ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

24 • 01 • 2024

Baltijas kausā FIS slalomā Itālijā 2. dienā uzvaras citām valstīm – Norvēģijai un Šveicei

Saistītā informācija

Šodien Pocā di Fassā (Itālijā) notikušajā Baltijas kausa otrā posma kalnu slēpošanā FIS slaloma otrajā sacensību dienā lielajā un spēcīgajā konkurencē uzvaras izcīnīja  

Norvēģijas čempionāta labākā desmitnieka slalomists Matiass Heibī un pagājušajā gadā Eiropas kausa posmos trīs reizes Top15 iekļuvusī šveiciete Eliane Kristena. Tāpat kā vakar sarežģītajā slaloma trasē diemžēl arī šodien kļūdījās visi Latvijas pārstāvji, nevienam netiekot pie ieskaitīta rezultāta. 

Vakar Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotais Baltijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā Itālijas ciematā Pocā di Fassā pēc dažām brīvdienām atsākās ar FIS sacensībām slalomā, kur uzvaras izcīnīja pasaules čempionāta 24. vietas ieguvējs Simons Fournjē no Kanādas un Eiropas kausa 15. vietas ieguvēja no Itālijas Frančeska Karolli. Fournjē šodien nestartēja, bet Karolli ieguva trešo vietu, tāpēc uzvarētāji pamainījās.  

Beidzot līderpozīcijas pēc pirmā brauciena izdevās nosargāt norvēģim Matiasam Heibī, kurš vakar bija otrais, un izcīnīt uzvaru, par nepilnu sekundi apsteidzot janvāra vidū Eiropas kausa posmā 14. vietu izcīnījušo itāli Mateo Bendotti.  Arī vakar abi bija viens aiz otro, ieņemot attiecīgi otro un trešo vietu.  

Vakar nestartējušais austrietis Jakobs Grebers, kurš janvāra vidū izcīnīja 8. vietu Eiropas kausa posmā slalomā, bet pagājušajā nedēļā Baltijas kausā Pocā di Fassā milzu slalomā bija tikai 42. vietā, savā spēcīgākajā disciplīnā uzrādīja krietni labāk rezultātu, izcīnot trešo vietu. Līdz ar to otro dienu pēc kārtas tūdaļ aiz trijnieka 4. vietā ierindojās 2023. gada pasaules junioru čempionāta bronzas medaļnieks Antoāns Azzolēns. Sešiniekā iekļuva sešu dažādu valstu kalnu slēpotāji. 

Šodien arī visi pieci Latvijas pārstāvji vīriešu konkurencē palika bez rezultāta, taču atšķirībā no vakardienas, kad visi kļūdījās pirmajā trasē un izstājās, šodien tomēr Harijs Gustavs Ābele un Roberts Kupčs pirmajā trasē finišēja. 79 dalībnieku vairāk nekā no 20 valstīm konkurencē pirmajā braucienā viņi uzrādīja 33. un 34. vietu, bet nefinišēja otrajā braucienā.  

Sievietēm šveiciete Kristena, kura vakar nefinišēja otrajā braucienā un decembrī 24 gadu vecumā debitēja PK posmā, saglabāja līderpozīcijas pēc pirmā brauciena un izcīnīja uzvaru. Vicelīderes statusu arī saglabāja šosezon novembrī Levi Pasaules kausa posmā trīsdesmitniekā tikusī Šarlote Linga no Lihtenšteinas.  

Vienīgās izmaiņas godalgu sadalē saistījās ar trešo vietu, uz ko 7. vietas pakāpās vakardienas pārliecinošā uzvarētāja Karolli. Pirmās sacensības šogad aizvadīja joprojām kādreizējo formu vēl neatguvusī Dženiferas Ģērmanes vienaudze no Somijas Rosa Pohjolainena, kura 17 gadu vecumā 2020. gadā iekļuva trīsdesmitniekā PK posmos, bet 18 gadu vecumā ieguva 14. vietu. Somiete ieņēma 4. vietu. 

 Arī sievietēm galvgalī bija vērojama valstu dažādība, pirmās septiņas vietas ieņemot dažādu valstu pārstāvēm. 

Gan Lienei Bondarei, gan Sofiai Fedorovai nesekmējās pirmajā trasē un abas Latvijas pārstāves nefinišēja. Rīt Pocā di Fassā kopā ar FIS sacensībām būs Latvijas čempionāts slalomā, kurā piedalīsies arī divas reizes PK posmā 8. vietu izcīnījusī un pēdējā mēneša laikā ļoti lielu stabilitāti rādošā Dženifera Ģērmane. Cerams, ka pārējie Latvijas kalnu slēpotāji šajās divās dienās izstāšanās limitu būs izsmēluši, un valsts čempionātā varēs pasniegt pilnu medaļu komplektu.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv