ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

26 • 01 • 2024

Jaunatnes olimpiskajās spēlēs kalnu slēpotājai Saļņikovai trīs TOP30, Prancānam 39. vieta

Saistītā informācija

Dienvidkorejā notiekošajās Jaunatnes olimpiskajās spēlēs labus rezultātus uzrādījusi siguldiete Frīda Salņikova, kura trijās disciplīnās iekļuva trīsdesmitniekā, kamēr Paulam Pēterim Prancānam labākais rezultāts sanāca milzu slalomā, kur viņam 39. vieta.

Kamēr distanču slēpotāji tikai vakar tikai devās uz Koreju, tikmēr Jaunatnes olimpiskajās spēlēs jau pilnā sparā no pagājušās svētdienas startē kalnu slēpotāji (2006. un 2007. g.), kuriem ir paredzētas četras individuālās disciplīnas. Latviju pārstāv 2006. gadā dzimusī Frīda Saļņikova un gadu jaunākais Pauls Pēteris Prancāns. 

Jauniešiem ir šādas četras individuālās disciplīnas – supergigants, kombinācija (supergigants+slaloms), milzu slaloms un slaloms. Dažām kalnu slēpošanas lielvalstīm kā Austrijai, Itālijai, Šveicei, Zviedrijai, Francijai un citām bija pa trim pārstāvjiem, dažām kā, piemēram, Čehijai, pa diviem un lielajam vairumam pa vienam kalnu slēpotājam. 

Svētdien Jaunatnes olimpiskajā spēlēs tika aizvadīta pirmā disciplīna - supergigants, kas ir arī vienīgā ātrumdisciplīna šāda vecuma kalnu slēpotājiem. Tā kā Latvijas pārstāvjiem nav pieraduši pie šāda veida trasēm un supergiganta, tad pirmajā dienā rezultāti bija pieticīgāki. Frīda Saļņikova 56 dalībnieču vidū uzrādīja 40. laiku (4,94 sek.), bet Paulam Pēterim Prancānam 49. vieta (+6,10 sek.) no 54 startējušajiem. Jāmin, ka pagājušajās olimpiskajās spēlēs jauniešiem Latvijas pārstāvji ātrumdisciplīnā nepiedalījās.  

Kombinācijā bija iespējas pakāpties augstāk, ko izmantoja Saļņikova. Viņa pēc supergiganta atradās 38. vietā, bet pēc slaloma, kur vairākas priekšā esošās nefinišēja, pakāpās uz 28. vietu (10,61 sek.), pirmo reizi iekļūstot trīsdesmitniekā. Prancāns supergigantā uzrādīja 49. laiku, bet slalomā kļūdījās un nefinišēja.  

Abās tehniskajās disciplīnās tika sasniegtas augstākās vietas. Milzu slalomā Frīda Saļņikova kombinācijas rezultātu uzlaboja par vienu pozīciju, proti, iegūstot 27. vietu (+11,32 sek.), taču slalomā spēja pakāpties vēl augstāk un izcīnīt 24. vietu (+10,99 sek.). Pirms gada Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā Frīda slalomā ierindojās 43. vietā. Ar šiem rezultātiem Saļņikova ir otra labākā Latvijas pārstāve līdzšinējās četrās Jaunatnes olimpiskajās spēlēs meiteņu konkurencē.  

Pauls Pēteris Prancāns milzu slalomā pārspēja pusi no 79 startējušajiem un ieņēma 39. vietu (+13,27 sek.), atkārtojot pirms četriem gadiem Kristofera Gulbja labāko veikumu. Slalomā Prancānam bija iespējas iekļūt trīsdesmitniekā, jo pēc pirmā brauciena tieši priekšā 0,13 sekundes esošais lietuvietis beigās ieguva 30. vietu. Pēc pirmā trases Pauls Pēteris atradās 48. vietā, taču otrajā braucienā vairāki nefinišēja, diemžēl arī ieskaitot Prancānu.  

Savulaik 2012. gadā Mik Zvejnieks divas reizes bija trīspadsmitais, četrus gadus vēlāk Žaks Gedra kombinācijā ieguva 16. vietu. Sievietēm labāko rezultātu ir sasniegusi Agnese Āboltiņa, kura 2012.gadā ieguva 16. vietu slalomā. Pagājušajās Jaunatnes olimpiskajās spēlēs startēja arī Dženifera Ģērmane, kura nefinišēja ne slalomā, ne milzu slalomā. 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv