi starptautisko sacensību dalībnieki. Bet Kristapa Zvejnieka sezona bija īpaša - no 6 startiem Pasaules kausā 4 reizes finišs pirmajā trijniekā. Vissvarīgākā uzvara Pasaules čempionātā slalomā Chamm augustā. Un tad vēl intriga PK kopvērtējumā līdz pēdējā posma pēdējam braucienam - tomēr Kristaps pierādīja savu šīs sezonas favorīta statusu un ieguva arī Pasaules kausu.
Pasaules čempions un Pasaules kausa ieguvējs ir mūsējais!

SkritSl2012-3.jpg

Un interesanta sezona bija katram, kurš pamēģināja slalomu Lorupes gravā, kaut reizi pārvarēja sevi un nobrauca no starta rampas, kurš brauca pa lietu ar prieku un arī tam, kurš trasē nokrita - bet tomēr piecēlās un finišēja. Un visiem, kuri ar Latvijas karogu trasei blakus jūt līdzi par savējiem.... Mēs visi kopā esam šai sporta veidā jau pus pudu sāls apēduši, un darām to ar prieku!

SkritSl2012-5.jpg

P.S. Vislielākais paldies SK Pantera trenerei Sandrai Melderei par regulāriem, labi organizētiem skrituļu treniņiem Lorupes gravā.


Jana Zvejniece
Latvijas Skrituļslaloma federācijas priekšsēdētāja

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv