ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

19 • 11 • 2023

Baltijas kauss kalnu slēpošanā Lietuvā noslēdzas ar Latvijas piecām uzvarām paralēlajā slalomā

Saistītā informācija

Šodien ziemas sportu hallē “Snow arena”, kas atrodas Lietuvas dienvidu pilsētā Druskininkos, ar paralēlā slaloma sacensībām jauniešiem un Master noslēdzās Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotā prestižā Baltijas kausa kalnu slēpošanā pirmais posms. Uzvaras atkal izcīnīja visu trīs Baltijas valstu pārstāvji, vēlreiz pirmajās vietās galvenokārt esot Latvijas kalnu slēpotājiem, kuriem pieci augstākie panākumi.

Baltijas kausa pirmais posms sākās šīs nedēļas sākumā, kad otrdien un trešdien norisinājās FIS ENL sacensības slalomā un mazo nāciju kauss ar pāri par 70 dalībniekiem no 20 valstīm un diviem kontinentiem. Piektdien ar superslalomu Baltijas kausa jauno uzsāka jaunieši un masteri. Vakar viņi noskaidroja labākos slalomā, bet šodien – noslēdzošajā sacensību dienā “Snow arena” –  jaunieši un Master grupas kalnu slēpotāji, kas kopumā sasniedza ap 120 dalībnieku no četrām valstīm, sacentās trešajā disciplīnā – aizraujošajā paralēlajā slalomā, kur vispirms norisinājās kvalifikācija, noskaidrojot astoņus ātrākos, kas pēc tam no ceturtdaļfināla pa pāriem izslēgšanas kārtās cīnījās līdz finālam, kur iekļuva divi labākie.

U16 grupā puišiem otro uzvaru izcīnīja Ēriks Bergstroms no Igaunijas, esot ātrākajam kvalifikācijā un neatstājot konkurentiem cerības ne vienā no izslēgšanas kārtām, svinot pārliecinošu uzvaru. Kas neizdevās vakar slalomā, netiekot nevienam latvietim trijniekā, to ar uzviju mūsējie kompensēja šodien, nopelnot divas godalgas. Nils Neo Trapāns aizcīnījās līdz finālam, iegūstot otro vietu un nopelnot pirmo godalgu. Pusfinālā Nilam Neo divu braucienu summā ārkārtīgi spraigā duelī par 0,01 sekundi izdevās apsteigt piektdienas superslaloma uzvarētāju Rapolu Lapieni. Lietuvietis pēc šī negaidītā zaudējuma nespēja īsti atgūties un mazajā finālā par trešo vietu piekāpās Mikam Abzalonam, kuram līdz ar to otrā trešā vietā Baltijas kausa pirmajā posmā.

Meitenēm U16 grupā trešo uzvaru izcīnīja Elza Zelča, lai arī kvalifikācijā viņa bija tikai trešā. Izslēgšanās kārtās Elzai visgrūtāk bija pusfinālā, kur ļoti sīvu pretestību izrādīja Annija Biezā, kurai beigās vēl viena trešā vieta, šoreiz to nedalot ne ar vienu. Tikmēr par triju disciplīnu vicečempioni kļuva Estere Jansone, kura bija ātrākā kvalifikācijā, bet finālā piekāpās Zelčai. Iepriekšējo disciplīnu trešās vietas ieguvēja Justīne Baumane, kura ir viena no ātrākajām sava vecuma skrituļslidotājām, ceturtdaļfinālā ārkārtīgi līdzīgā duelī par  0,02 sekundēm piekāpās igaunietei Norai Roonetai, kuru mazajā finālā vēlāk pārspēja Biezā.

U14 grupā puišiem beidzot bez starpgadījumiem iztika Kristiāns Indriksons nopelnot otro godalgu un svinot pirmo uzvaru. Ļoti pārliecinoši izslēgšanas kārtas aizvadīja Renārs Lazdiņš, kurš kvalifikācijā uzrādīja tikai 7. laiku, bet ceturtdaļfinālā “izslēdza” slaloma uzvarētāju sestdien Patriku Ciagunu, bet pusfinālā tika galā ar sava brāļa pāri darītāju ceturtdaļfinālā un iepriekšējo divu disciplīnu otrās vietas ieguvēju Andrē Sarri no Igaunijas, izcīnot otro vietu. Ja fināls bija Latvijas kalnu slēpotāju duelis, tad cīņā par trešo vietu cīkstējās igauņi, virsroku pār superslaloma uzvarētāju Āroni Nēmi ņēma Sarri, tiekot pie trešās godalgas.

Meitenēm uzvaru sēriju turpināja un trešo pirmo vietu izcīnīja grupas favorīte, mājiniece Liepa Čekanavičiute. Pēc neveiksmes sestdien slalomā otrajā vietā atgriezās Daniela Anna Livčāne, kura izrādīja pretestību lietuvietei finālā un nopelnīja otro reizi otro vietu. Cīņā par trešo vietu Nikola Grīnberga pārspēja Emīliju Kliestu, kura pusfinālā izrādīja sīvu pretestību Livčānei, bet saņēma diskvalifikāciju. Līdz ar to arī Grīnberga atgriezās trijniekā, otro reizi tiekot pie trešās vietas.

U12 grupā pēc neveiksmes vakar slalomā uzvarētāja godā atgriezās superslalomā dominējušais Leo Ģermanis, kurš finālā pārsēja slaloma uzvarētāju Noelu Doršu, tiekot pie otrā panākumu. Noelam  pusfinālā spraigā cīņā izdevās pārspēt Dāvi Vinkleru, par labu nākot paralēlā slaloma sistēmai, ka pirmajā braucienā zaudētājam ieskaita deficītu ne lielāku par pussekundi, ja  zaudēts ir vairāk, lai saglabātu interesantāku cīņu otrajā braucienā. Bez godalgas nepalika pirmo divu disciplīnu otrās vietas ieguvējs Leonards Egle, kurās mazajā finālā bija nedaudz ātrāks par Vinkleru.

Meitenēm uzvarētājas godā atgriezās Maija Ciagune, apstiprinot grupas favorītes statusu. Nemainīgi otrā visās trijās disciplīnās bija slovākiete Čantala Smoļenakova. Ļoti sekmīgi nostartēja Dārta Bērziņa, kura mazajā finālā bez godalgas atstāja igaunieti Noru Nēmi. Sestdienas uzvarētāja Laura Amerika šoreiz samierinājās ar 6. vietu.

Master grupā pirmo divu disciplīnu pārliecinošajam uzvarētājam Tomam Ielejam šoreiz nācās samierināties ar otro vietu. Lai arī kvalifikācijā viņš par pāris simtdaļām bija ātrāks nekā Pauls Stēga, tomēr finālā, abiem esot ātrākiem katram savā braucienā, divu braucienu summā Stēga bija pārāks, “FANS” vadītājam zcīnot uzvaru un pirmo godalgu, jo vakar slalomā viņš palika bez rezultāta. Cīņā par 3. vietu Kristaps Bergmanis spraigā cīņā pārspēja Andreju Mihailovu, kurš par viņu bija ātrāks kvalifikācijā. Sievietēm pie trešās uzvaras tika Ruta Paranžinskiene, taču šoreiz ļoti sīvā cīņā, jo pirmajā braucienā nedaudz ātrāka bija tautiete Monika Lajute, kurai kārtējā otrā vieta. Tā kā paralēlajā slalomā startēja tikai divas mājinieces, tad tas deva iespēju pirmo reizi godalgotu vietu dāmām nopelnīt Latvijas pārstāvei. To izmantoja un trešo vietu izcīnīja Ingrīda Sīpola, kura mazajā finālā bija ātrāka par Jeļenu Brokāni.

Baltijas kauss, kuram kopumā paredzēti seši posmo, turpināsies ar otro posmu janvāra otrajā pusē nu jau zināmajā Pocā di Fasā Itālijā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv