ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

26 • 03 • 2013

Atskats uz Snowfeel Ski Challenge

Līdz ar kalnu slēpošanas sezonas nosacītām beigām, Baltijas kausa ietvaros notikušas līdz šim vēl nebijušas sacensības - Snowfeel ski challenge. Sacensības notika virtuālā kalnu slēpošanas  video spēlē, kurā tika noskaidrots veiklākais un apķērīgākais kalnu slēpotājs. Sacensību vienkāršie noteikumi un patīkamā atmosfēra veicināja lielu dalībnieku interesi par spēli gan starp pašiem mazākajiem, gan jau pieredzējušiem Latvijas kalnu slēpošanas izlases dalībniekiem.

Noteikumi pavisam vienkārši - katrs sportists uz ipad planšetes veic vienu braucienu slavenajā Valdizēras nobrauciena trasē uz laiku, saņemot 0,5 sekundes sodu par katriem neizbrauktajiem vārtiem. Superfinālam kvalificējas 10 ātrākie braucēji, kuri katrs veic vēl vienu braucienu, pēc kura rezultātiem tiek sadalītas vietas. Jauniešu grupā, vecumā līdz 18 gadiem, kopā piedalījās 32 sportisti, kur pašam jaunākajam dalībniekam bija tikai 5 gadiņi. Kvalifikācijas braucienā ātrāko laiku uzstādīja Mārtiņš Zvīnis no kluba Apex, veicot trasi ar laiku 1:48:502, otrajā vietā atstājot Kristoferu Gulbi no Snowfeel, kurš Mārtiņam zaudēja 3.597 sekundes, bet trešo vietu ieņēm dalībniece no Lietuvas, Augustaityte Egle no kluba Alpiu aidas. Finālam kvalificējās arī citi ļoti spēcīgi kalnu slēpotāji, Klāvs Rubenis, Jēkabs Baumanis, Lauris Opmanis, Markuss Vinklers, Danilas Hans Markuss no Igaunijas, Blūmiņš Dans un Altebergs Emīls. Finālā viss sākās no jauna un šeit jau bija manāmas pirmās uztraukuma pazīmes, izlaistie vārti, kritieni un lieli sportistu pārdzīvojumi, bet spēcīgākajiem un veiksmīgākajiem netraucēja pilnīgi nekas, ko pierādīja gan Mārtiņs, gan Kristofers saglabājot savas kvalifikācijā izcīnītās vietas, bet uz trešo vietu pakāpās vēl viens Snowfeel kluba audzēknis Jēkabs Baumanis, kurš gan uzrādīja sliktāku laiku nekā kvalifikācijā,bet ar to bija pietiekami priekš pjedestāla.

ski_panorama.JPG

Pieaugušo grupā dalībnieku skaits bija mazliet mazāks, 22 dalībnieki, bet ar daudziem skaļiem un labi zināmiem uzvārdiem slēpotāju aprindās. Sacensībās piedalījās gandrīz visi Latvijas izleses dalībnieki ar brāļiem Zvejniekiem priekšgalā, Robertu Brišku, Tomu Sarkani, Ievu Melderi, Annu Bondari un citiem.  Šajā grupā rezultāti jau bija krietni blīvāki un šķiet visiem galvenais uzdevums bija ja ne dzīvē, tad vismaz spēlē pārspēt Kristapu Zvejnieku, kas arī daudziem izdevās izraisot milzīgas ovācijas skatītāju vidū. Kā atzina Kristaps, tad vieglāk esot braukt pašam, nekā grozīt Ipadu un cīnīties ar nepierastajām sajūtam. Lai arī Kristaps trasē piedzīvoja 3 kritienus, noteikumi ļāva turpināt dalību un ar to bija pietiekami, lai kvalificētos superfinālam, kopā ar 9 citiem sportistiem. Kvalifikācijā ātrākais bija Mairis Laiva, kuram nieka 0,652 simtdaļas zaudēja Miks Zvejnieks no kluba Virsotne, bet trešo laiku uzrādīja Roberts Briška, zaudējot Mairim 5.564 sekundes. Finālam bez šiem sportistiem kvalificējās arī divas meitenes - Laima Kaufiņa un Katrīna Briška, kā arī puiši - Daniels Fogelis, Brīze Mārtiņš, Martuļevs Svens un Janovičs Kristaps. Superfinālā jau atkal pierādījās, ka stress ir lielāks pat nekā sacensībās uz kalna un sportisti pieļāva daudz muļķīgas kļūdas, kas citiem ļāva pakāpties rezultātu tabulā uz augšu, bet pašiem zaudēt savas pozicijas. Pa galam neveiksmīgi braucieni izdevās Mairim un Mikam, kuri zaudēja savas pozīcijas un ierindojās attiecīgi 8. un 4. vietā. Lielisko otro braucienu veica Kristaps Janovičs un pacēlās uz otru vietu, aiz sevis trešajā vietā atstājot Svenu, bet priekšā palaižot tikai Robertu Brišku, kurš lieliski pierādīja cik spēcīgi ir viņa nervi un pārliecība pār saviem spēkiem. Uzvarētāja Roberta komentārs: „Sacensības bija ļoti labi noorganizētas, ar ļoti labām un vērtīgām balvām. Varu teikt, ka šajās sacensībās man bija tik pat liels uztraukums, kā sacensībās kalnu slēpošanā. Noteikti gaidīšu nākamo šāda veida pasākumu, lai varētu aizstāvēt savu titulu.”

Kopumā jāatzīst, ka Snowfeel komanda ir apmierināta atsaucību un jautro pasākumu, un cer arī uz šādu pasākumu turpmākajos gados. Protams, liels paldies jāsaka pasākuma Latvijas slēpošanas savienībai un visiem atbalstītājiem - Dynamit un Angry birds, kuri nodrošināja sportistus ar atspordzinošiem dzērieniem. Paldies par balvām jāsaka veikalam Burusports un Leki, veikalam Fans par slēpju smēriem no Holmenkolen, Optisportam, Aerodium, Lgk atrakcijām, piedzīvojumu parkam Tarzāns par dāvanu kartēm. Kā arī īpašs paldies brāļiem Uldim un Mārtiņam Brīzēm un Rūtai Čivčai!

2 Komentāri

Super pasākums bija. Nākošgad arī OBLIGĀTI šāds jārīko... :)

28 • 03 • 2013 / 21:42
Apsveicama atraktivitāte un izdoma, ledlauži!
29 • 03 • 2013 / 17:17
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv