ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

20 • 03 • 2013

Baltijas kausā milzu slalomā divas uzvaras Latvijai

Otrajā sacensību dienā Baltijas kausā kalnu slēpošanā, kas notiek Somijas ziemeļos Suomutunturi ciematā, dalībnieki sacentās milzu slaloma disciplīnā. Gan vīru, gan dāmu konkurencē Latvijai abas uzvaras – Kristaps Zvejnieks bija pārāks par visiem vīriem, bet Ieva Meldere pārspēja visas dāmas, pārtraucot Igaunijas dominanci dāmu konkurencē šajā disciplīnā.

Vīriem savu favorīta statusu apliecināja Kristaps Zvejnieks, pirmajā braucienā izvirzoties vadībā ar 0,72 sekunžu pārsvaru. Kaut arī pēdējos divus gadus otrais aiz Kristapa bija Roberts Rode, tomēr par sīvāko konkurentu tika uzskatīts pēc reitinga otrs spēcīgākais (par diviem punktiem sliktāks nekā Zvejniekam, kuram 29 FIS punkti – aut.piez.) Vorens Smits no Igaunijas, kurš pirmajā braucienā uzrādīja otro laiku. Trešais ātrākais bija vēl viens igaunis Tonis Luiks. Otrajās braucienā vislabāko laiku uzrādīja Mārtiņš Onskulis (Miku Zvejnieku, kuram otrais laiks, pārspējot par 0,62 sekundēm, bet Kristapu Zvejnieku apsteidza par 0,83 sekundēm– aut.piez.), kurš līdz ar to pakāpās no 4.vietas uz otro. Luiks saglabāja trešo vietu, tāpat kā Kristaps Zvejnieks pirmo vietu, bet beigās tikai par 0,45 sekundēm priekšā Onskulim   (pēdējo divu dalībnieku braucienu laikā sāka pūst pretvējš - aut.piez.). Smits samainījās ar Onskuli vietām un atkrita uz ceturto vietu, Kasparam Daugulim piektā, Mikam Zvejniekam, kurš pērn bija trešais, šoreiz sestā vieta, bet iepriekšējo divu gadu otrās vietas ieguvējs Rode tikai septītais.

Milzu slalomā dāmām pēdējos divus gadus latvietēm „kāju priekšā” bija aizlikusi igauniete Trīne Tobi, izcīnot uzvaras, un šogad viņa bija atkal favorītes statusā, ko apliecināja ar labāko laiku pirmajā braucienā, taču sīvu konkurenci igaunietei tika gaidīta no labākās pēc reitinga Katrīnas Krūmiņas, kā arī pagājušā gada otrās vieta ieguvējas Ievas Melderes, kas vienīgā pirmajā braucienā bija tuvumā igaunietei, zaudējot tikai 0,21 sekundi. Pārējās atpalika jau pusotru sekundi. Otrais brauciens ieviesa korekcijas trijniekā, un tas nāca par labu Latvijai. Trīne Tobi trases otrajā daļā kļūdījās un izstājās (arī nobraucot līdz galam igauniete visticamāk piekāptos Melderei, jo pārsvars pēc pirmā brauciena trases vidusdaļā bija sadilis – aut.piez.). Līdz ar to Ieva Meldere, kas otrajā braucienā uzrādīja otro laiku un par 1,37 sekundēm bija lēnāka par Katrīnu Krūmiņu, izcīnīja uzvaru. Krūmiņa ar lielisko otro braucienu spēja pakāpties no septītās uz otro vietu, bet trešo vietu saglabāja Laima Kaufiņa, tikai par sešām sekundes simtdaļām apsteidzot Kristu Vitkovsku, kura ir tuvu, bet tā arī neizdodas tikt trijniekā Baltijas kausā.

Milzu slalomā jauniešiem visās sešās jauniešu grupās uzvarēja Latvijas pārstāvji. Beidzot arī U16 grupā puišiem igauņa Juhana Luka dominance tika pārtraukta, jo ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Žaks Gedra, abos braucienos uzrādot labākos laikus un par 4,57 sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju Elvi Opmani, kurš iepriekšējās divās disciplīnās bija labākais no latviešiem un kuram jau trešā otrā vieta šogad Baltijas kausā. Juhans Luiks pēc divām uzvarām pirmajā dienā šoreiz palika trešais un tikai par 0,17 sekundēm apsteidza Klāvu Rubeni. Meitenēm U16 grupā pie trešās uzvaras tika Evelīna Gasūna, kas tuvāko sekotāju apsteidza par 3,57 sekundēm.Uz otro vietu no trešās pakāpās Elīna Nežborte, kas spēja apsteigt Elizabeti Šternu, kas pirmajā braucienā uzrādīja otro laiku. U14 grupā puišiem labākais bija Daniels Loss, bet interesantajā cīņā par otro vietu Klāvs Vorslavs atkārtoja pagājušā gada sasniegumu, atstājot trešo Mārtiņu Zvīni, kuram krietns kāpums, salīdzinot ar pagājušo gadu. Trešo vietu pēc pirmā brauciena nenosargāja Kristaps Lazdāns, kurš palika trešdaļu sekundes aiz pjedestāla. U14 grupā iznākumu varētu dēvēt kā „Žanete Gedra” un pārējās (starp citu, jaunieši otro braucienu veica pa to pašu trasi, kur juniori un pieaugušie pirmo, un, neskatoties, ka trase bija izdangātāka, tomēr Žanete un Evelīna Gasūna bija ātrākas par aptuveni pussekundi nekā labākā elites grupā Trīne Tobi – aut.piez.). Žanete otro vietu izcīnījušo lietuvieti apsteidza par 8,5 sekundēm, bet vēl par sekundi lēnāka bija Marta Jansone, kurai otrais laiks otrajā braucienā. Godalgotas vieta pretendente un pagājušā gada otrās vietas ieguvēja Ieva Pildiņa nefinišēja pirmajā braucienā. U12 grupā šoreiz cīņa par uzvaru izpalika, jo gan Lauris Opmanis, gan Rēzija Krastiņa bija pārāki par saviem konkurentiem, toties parējās godalgotās vietas tika sadalītas aizraujošās cīņās. Meitenēm Sintija Vējiņa pēc pirmā brauciena Betijai Burkovskai bija priekšā 0,04 sekundes, bet otrajā braucienā pārsvaru palielināja līdz 0,67 sekundēm un izcīnīja otro vietu. Savukārt, puišiem Emīlam Ģērmanim gan neizdevās nosargāt otro vietu, jo pēc otrā brauciena par pussekundi viņam aizsteidzās priekšā Pauls Rubenis.

„Master” grupā dāmām šoreiz startēja jau trīs dalībnieces. Žaklīna Frickausa bija ātrākā, bet uz trešo vietu Jeļenu Brokāni nobīdīja Vita Ciesniece, kurai tas bija pirmais starts šogad Baltijas kausā. Vīriem otro disciplīnu pēc kārtas nepārspēts bija Edgars Kupčs, bet Paulam Stēgam šoreiz trešā vieta, jo otro laiku uzrādīja Krievijas pārstāvis Andrejs Kuzņecovs, bet Dzintaram Melveram pirmo reiz nācās palikt ārpus trijnieka.

1 Komentāri

sportacentrs.com
20 • 03 • 2013 / 23:02
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv