ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

19 • 03 • 2013

Arī šogad Baltijas kausā supergigantā uzvar R.Rode un L.Bondare

Šodien Somijā Suomutunturos sākās Latvijas Slēpošanas savienības rīkotais Baltijas kauss kalnu slēpošanā. Pirmajā disciplīnā supergigantā vīriešiem jau trešo gadu pēc kārtas nepārspēts bija Roberts Rode, bet dāmām otro gadu triumfēja Liene Bondare.

Vīriem uz starta izgāja 28 dalībnieki. Tieši supergigants vīriem bija šā gada intriģējošākā disciplīna, un cīņa par uzvaru norisinājās starp diviem galvenajiem favorītiem – Robertu Rodi, kurš šajā disciplīnā bija uzvarējis iepriekšējos divus gadus un varēja sasniegt „hattrick”, un Kristapu Zvejnieku, kuram uzvara supergigantā ir vienīgā, kas trūkst Baltijas kausā. Pēc izlozes no abiem pirmais brauca Zvejnieks, kurš startēja vienpadsmitais un, veicot labi braucienu, ar laiku 37,48 sekundes izvirzījās līderpozīcijās, tobrīdējo līderi Tonisu Luiku no Igaunijas apsteidzot par pussekundi un piesakot nopietnas pretenzijas uz uzvaru. Rode brauca pēc diviem dalībniekiem, un pēc nepilnas pusdistances starpfinišā izvirzījās vadībā par astoņām sekundes simtdaļām. Spriedze auga, un gan līdzjutēju, gan komentētāja emocijas bija tik sakāpinātas, ka arī ārpus Suomutunturiem varēja dzirdēt. Roberts spēja Kristapa laiku uzlabot par 0,15 sekundēm, tādējādi izcīnot uzvaru supergigantā Baltijas kausā jau trešo gadu pēc kārtas un trešo reizi atstājot K.Zvejnieku otrajā vietā. Kā pēdējais piecpadsmitais startējušais no izsētās grupas Kaspars Daugulis spēja trešajā vietā esošā Luika laiku uzlabot par 0,04 sekundēm un izcīnīt godalgoto trešo vietu, atstājot ziemeļu kaimiņus bez medaļām.

Dāmām pagājušajā gadā supergiganta uzvarētāja Liene Bondare bija favorīte arī šogad un ar labo braucienu, uzrādot laiku 40,28 sekundes, spēja savu titulu nosargāt, tuvākās konkurentes atkal apsteidzot par vairāk nekā pussekundi – 0,61 sekunde. Savukārt, cīņa par otro vietu bija tik līdzīga, ka abas pretendentes – Ieva Meldere, kas labāk veica trases  augšdaļu, un Laima Kaufiņa, kas bija ātrāka lejasdaļā, beigās uzrādīja vienādu laiku un līdz ar to dalīja otro vietu. Un arī dāmām Igaunijai vieta tūdaļ aiz goda pjedestāla, jo ceturtā bija Trīne Tobi, bet viņai pietrūka 0,36 sekundes. Tā kā Baltijas kauss elitei, junioriem un meistaru grupai ir arī Latvijas čempionāts, tad Kristaps Zvejnieks un Ieva Meldere izcīnīja ar valsts čempiona titulus šajā disciplīnā.

Jauniešu grupās vislīdzīgākā cīņa par uzvaru bija U16 grupā meitenēm, kur šoreiz abas favorītes supergiganta disciplīnā mainītās lomās, proti, uzvarēja Evelīna Gasūna, par 0,16 sekundēm apsteidzot Elīni Nežborti. Trešo vietu ieguvusī Elizabete Šterna zaudēja jau 1,67 sekundes. Arī pašā jaunākajā grupā meitenēm bija diezgan līdzīga spēkošanās par uzvaru, kur pirmās vietas ieguvēja Rēzija Krastiņa (Rēzija tāpat kā Rode elitē uzvarēja trešo gadu pēc kārtas – aut.piez.) otro vietu ieguvušo Sintiju Vējiņu apsteidza par 0,29 sekundēm. Karlīna Lāce, kurai trešā vieta, no uzvarētājas atpalika divas sekundes. U14 grupā meitenēm pārliecinoši pirmā bija Žanete Gedra, par 2,45 sekundēm apsteidzot ierasto otrās vietas ieguvēju Ievu Pildiņu, bet trešajā vietā bija lietuviete Egle Augustaitite. Puišiem U12 grupā stabili pirmais bija Lauris Opmanis, bet revanšējoties par pagājušā gada neveiksmi šajā disciplīnā otro vietu izcīnīja Pauls Rubenis, bet tikai 0,14 sekundes aiz viņa trešajā vietā ierindojās Markuss Vinklers. U14 grupā, pierādot, ka uzvara pirmajā Latvijas kausa posmā nebija nejaušība, labākais bija Nauris Abzalons, par pussekundi pārspējot otrās vietas ieguvēju Kristeru Čerņevski. Veiksmīgs starts un trešā vieta Rūdolfam Daņilēvičam, kuram bieži sanāk palikt no 4.-6.vietai. Vienīgā grupa, kur Latvija neizdevās uzvarēt, bija U16 grupa puišiem, jo pārāks par visiem tāpat kā pērn bija igaunis Juhans Luiks, kurš labāko Latvijas pārstāvi un otrās vietas ieguvēju Elvi Opmani pārspēja par 0,4 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās Žaks Gedra, kuram labāk apdodas slalomi.

Meistaru grupā, kas ir iepriekšējā senioru grupa, dāmām startēja divas dalībnieces, no kurām Žaklīna Frickausa bija pirmā, bet Jeļena Brokāne otrā. Savukārt, vīriem 11 dalībnieku konkurencē trešajā vietā ierindojās Dzintars Melvers, bet ļoti spraigajā cīņā par pirmo vietu, Pauls Stēga tikai par vienu sekundes simtdaļu bija ātrāks par Edgaru Kupču.

4 Komentāri

Sveicu visus godalgoto vietu ieguvējus. Vai Rēzija Krastiņa U12 var supergigantu uzvarēt trešo gadu pēc kārtas, ja viņa var piedalīties tikai otro gadu???
Ilze
20 • 03 • 2013 / 20:13
Šogad nemainījās grupas, t.i., U12 palika tie paši dzimšanas gadi, kas pagājušajā gadā, līdz ar to 2001. gads jau trešo gadu ir U12 (agrāk C) grupā.

20 • 03 • 2013 / 22:07
Var gan. Iepriekšējais komentētājs (-a) pareizi ir paskaidrojis (-usi). Daži juniori šķiet jau veselu mūžību junioros startē.
Somutunturis
20 • 03 • 2013 / 22:53
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv