ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 17°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

14 • 01 • 2024

LSF rīkotajās FIS slaloma sacensībās Itālijā uzvaras Kanādai, Lielbritānijai un Čehijai

Ceturtdien un piektdien Itālijas kalnu ciematā Pocā di Fassā notikušajās FIS sacensībās junioriem milzu slalomā un slalomā, kuras rīkoja Latvijas Slēpošanas federācija (LSF), uzvaras svinēja Lielbritānijas, Kanāda un Čehijas kalnu slēpotāji, bet Latvijas jaunajiem kalnu slēpotājiem bija vērtīga pieredze cīņā ar pagaidām meistarīgākiem citu valstu pārstāvjiem.

Jau pagājušajā gadā janvārī pirms prestižā Baltijas kausa posma Itālijā LSF Pocā di Fassā rīkoja FIS sacensības, pulcējot vairāku valstu kalnu slēpotājus. Arī šogad atsaucība bija ļoti liela, jo pieteicās un arī uz starta izgāja ap 120 kalnu slēpotāju no 25 valstīm, ieskaitot arī kalnu slēpošanas lielvalstu tādu kā Šveice, Austrija, Kanāda, Itālija un ASV pārstāvjus.

Šajās FIS sacensībās piedalījās junioru vecuma kalnu slēpotāji, tātad tie, kas dzimuši periodā no 2003. līdz 2007. gadam. Vispirms pirmajā dienā ceturtdien tika aizvadītas milzu slaloma sacensības, bet piektdien otrajā dienā juniora vecuma kalnu slēpotāji no vairāk nekā 20 valstīm sacentās slalomā.

Milzu slalomā spraigā cīņā uzvarēja brits Lukass Ellis, kurš par 0,17 sekundēm apsteidza kanādieti Oskaru Parku, kurš pērn pasaules junioru čempionātā milzu slalomā bija 46. vietā, bet slalomā cienījamā 21. vietā. Vēl vienu sekundes desmitdaļu lēnāks divu braucienu summā bija godalgoto trijnieku noslēgušais itālis Džordžio Baldo. No četriem startējušajiem Latvijas pārstāvjiem divos braucienos finišēja divi, Gustavam Harijam Ānelem 80 dalībnieku konkurencē ieņemot 46. vietu (+8,27 sek.), bet Pēterim Paulam Prancānam ierindojoties 58. vietā (+12,11 sek.).

Sievietēm 28 dalībnieču vidū 21. vietu ieņēma Sofia Fedorova, kura uzvarētājai piekāpās 15 sekundes. Sievietēm nebija tik spraiga cīņa par uzvaru, jo pērn Eiropas kausos pieredzi guvusī čehiete Linda Trejbalova uzvarēja ar 0,59 sekunžu pārsvaru, par tādu atstarpi apsteidzot ātrumdisciplīnās Eiropas kausā un pasaules junioru čempionātā trīsdesmitniekā tikušo andorieti Jordinu Kaminalu Santuri.

Slalomā pie ieskaitīta rezultāta arī tika divi no četriem mūsējiem. Šoreiz labākais ar 45. rezultātu bija Georgs Daukuls (+10.75 sek.), ar kuru līdzvērtīgi cīnījās un netālu 48. vietā ierindojās Prancāns, vēlreiz esot otram labākajam latviešu rindās. Uzvaru svinēja cits brits arī vārdā Luka, bet uzvārdā Kariks-Smits, kurš pie panākuma tika ar lielisku otro braucienu, uz otrovietu nobīdot savu tautieti un vārda brāli, milzu slaloma uzvarētāju Ellisu.

Sievietēm slalomā dominēja viena pašām jaunākajām dalībniecēm – 2007. gadā dzimusī kanādiete Roksija Koutsvorsa, par vairāk nekā pusotru sekundi apsteidzot tuvākās sekotājas no Spānijas un Lielbritānijas. Vienīgā Latvijas pārstāve Fedorova slalomā parādīja daudz labāku sniegumu, uzvarētājai zaudējot uz pusi mazāk nekā milzu slalomā (8,62 sek.), kas ļāva ieņemt 22. vietu. Slalomā juniorēm startēja vairāk nekā dalībnieču nekā milzu slalomā – 40 kalnu slēpotājas.

Pēc piecām dienām Pocā di Fassā sāksies Baltijas kausa otrais posms ar sešām sacensību dienām un šīm pašām divām disciplīnām. Solās arī būt spēcīgs sastāvs. Pirms diviem gadiem sievietēm abas dienas nepārspēta palika nu jau divkārtējā Pasaules kausa posmu uzvarētāja Valērija Grenjē no Kanādas.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv