ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

19 • 01 • 2024

Par Latvijas čempioniem milzu slalomā BK Itālijā kļuvuši Ābele un Bondare

Saistītā informācija

Baltijas kausa kalnu slēpošanā otrā posma otrajā dienā FIS sacensībās milzu slalomā, kas norisinājās Itālijas ciematā Pocā di Fassā un ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija, par Latvijas čempioniem kļuvuši Gustavs Harijs Ābele un Liene Bondare. Savukārt absolūtajā vērtējumā pirmo vietu vēlreiz ieguva Eiropas kausa posmos pieciniekā tikušais austrietis Kilians Pramštallers, bet sievietēm šoreiz uzvaras laurus plūca Eiropas kausu Top20 braucēja Frančeska Fanti no Itālijas.

Ceturtdien prestižā Baltijas kausa kalnu slēpošanā otrā posma otrajā sacensību dienā Valdifassas ielejā kalnu slēpotāji no vairāk nekā divdesmit valstīm un trim kontinentiem vēlreiz sacentās milzu slalomā. Taču šodienas starts bija īpašāks ar to, ka papildu ierastajām FIS sacensībām Latvijas pārstāvji cīnījās par valsts čempionāta godalgām milzu slalomā. Jau pirms starta bija zināms, ka būs jauni čempioni šajā tehniskajā disciplīnā, jo pagājušā gada zelta medaļas ieguvēji Žaks Gedra, kurš jau ir beidzis karjeru, un Frīda Saļņikova šogad nepiedalījās. Faktiski abiem dzimumiem bija paredzami jauni medaļu ieguvēji.

Vīriešiem pērn bija savdabīga situācija, proti, finišu divu braucienu summā no trim startējušajiem sasniedza tikai viens – Gedra, līdz ar to tika pasniegta tikai viena medaļa. Šogad uz starta izgāja pieci Latvijas kalnu slēpotāji, tāpēc bija cerības, ka šoreiz varēs pasniegt pilnu medaļu komplektu, taču cerības neattaisnojās, jo pirmajā braucienā kļūdījās un nefinišēja trīs latvieši – Jurģis Zvejnieks, Rihards Allens un Georgs Daukuls. No palikušajiem diviem labāks bija Gustavs Harijs Ābele, kurš tad ieguva zelta medaļu valsts čempionātā, par nepilnām divām sekundēm apsteidzot sudraba medaļas īpašnieku Robertu Kupču. Abi latvieši kopējā ieskaitē no 79 startējušajiem un mazāk kā piecdesmit divu braucienu summā finišējušajiem ieņēma attiecīgi 40. un 41. vietu.

Trešdien uzvaras tika Austrijai un ASV, jo divu braucienu summā labākos laikus austrietis Kilians Pramštallers un Ziemeļamerikas kausa godalgoto vietu ieguvēja Elizabete Bokoka no ASV. Ceturtdien Eiropa kausa Top5 braucējs Pramštallers panākumu atkārtoja, vēlreiz svinot uzvaru. Ja pēc pirmā brauciena viņam sekoja trīs norvēģi, tad beigās sanāca pilns austriešu pjedestāls. Otro vietu ar divu sekunžu desmitdaļu deficītu izcīnīja pirms diviem gadiem Eiropas jaunatnes olimpiskajā festivālā slalomā 15. vietu  ieguvušais Jakobs Aizners, bet trijnieku noslēdza 2021. gada pasaules junioru čempions milzu slalomā Lukass Foirstains, kurš Pasaules kausa posmos šajā disciplīnā ir ticis divdesmitniekā, bet supergigantā pat bijis sestais. Trīs sekundes simtdaļas līdz trijniekam pietrūka pirmā brauciena vicelīderim un 2020. gada Jaunatnes olimpisko spēļu čempionam kombinācijā Mikelam Remsē no Norvēģijas.

Sieviešu konkurencē jau pirms starta bija skaidrs, ka bronza iztrūks, jo 53 dalībnieču vidū bija divas Latvijas pārstāves. Liene Bondare uzvarēja 2021. gadā, bet pērn kļūdījās un palika bez rezultāta. Aizvakar 27 gadus vecā Latvijas kalnu slēpotāja nefinišēja otrajā braucienā, tāpēc ceturtdien, lai atgūtu titulu, pieredzējušajai Lienei pilnībā pietika ar uzmanīgiem braucieniem, jo 11 gadus jaunākā Sofia Fedorova, kurai šobrīd vēl ir tikai 16 gadi, meistarības ziņā vēl nevar konkurēt ar 2022. gada olimpisko spēļu dalībnieci.

Pēc pirmā brauciena Liena bija 39. vietā (+4,97 sek.), bet Sofia 43. vietā (+11,79 sek.). Kad bija jābrauc desmit līderēm un arī pārējām no 31. vietas un tālāk, sacensības miglas dēļ tika pārtrauktas un 2. brauciens pārcelts uz piektdienu. Visām dalībniecēm, kuras finišēja pirmajā trasē, kā arī tām, kuras paspēja nobraukt otro braucienu un nefinišēja, tika dota iespēja veikt otro braucienu.

Šodien otrajā braucienā abas Latvijas kalnu slēpotājas bija tuvāk līderēm, Bondarei atgūstot milzu slaloma uzvarētājas godu Latvijas čempionātā un kopējā ieskaitē ieņemto 27. vietu (+8,05), bet Fedorovai noslēdzot trīsdesmitnieku (+21,25) un tiekot pie sudraba valsts čempionātā.

Šoreiz nepiedalījās pirmās dienas uzvarētāja Bokoka, bet uzvarēja itāliete Fanti, kura diezgan pārliecinoši par 0,71 sekundi apsteidza austrieti  Viktoriju Bergleri, kura pasaules junioru čempionātā vairākās disciplīnās ir tikusi desmitniekā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv