ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

18 • 03 • 2024

Baltijas kausā Itālijā sacentušies U10 grupas kalnu slēpotāji individuāli un komandu sacensībās

Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajā Baltijas kausa sestajā posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Itālijas kalnu kūrortā Pocā di Fassā, labākos noskaidrojuši U10 grupas kalnu slēpotāji gan individuāli, gan arī kopā ar lielākajiem kalnu slēpotājiem sacenšoties spraigajās komandu sacensībās. 

Pēc četrām sacensību dienām, kurās trīs jauniešu vecuma grupas jaunieši un Master grupas pārstāvji cīnījās par medaļu komplektiem piecās disciplīnās, pirmās sacensību nedēļas noslēgumā jeb svētdienā laiks savu meistarību bija rādīt pašiem jaunākajiem Baltijas kausa dalībniekiem – U10 grupas kalnu slēpotājiem. Viņi sacentās gan individuāli, gan arī komandu sacensībās, kur katrā komandā bija četri dalībnieki – kapteinis jeb kāds no pieaugušajiem, junioriem vai vecākajām jauniešu grupām un trīs U10 grupas pārstāvji (divās komandās bija trīs dalībnieki). Rezultāta noteikšanai vērā tika ņemti komandas labāko trīs pārstāvju laiki, bet lēnāko laiku neskaitīja.  

Paši jaunākie dalībnieki, kas šajā nedēļa bija vērojuši un iedvesmojušies no jauniešiem un arī paši uzlabojuši meistarību, sacentās ierastajā disciplīnā, kas viņiem ir arī Latvijā Vilciņa kausā – milzu slalomā. Gan puišiem, gan meitenēm dalībnieku skaits sniedzās pāri divdesmit – 22 puiši un 21 meitene, bet komandām konkurencē bija izveidotas 15 komandas.  

Puišiem vienīgais, kurš trase veica ātrāk par 19 sekundēm, bija uzvarētājs un U9 grupas līderis Vilciņa kausā Kurts Gredzens. Savukārt par pārējām godalgotajām vietām notika ļoti sīva sāncensība, jo nākamie četri dalībnieki satilpa 0,16 sekundēs. Otro vietu izcīnīja Marks Getmanis, tādējādi pirmās divas vietas iegūstot 2015. gadā dzimušajiem, bet nākamie trīs bija 2014. gadā dzimušie, kuru vidū Teodors Pērkums izcīnīja trešo vietu, kas viņam nāca ārkārtīgi spraigā cīņā, Oliveru Andžānu apsteidzot par 0,03, bet Rūdolfu Veiguli par 0,06 sekundēm.  

Meitenēm pirmās divas vietas sadalīja U10 grupas līderes un sīvās konkurentes Vilciņa kausā Dārta Jurevska un Līva Meldere, šoreiz virsroku ar pussekundes pārsvaru ņemot Jurevskai. Trijnieku noslēdza U9 grupas vadošā kalnu slēpotāja Laura Meldere, no kuras netālu bija arī ceturtās vieta ieguvēja Agate Stumbre.  

Komandu sacensībās samērā pārliecinoši uzvarēja Paula Pētera Prancāna komanda “Žiperīgie čiekuri”, kuras sastāvā no U10 grupas startēja Līva Meldere, Rūdolfs Veigulis un Elizabete Kozaka. Par pārējām godalgām notika spraigas cīņas, nākamajām piecām komandām satilpstot pussekundē. Otro vietu ieguva Elzas Zelčas vadītā Vienīgie uzvarētāji” – Teodors Pērkums, Markuss Žukurs un Alise Liepiņa. Trijnieku noslēdza Čilli pipari” ar Robertu Kupču un jauniešiem Kurtu Gredzenu, Tiju Jakobiju un Kārli Kārkliņu sastāvā.  

Tiki 0,20 sekundes līdz godalgai pietrūka divām komandām, kuras uzrādīja vienādu laiku – “Ātrie Reuschi” (Ābele, Andžāns, Vāpriņa) un “Ātrās slēpes” (Biezā, Getmans, Zemīte, Igals). Aiz šīm divām komandām tikai viena sekundes desmitdaļas atstatumā bija sestā labākā komanda, kuras nosaukums arī bija ar “ātrs” saistīts – “Ātrākie uzvarētāji” (Bondare, Gredzena, Grīns, Grīnbergs).

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv