ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

17 • 01 • 2024

BK kalnu slēpošanā Itālijā FIS milzu slalomā uzvaras austrietim un amerikānietei

Saistītā informācija

Baltijas kausa otrā posma pirmajā sacensību dienā FIS sacensībās milzu slalomā, kas norisinājās Itālijas ciematā Pocā di Fassā un ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija, uzvaras izcīnīja Eiropas kausa posmos pieciniekā tikušais austrietis Kilians Pramštallers un Ziemeļamerikas kausa godalgoto vietu ieguvēja Elizabete Bokoka no ASV. 

Šodien ar FIS sacensībām milzu slalomā un ļoti kuplu valstu un dalībnieku pārstāvniecību Pocā di Fassā iesākās otrais posms prestižajam Baltijas kausam kalnu slēpošanā. Vīriešiem sacentās 78 kalnu slēpotāji no 17 valstīm, no kurām piecas bija ārpus Eiropas. Kuplā skaitā bija ziemeļamerikāņi – 11 kanādieši un 10 amerikāņi. Sievietēm uz starta aizgāja 54 kalnu slēpotājas arī no 17 valstīm, tikai vairākas bija tādas, kas nebija pārstāvētas vīriešu konkurencē. Kopējais valstu skaits sniedzās pāri 20. 

Vīriešiem pēc pirmā brauciena vadībā atradās skandināvi, taču pat ar sesto laiku otrajā braucienā 21 gadu vecajam austrietim Kilianam Pramštalleram, kurš pagājušajā nedēļas nogalē Eiropas kausā slalomā abas dienas bija pieciniekā, lai mainīgajos rezultātos no piektās vietas pakāptos līdz pirmajai. Tikai septiņpadsmit sekundes simtdaļas viņam piekāpās 2020. gada Jaunatnes Olimpisko spēļu uzvarētājs kombinācijā Mikels Remsē no Norvēģijas, kurš arī nevienā no braucieniem nespēja uzrādīt Top3laiku.  

Savukārt līderis pēc pirmā brauciena Eiriks Giskos, kurš Norvēģijas čempionātā bija četrpadsmitais, ar 19. laiku otrajā braucienā spēja noturēties trijniekā, par 0,08 sekundēm apsteidzot vicelīderi pēc pirmā brauciena un arī krietni zemāku vietu otrajā braucienā uzrādījušo (20. laiks) 2023. gada pasaules junioru vicečempionu slalomā Adamu Hofstedu no Zviedrijas, kuram milzu slalomā pasaules junioru čempionātā ieguva 9. vietu.  

No četriem Latvijas pārstāvjiem divu braucienu summā finišēja divi – Gustavs Harijs Ābele un Robert Kupčs, kuri uzrādīja ļoti līdzīgu rezultātu, abus šķirot tikai divām sekundes desmitdaļām. Gustavam 67. vieta, bet Roberts ierindojās tieši aiz viņa 68. vietā.   

Sievietēm arī otrajā braucienā pamainījās rezultāti galvgalī, taču vienīgā, kura palika trijniekā, bija līdere pēc pirmā brauciena Elizabete Bokoka. Trīs reizes trijniekā Ziemeļamerikas kausos tikusī amerikāniete ar trešo laiku otrajā braucienā noturējās vadībā un svinēja diezgan pārliecinošu uzvaru, par 0,66 sekundēm apsteidzot Eiropas kausā 25. vietu ieguvušo itālieti Alesiju Guerinoni, kura bija ātrākā otrajā trasē. Godalgoto trijnieku noslēdza amerikāniete Trisija Mangana, kurai ir ar olimpisko spēļu, pasaules čempionātu un Pasaules kausa pieredze. 

Sieviešu konkurencē startēja divas Latvijas pārstāves, 16 gadus vecajai Sofijai Fedorovai ieņemot 42. vietu, bet krietni pieredzējušākā Liene Bondare pirmo braucienu veica par sešām sekundēm ātrāk nekā Sofijai, uzrādot 41. laiku, bet otrajā braucienā kļūdījās un nefinišēja.   

Rīt Baltijas kausa otrajā posmā Pocā di Fassā dalībnieki vēlreiz sacentīsies milzu slalomā, kas šoreiz kopā ar FIS sacensībām būs Latvijas čempionāts, tāpēc jo īpaši svarīgas sacensības mūsu valsts kalnu slēpotājiem.  

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv