ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

19 • 02 • 2013

Austriešu eksperts brauks mācīt latviešu trenerus kalnu slēpošanā

Saistītā informācija

Jau iepriekš bijām klubus informējuši par nodomu organizēt treneru apmācības piesakoties tām Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Olimpiskajai Solidaritātei (OS). Lai vai arī ar būtisku novēlošanos, tomēr esam saņēmuši apstiprinājumu no OS un sarunājuši Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ekspertu, kurš jau šo svētdien ieradīsies Latvijā, lai jau pirmdien sāktu mācīt mūsu treneriem kalnu slēpošanas jaunākās tendences un treniņu metodiku. Latvijas Slēpošanas Savienības LSS loma šajā projektā ir būt par galveno projekta koordinatoru starp FIS ekspertu un mūsu treneriem. Mērķis ir piedāvāt iespēju kalnu slēpošanas treneriem pilnveidot savas zināšanas un prasmes, lai spētu audzēt arī savu darba kvalitāti darbā ar jauniešu sportistiem.

OS projekts paredz mācību procesu, kas sadalīts divos periodos – pirmais periods notiks jau nākošnedēļ, kura mācību procesā paredzētas praktiskas nodarbības uz klana, kuras notiks Siguldā „Kordes trasē”. Nodarbību sākums paredzēts ap plkst., 9.00 no rīta līdz ap 18.00 vakarā. Mācības sāksies pirmdien 25. februārī un noslēgsies piektdien 1. martā. Otrais mācību periods paredzēts augusta mēnesī, kura laikā dziļāk tiks apskatītas sauso treniņu variācijas kalnu slēpošanas sporta veidā un teorētiskie jautājumi. Dalībnieku skaits mācībām ir ierobežots, jo projekts paredz piecpadsmit latviešu treneru iesaistīšanu, piecu igauņu un piecu lietuviešu. Mūsu kaimiņi jau ir apstiprinājuši savu dalību, un to ir izdarījusi arī daļa no mūsu treneriem. LSS ar OS palīdzību nodrošinās visu dalībnieku piedalīšanās izmaksas, ēdināšanu mācību laikā, un tiem, kas nedzīvo Siguldā arī izmitināšanu visā mācību periodā. Gadījumā, ja gribētāju skaits pārsniegs diemžēl ierobežoto skaitu, LSS priekšroku dos LSS kalnu slēpošanas klubu, LSS biedru treneriem, kuri strādā ar jauniešu sportistiem, kas startē LSS sacensībās.

Interesentus lūdzam pieteikties LSS pa e-pastu [email protected], bet jautājumus par mācībām uzdot projekta galvenajam koordinatoram Dināram Doršam pa e-pastu [email protected]. Piesakoties lūdzam informēt par izmitināšanas nepieciešamību Siguldā mācību laikā. Vēlreiz atgādinām, ka mācību, pacēlāja un ēdināšanas izmaksas tiks segtas no LSS, bet dalībniekiem pašiem jāparūpējas par transportu līdz un no kalna. Izmitināšana paredzēta hostelī „Kaba” (Laurenčos), nodarbības, atgādinot vēlreiz, „Kordes” trasē. Mācībās paredzēts apgūt slaloma un milzu slaloma prasmes, tātad prasība ir ierasties arī ar adekvātu inventāru. Detaļas un sīkāku informāciju sūtīsim jau apstiprinātajiem dalībniekiem.

Ar cieņu
LSS
Dinārs Doršs.

1 Komentāri

mums vajag vairāk šādu pieredzi. par daudz tās nekad nav.
andis
21 • 02 • 2013 / 03:12
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv