ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

17 • 01 • 2024

Prestižajā Baltijas kausā un LČ kalnu slēpošanā Itālijā piedalīsies ap 40 valstu pārstāvji

Vakar pazīstamajā Itālijas kalnu kūrortā Trento notika preses konference, kas bija saistīta gan ar Baltijas kausa otro posmu kalnu slēpošanā, kura ietvaros notiks arī Latvijas atklātais čempionāts, gan arī par Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) sadarbību ar Valdifassu un Trentino, kā arī par talantīgās un arī panākumus guvušās Dženiferas Ģērmanes partnerību ar prestižo kalnu slēpošanas akadēmiju “Apex 2100”. 

Šodien ar FIS sacensībām milzu slalomā un ļoti kuplu valstu un dalībnieku pārstāvniecību ar otro posmu Pocā di Fassā turpināsies prestižais Baltijas kauss kalnu slēpošanā, ko rīko LSF. Šodien tika aizvadīta preses konference, ko kuplā skaitā apmeklēja Itālijas un tiešsaistes režīmā arī daudzu citu valstu mediju pārstāvji.  

LSF jau daudzu gadu garumā ir meklējusi labākās vietas Latvijas čempionāta organizēšanai. Desmit gadus tas norisinājās Somijā, bet tagad pāris gadus tas jau notiek Alpos Itālijas ciematiņā Pocā di Fassā, kas atrodas Valdifassas ielejā. LSF prezidents un arī U21 jauniešu treneris prestižajā “Apex2100” akadēmijā Dinārs Doršs preses konferencē norādīja, ka LSF ir plānojusi šī gada janvārī un martā Pocā di Fassā kopumā sarīkot 22 sacensības.  

“Šobrīd jau ir pieteikušies pāri par 200 dalībniekiem no vairāk nekā 30 valstīm. Plānojam, ka beigās varētu būt arī 40 valstu pārstāvniecība,” stāsta Dinārs Doršs. 

“LSF stiprā puse ir sacensību organizēšana. Šo aptuveni 15 gadu laikā, rīkojot Latvijas čempionātus Somijā un Itālijā, mēs organizēšanas ziņā esam sasnieguši augstu līmeni, taču tik un tā ir vēl kur augt, tāpēc joprojām tiecamies uzlabot organizēšanas kvalitāti un labāk prezentēt sacensības. Sākuma Latvijas čempionāti bija nelieli, tagad jau palicis ļoti jaudīgs, piedaloties tuvu 40 valstu pārstāvjiem, tajā skaitā arī PK posmos panākumus guvušajiem,” uzsver Doršs un piebilst, ka itāļi ļoti nopietni uztver LSF un tās komandu, ir priecīgi sadarboties un uzņemt Baltijas kausu kalnu slēpošanā, jo latvieši ar kvalitāti to ir apliecinājuši. 

LSF prezidents arī norādīja, ka plāns ir veidot ar itāļiem attiecības ilgtermiņā, lai Latvijas kalnu slēpošanas klubi tur varētu braukt trenēties un startēt, tādējādi attīstoties un progresējot. “LSF vienmēr ir meklējusi labākos risinājumus būvēt sacensību un treniņu programmas saviem sportistiem, jau sen domājot par bāzes vietu Latvijas izlases sportistiem, savienojumā ar Latvijas čempionātu vai Baltijas kausu posmu rīkošanu. Jau vairākus gadus Baltijas kausa posms janvārī ir iekarojis uzmanību vienā no labākajām treniņu bāzēm Eiropā,” par Valdifassu pēc ārzemju speciālistu teiktā stāsta LSF prezidents.  

Preses konferencē tika stāstīts arī par prestižo akadēmiju “Apex2100”, kur īpašā stipendijas programmā ir iesaistīta arī mūsu Dženifera Ģērmane. Šajā starptautiskajā akadēmijā darbojas ap 165 sportistiem no 25 valstīm. Tās mērķis ir jaunās kalnu slēpošanas paaudzes attīstīšana un palīdzēšana grūtajā un garajā ceļā uz lielākiem panākumiem. 

Gan Dženiferas talants, gan arī sasniegumi līdz tam un tagad, kad izcīnīta 22. un 12. vieta Pasaules kausa posmos, gan arī divas reizes uzvarēts Eiropas kausa posmos, ir ļāvuši viņai iekļauties “Apex2100” sistēmā. Sadarbības pamatā ir gan sportiskie mērķi, gan arī biznesa mērķi, kas ļauj realizēt Latvijas junioru izlases programmu. Ģērmanei, kura starp citu šajā nedēļā Pocā di Fassā startēs Baltijas kausa ietvaros notiekošajā Latvijas čempionātā slalomā, ir iespējas darboties vienā no pasaules vadošajām treniņu bāzēm Valdifassā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv