ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

21 • 01 • 2024

BK milzu slalomā spēcīgs sastāvs, ka pat PK Top20 braucēji netiek pie uzvaras

Saistītā informācija

Itālijas ciematā Pocā di Fassā notiekošajā Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajā Baltijas kausā kalnu slēpošanā trešajās milzu slaloma FIS sacensībās, kas vienlaikus bija arī Brazīlijas čempionāts, dalībnieku sastāvs bija tika spēcīgs, ka pat daži Pasaules kausa posmos divdesmitniekā un pat sešiniekā tikušajiem kalnu slēpotājiem bija jāsamierinās ar palikšanu bez uzvaras. 

Pirmajā dienā Baltijas kausa otrajā posmā Itālijā norisinājās parastas FIS sacensības milzu slalomā, otrajā dienā tās bija arī Latvijas čempionāts, kur par uzvarētājiem mūsu pārstāvju vidū kļuva Gustavs Harijs Ābele un Liene Bondare, bet trešajā dienā lielais vairums to pašu kalnu slēpotāju no vairāk nekā 20 valstīm sacentās vēlreiz milzu slalomā, kas bija jau kā Brazīlijas čempionāts. Bija arī vairāki jaunpienācēji, turklāt augstas vietas PK posmos ieguvušie.

Vīriešiem pārliecinošu uzvaru izcīnīja pasaules junioru čempionāta 4. vietas ieguvējs Rafaels Rīderers no Austrijas, tuvākos konkurentus apsteidzot vairāk nekā sekundi. Otro vietu izcīnīja 2021. gada pasaules čempionātā 14. vietu milzu slalomā ieguvušais itālis Džovanni Franconi, kurš par 0,06 sekundēm apsteidza pirms diviem gadiem PK posmos 18. un 21. vietu ieņēmušo tautieti Aleksu Hoferu. Savukārt aiz pjedestāla palika 2021. gada pasaules junioru čempions Lukass Foiršteins, kurš pirms nedēļas  Adelbodenā bija piecpadsmitais, bet pirms gada PK posmā pat iekļuva sešiniekā. 

Beidzot finišēja visi četri Latvijas pārstāvji, kuri ļoti līdzvērtīgi cīnījās. Vēlreiz labākais bija Ābele, kuram 33. vieta kopējā ieskaitē (+14,2 sek.) un aiz kura cieši sekoja Roberts Kupčs (+15,09 sek.), kā arī pārējie divi mūsu juniori – Georgs Daukuls (+15,37 sek.) un Jurģis Zvejnieks (+15,72 sek.).

Sievietēm arī bija pārliecinoša uzvarētāja –  Eiropas kausa Top20 braucēja Frančeski Fanti no Itālijas, kura par 0,8 sekundēm apsteidza pasaules junioru čempionātā desmito vietu izcīnījušo šveicieti Vanessu Kasperu, kura PK posmos ir bijusi trīsdesmitniekā. Trijnieku noslēdza šajā sezonā trīs reizes desmitniekā Eiropas kausa  no Vācijas. Aiz pjedestāla palika olimpiskajās spēlēs 11. vietu kombinācijā ieguvusī amerikāniete Trisija Mangana.

Šoreiz rezultātos nevarēja atrast nevienu no Latvijas kalnu slēpotājām, jo startēja tikai Liene Bondare, kura no 44 dalībniecēm bija 36. vietā (+3,67 sek.), bet otrā brauciena beigās kļūdījās un nefinišēja. 

Pēc dažu dienu pauzes, Baltijas kausa otrais posms Pocā di Fassā turpināsies ar trim FIS sacensībām slalomā, kur vienā no reizēm būs arī Latvijas čempionāts.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv