ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

18 • 11 • 2023

Baltijas kausā kalnu slēpošanā Lietuvā kļūdas slalomā pamaina dažus uzvarētājus jauniešiem

Lietuvas dienvidu pilsētā Druskininkos atrodošajā ziemas sportu hallē “Snow arena” notiekošajā Baltijas kausā kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija, slalomā jauniešu grupās daži uzvarētāji pamainījās, jo līderi pieļāva kļūdas, bet lielākajā daļā grupu, ieskaitot Master, superslaloma uzvarētāji atkārtoja panākumu arī slalomā.

Piektdien ar startu superslalomā jauno sezonu iecienītajam Baltijas kausam kalnu slēpošanā uzsāka triju jauniešu grupu un Master kalnu slēpotāji, pie uzvarām tiekot visu trīs Baltijas valstu pārstāvjiem. Uz Valsts svētkiem 18. novembrī otrajā disciplīnā slalomā jauniešiem un Master grupā pirmās vietas atkal ieguva triju Baltijas valstu kalnu slēpotājiem, taču visvairāk uzvaras svinot latviešiem.

U16 grupā šoreiz pirmajā trijniekā diemžēl iztika bez Latvijas kalnu slēpotājiem. Superslaloma vicelīderis Ēriks Bergstroms bija ātrākais abos braucienos un svinēja uzvaru, esot vienīgajam, kurš abas dienas kāpa pjedestāla. Ļoti līdzīgajā lietuviešu duelī par otro vietu Dainius Kišķis par 0,1 sekundi Gintaru Strumpfu. Ar otro laiku otrajā braucienā trijniekam pietuvojās un 4. vietu ieņēma NilsNeo Trapāns, bet piektdien superslalomā 3. vietu ieguvušajam Mikam Abzalonam šoreiz 5. vietā. 

Meitenēm atšķirībā no puišiem šajā grupā pirmajā dienā trijniekā iekļuvušās to pašu atkārtoja arī šodien, taču ar vienu interesantu specifiku. Vēlreiz pārliecinoši pirmā bija Elza Zelča, otro vietu ieņēma Estere Janosne, bet trešo rezultātu sasniedza Justīne Baumane. Šādā ziņā trijnieks izskatījās identisks superslalomam, taču viņām slalomā trijniekā pievienojās vēl viena un uz pjedestāla kāpa četras dalībnieces. Kas nesanāca pirmajā, kad līdz pjedestālam pietrūka viena sekundes desmitdaļa un nācās samierināties ar 4. vietu, tad slalomā Annija Biezā “iespraucās” trijniekā, otrajā braucienā uzrādot otro laiku un divu braucienu summā ar vienādu laiku ar Baumani dalot 3. vietu. 

U14 grupā puišiem atkal bija blīvi rezultāti un atkal trijniekā tika divi igauņi un viens latvietis, taču šoreiz mums labvēlīgi tika izjaukta ne tikai Igaunijas dubultuzvara, bet arī pamainījās uzvarētājvalsts. Lai arī pēc pirmā brauciena salīdzinoši pārliecinoši vadībā atradās  Laurits Lauks, beigās igaunim nācās samierināties ar trešo vietu, jo otrajā trasē viņš bija ceturtais. Toties viņa tautietis Andre Sarri tieši pretēji, proti, ar ātrāko laiku otrajā braucienā no piektās vietas pakāpās uz otro, tādējādi otro dienu pēc kārtas iegūstot 2. vietu un esot vienīgajam, kuram abas dienas izdevies būt starp labākajiem trim. Toties stabilāku sniegumu rādošais Patriks Ciaguns ar trešo un otro laiku beigās tika pie uzvaras. Tikmēr virsotnietis Edvards Kapteinis-Veits ar tādām pašām vietām braucienos kā Ciagunam, tikai apgrieztā secībā – otrais un trešais, beigās palika ārpus trijnieka 4. vietā. Pirmajā braucienā izstājās superslaloma uzvarētājs Ārons Nēme un trešās vietas ieguvējs Kristiāns Indriksons pēc kļūdām pirmajā braucienā nefinišēja.

Meitenēm U14 grupā vēlreiz uzvarēja lietuviete Liepa Čekanavičute, bet aiz viņas trijniekā šoreiz bija citas divas latvietes, jo vakardienas otrās un trešās vietas ieguvējām Daniēlai Annai Livčānei un Nikolai Grīnbergai pēc Top3 laikiem pirmajā trasē diemžēl nesekmējās otrajā braucienā, paliekot abām bez ieskaitīta rezultāta. Ļoti spraigā duelī par otro vietu Emīlija Kliesta par 0,04 sekundēm apsteidza Noa Aleksandru Trapāni, kurai atšķirībā no brāļa ar otro laiku otrajā trasē izdevās iekļūt trijniekā.

U12 grupā puišiem tāpat kā U14 grupā divi citi iekļuva trijniekā un otrās vietas ieguvējs palika nemainīgs. Slalomā pārliecinoša uzvara Noelam Doršam. Otro dienu pēc kārtas otrais bija Leonards Egle, tikai šoreiz ļoti stabili. Martins Kūrbergs sarūpēja Igaunijai godalgoto trešo vietu. Superlslalomā dominējušais Leo Ģermanis nefinišēja pirmajā braucienā tāpat kā vakardienas trešās vietas ieguvējs Dāvis Vinklers. Meitenēm vakardienas uzvarētāja Maija Ciagune uzrādīja labāko laiku pēc pirmā brauciena, taču kļūda otrajā trasē neļāva Maijai nopelnīt otro uzvaru, paliekot bez rezultāta. Līdz ar to superslaloma otrās vietas ieguvējai Čantalai Smoļenakovai no Slovākijas parādījās iespējas uzvarēt, taču slovākietei vēlreiz nācās ieņemt otro vietu, jo pati ne tik sekmīgi veica otro trasi un arī superslaloma trešās vietas ieguvēja Laura Amerika otrajā braucienā apsteidza Smoļenakovu. Trijnieku noslēdza U14 grupas uzvarētājas Liepas Čekanavičutes jaunākā māsa Ramune. 

Master grupā vīriešiem vēlreiz labi nostartēja Latvijas kalnu slēpotāji, lai arī viņiem šoreiz neizdevās aizņemt visu pjedestālu. Superslalomā uzvarējušais Toms Ielejs slalomā atkārtoja panākumu, uzvarot ar milzīgu – 7 sekunžu – pārsvaru. Kas neizdevās vakar Januļionim šodien sanāca Arūnam Čiukšim, proti, izcīnīt otro vietu. Otro dienu pēc kārtas kopā ar Ieleju uz pjedestāla kāpa Andrejs Mihailovs, kuram trešā vieta. Edgars Kupčs ar otro laiku pirmajā braucienā parādīja, ka joprojām ir viens no pretendentiem uz godalgām. Savukārt pirmajā trasē izstājās viens no favorītiem Pauls Stēga. Sievietēm atkal visas godalgotās vietas nopelnīja mājinieces, sarindojoties vēlreiz tādā pašā secībā – Rūta Paražinskiene, Monika Lajute un Daiva Norvaišaite.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv