ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

17 • 01 • 2024

Lieliskai Ģērmanei Flahavas slalomā vēsturisks panākums, pirmo reizi sasniedzot desmitnieku PK posmos

Latvijas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane otrdien Flahavā (Austrija) notiekošajā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā slalomā startēja atkal kolosāli un izcīnīja 8. vietu, sasniedzot lielisku un vēsturisku panākumu un pirmo reizi Pasaules kausa posmos iekļūstot desmitniekā. Par uzvarētāju spraigā cīņā kļuva amerikāniete Mikaēla Šifrina. 

Pagājušā gada izskaņā Dženifera Ģērmane Liencā (Austrijā) savā otrajā startā Pasaules kausa posmos slalomā ļoti blīvajos rezultātos pirmajā braucienā spēja uzrādīt 29. laiku un tikt pirmo reizi uz otro braucienu, kur pakāpās vairākas pozīcijas uz augšu un izcīnīja 22. vietu, turklāt otrajā braucienā uzrādīja ļoti augsto desmito laiku.

Pirms astoņām dienām Kraņska Gorā tika sasniegts karjeras labākais rezultāts - 12. vieta, otrajā braucienā uzrādot pat piekto laiku. Šāda lieliska braukšana tika turpināta arī pagājušās nedēļas vidū Eiropas kausā, kur abas dienas Ullas Ģērmanes meita izcīnīja uzvaras. Līdz ar to šoreiz Flahavā vairs nebija domas par to, vai Dženifera tiks trīsdesmitniekā un kvalificēsies otrajam braucienam, bet gan ar kādu rezultātu viņa kvalificēsies.

Tieši pirms gada Flahavā Dženifera aizvadīja savu pirmo startu Pasaules kausa posmos. Debija nesanāca sekmīga, jo izdangātajā trasē Latvijas kalnu slēpotāja, pretendējot uz ceturtā desmita otras puses rezultātu, trases lejasdaļā kļūdījās un nefinišēja. Šoreiz 20 gadus vecā Ģērmane jau bija pavisam citā līmenī, startējot ar 50. numuru un uzrādot tobrīd 13. laiku. Vēlāk ar ļoti tālo 69. numuru startējusī 21 gadu vecā Keitlina Makferleina no Francijas Dženiferu apsteidza par 0,02 sekundēm un nobīdīja uz 14. pozīciju, kas tik un tā ir pārliecinoši viņas līdz šim augstākais rezultāts PK pirmajos braucienos.

Tādējādi šoreiz nupat divos Eiropas kausa posmos uzvarējušajai latvietei otrais brauciens bija jāsāk nevis sākumā, bet tad, kad nobraukusi vairāk nekā puse. Līdz šim talantīgā Latvijas kalnu slēpotāja bija rādījusi ļoti labu sniegumu ar tāliem numuriem pirmajos braucienos, tāpēc nekādām problēmām uz labu rezultātu nevajadzēja būt arī šoreiz.

Vienā no pasaules vadošajām komandām “Apex2100” treniņus aizvadošā Dženifera ļoti labi veica arī otro braucienu un, kaut arī krietni pazaudēja pārsvaru pār fantastiku otro braucienu veikušo 17 gadus veco Albānijas pārstāvi Lara Kolturi, tomēr ar sekundes desmitdaļas pārsvaru atradās līderpozīcijās, kas nozīmēja, ka vismaz 14. vieta ir nodrošināta. Taču, zinot, kā parasti notiek slalom un ka tuvākās konkurentes ir pavisam tuvu priekšā, bija skaidrs, ka Ģērmane kāps uz augšu un mēģinās aizsniegties līdz desmitniekam.

Makferleina izstājās uzreiz, šveiciete Meijāra neveica tik labu braucienu, un tobrīd Dženifera jau bija nodrošinājusi vismaz Kraņskas Goras jeb sava labākā panākuma atkārtojumu. Desmito laiku pirmajā braucienā uzrādījusī horvātiete Zrinka Ļjutiča otrajā trasē beigās nefinišēja, nestabilā amerikāniete A.Dž. Hērta un slovēniete Adreja Slokara izstājās jau otrā brauciena sākumā, bet iepriekšējā posmā otro vietu ieguvusī Lēna Dīra vēl vājāk veica otro braucienu. Tādējādi, kad palicis bija tikai pirmais sešinieks, Dženifera jau bija nodrošinājusi vismaz astoto vietu.

Kad otrā braucienu pavāji bija iesākusi Katarina Līnsbergere, šķita, ka arī 2021. gada pasaules čempione paliks aiz latvietes, tomēr beigās Līnsbergere finišēja tikai ar ceturtdaļsekundes pārsvaru. Vairāk neviena no vadošajām tik būtiski nekļūdījās, tādējādi desmit gadus Austrijā treniņprocesu aizvadījušajai Ģērmanei beigās karjeras rekords ar 8. vietu. 

Milzīgu kāpumu veica arī jauniņā Kolturi, kura ar visātrāko laiku otrajā braucienā pakāpās par 17 pozīcijām un ieguva 9. vietu, arī pirmo reizi tiekot PK posmos desmitniekā. Zīmīgs ir arī Andrīnes Morstēlas 10. vieta, jo norvēģiete trešo reizi startēja PK posmos slalomā, pirmo reizi tiekot uz otro braucienu un līdz ar to arī pirmo reizi esot desmit labāko vidū.

Pirmā brauciena rezultāti solīja intriģējošu otro braucienu, jo abas šobrīd labākās slalomistes šķīra tikai septiņas sekundes simtdaļas. Vicelīdere Mikaēla Šifrina teicami veica otro braucienu un pieteica nopietnas pretenzijas uz uzvaru. Petra Vlhova centās turēt līdzi, tomēr trases beigu daļā slovākiete nebija tik ātra un pazaudēja līderpozīcijas, ieņemot otro vietu. Šī Šifrinai ir jau 57. uzvara slalomā un 94. kopumā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv