ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 19°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

13 • 01 • 2024

Ģērmane atkal lieliska un otro dienu pēc kārtas uzvar Eiropas kausa posmā slalomā

Saistītā informācija

Latvijas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane šodien vēlreiz teicami nostartēja Austrijā notikušajā Eiropas kausa posmā slalomā, izcīnot uzvaru otro dienu pēc kārtas un kopvērtējumā pēc aizvadītiem pieciem posmiem nonākot ļoti tuvu trijniekam.

Vakar Dženifera Ģērmane uz Eiropas kausa posmu pārnesa savu lielisko braukšanas māku un sasniedza lielisku panākumu, proti, izcīnot ne tikai savu pirmo uzvaru Eiropas kausa posmos, bet arī pirmo godalgoto vietu. Šodien 20 gadus vecā Latvijas kalnu slēpotāja apliecināja ne tikai to, ka ir lieliskā formā, bet arī stabilitāti, kas tik ļoti bija iztrūcis iepriekš.

Ja vakar Dženifera bija ātrākā pirmajā un otra ātrākā otrajā braucienā, divu braucienu summā izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru un otrās vietas ieguvēju apsteidzot gandrīz par sekundi (0,89 sek.), tad šodien tādu pašu panākumu nācās daudz grūtākā cīņā. Pēc vakar izcīnītās uzvaras un pakāpšanās līdz pat 9. vietai Eiropas kausa kopvērtējumā, ļāva šodien talantīgajai latvietei sākt jau ar daudz agrāku starta numuru – piecpadsmito.

Vakar, startējot ar patālo 37. numuru, Ģērmane uzrādīja ātrāko laiku, bet šodien uzsākot pirmo braucienu krietni agrāk, tobrīd viņa bija otrā, 0,37 sekundes piekāpjoties tā brīža līderei Marijai Lamūrai no Francijas, kura PK posmā Kraņska Gorā bija trīs pozīcijas aiz Dženiferas, tātad 15. vietā. Vēlāk divām dalībniecēm – trīs reizes PK posmos Top30 tikušajai francūzietei Brešei un 2023. gada pasaules junioru vicečempionei šveicietei Mehlerei – izdevās nedaudz uzlabot Dženiferas laiku, tādējādi nobīdot latvieti uz ceturto vietu.

Ullas Ģērmanes meita otrajā braucienā parādīja gan stipru nervus, gan meistarību un uzrādīja ātrāko laiku, kas pacēla viņu vairākas vietas uz augšu. Neviena no pirmajā braucienā Dženiferai priekšā esošajām nespēja otrajā braucienā uzrādīt Top3 laiku, tādējādi Ģērmane pakāpās uz pirmo vietu, kas ļāva izcīnīt uzvaru otro dienu pēc kārtas.

Vēlreiz aiz latvietes ierindojās divas reizes PK posmos divdesmitniekā tikusī norvēģiete Bianka Vesthofa, šoreiz piekāpjoties ceturtdaļsekundi. Trijnieku noslēdza Breše. Interesanti, ka piecas kalnu slēpotājas iekļuva sešiniekā abas dienas.

Līdz šai kolosālajai nedēļas nogalei Eiropas kausos Dženifera līdzšinējos 14 startos nebija tikusi pat trīsdesmitniekā, nopelnot tikai divus ieskaitītus rezultātus – 39. vieta 2020. gada februāra beigās Vācijā un pēc tam 35. vieta 2021. gada janvārī Šveicē. Taču, kā jau minēts iepriekš, Ģērmanes reālais varējums un uzrādītie rezultāti pēdējos divos Pasaules kausa posmos vedināja uz ļoti augstu jeb godalgotu vietu izcīnīšanu Eiropas kausā.

Lai arī no pieciem posmiem Ģērmane ir startējusi trijos (vienā nefinišēja), ar šīm te divām uzvarām viņai ir izdevies ar nopelnītajiem 200 punktiem pakāpties uz 4. vietu kopvērtējumā, tikai 10 punktiem šķirot no trijnieka un 54 no pirmās vietas. Līdere ir šveiciete Nikola Guda.

Tikmēr abas dienas nefinišēja pirmajā braucienā otra Latvijas pārstāve Liene Bondare, kurai tas bija jau ceturtais starts šosezon Eiropas kausā. Decembrī Liene tika uz otro braucienu, bet arī tur nesanāca sasniegt finišu.

Nākamais Eiropas kausa posms slalomā sievietēm paredzēts 21., 22. februārī Lihtenšteinā, bet jau nākamo otrdien Flahavā notiks slaloma sacensības dāmām Pasaules kausa posmā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv