ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

18 • 11 • 2023

Ar trīs Baltijas valstu kalnu slēpotāju uzvarām Baltijas kausu iesākuši jaunieši un Master

Piektdien ar startu superslalomā jauno sezonu prestižajam Baltijas kausam kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija un kas norisinās Lietuvas dienvidu kūrortpilsētā Druskininkos atrodošajā ziemas sportu hallē “Snow arena”, uzsāka triju jaunieši grupu un Master kalu slēpotāji, pie uzvarām tiekot visu trīs Baltijas valstu pārstāvjiem.

Pirmie Baltijas kausa sezona otrdien un trešdien “Snow arena” uzsāka juniori un pieaugušie, sacenšoties divas dienas FIS ENL sacensībās slalomā. Piektdien pirmajā posmā iesaistījās arī jaunieši un Master kalnu slēpotāji. Jauniešiem bija ierastās trīs vecuma grupas – U12, U14 un U16. Kopumā pa visām jauniešu un Master grupām sacentās pāri par simts dalībniekiem – 119 kalnu slēpotāji, kas pārstāvēja četras valstis – Latviju, Lietuvu, Igauniju un Slovākiju.

U16 grupā puišiem goda pjedestālu aizņēma visu trīs Baltijas valstu pārstāvji. Ārkārtīgi līdzīgajā cīņā par uzvaru, kas bija līdzīgākā no visām grupām, divu braucienu summā lietuvietis Rapolas Lapienis par 0,08 sekundēm pārspēja līderi pēc pirmā brauciena Ēriku Bergstrēmu no Igaunijas. Trijnieku noslēdza progresējušais un labākais Latvijas pārstāvis Miks Abzalons, kurš pērn bija tikai piecpadsmitais, bet no sava vecuma puišiem astotais.

Meitenēm pagājušā gada U14 grupas līderes Elza Zelča un Justīne Baumane pirmajā gadā U16 grupā atkal tika pašā augšgalā. Tikai šoreiz abas nebija viena aiz otras, jo starp pārliecinošo uzvarētāja Elzu Zelču un trešo vietu ieguvušo Justīni Baumani otrajā vietā “iespraucās” Estere Jansone, kura pērn bija sestā šajā grupā. Ļoti tuvu trijniekam bija vicelīdere pēc pirmā brauciena Annija Biezā, kura beigās noslīdēja uz 4. vietu, līdz godalgai divu braucienu summā pietrūkstot 0,12 sekundēm.

U14 grupā cīņa par uzvaru bija ļoti līdzīga kā U16, taču šeit bija krietni spraigāka cīņa par iekļūšanu trijniekā no visām grupām kopumā, pirmajiem sešiem satilpstot astoņās, bet trijniekam divās sekundes desmitdaļās. Dubultpanākumu Igaunijai ar 0,14 sekunžu atstarpi nodrošināja Arons Nēme un pagājušā gada pārliecinošais U12 grupas uzvarētājs Andre Sarri. Trešās vietas ieguvējam Kristiānam Indriksonam atkārtojās pagājušā gada scenārijs, proti, izvirzoties vadībā pēc pirmā brauciena un pieļaujot kļūdu otrajā. Ja pērn SSS/Pantera pārstāvis otrajā trasē zaudēja ļoti daudz, beigās paliekot 13. vietā, tad šogad otrajā braucienā kļūda bija niecīga, salīdzinot ar 2022. gadu, tāpēc Indriksonam, kuram vecākais brālis pēc dejošanas un kalnu slēpošanas tagad ir manāms skeletonā, šoreiz izdevās nepalikt bez godalgas, ieņemot 3. vietu.  Līdz ar to pagājušā gada uzvarētājs Martins Seppa no Lietuvas palika ceturtais.

Meitenēm U14 grupā, uz U16 grupu pārejot iepriekšminētajām 2022. gada pirmo divu vietu ieguvējām Zelčai un Baumanei, pēc ranga uz pirmajām divām vietām pabīdījās pagājušā gada 3. un 4. vietas ieguvējas Liepa Čekanavičiute no Lietuvas un Daniela Anna Livčāne, kura šoreiz mazāk nekā citas vasaras startēja skrituļslidošanā. Jaunākā dalībniece uz pjedestāla bija Nikola Grīnberga, kura pērn arī ieguva trešo vietu, tikai paveicot U12 grupā.

U12 grupā atšķirībā no U14 un U16 grupām ne tikai nenotika līdzīga cīņa par uzvaru, bet pirmo un otro vietu šķīra milzīga atstarpe – pārliecinoši vislielākā no visām grupām. Par to parūpējās Leo Ģermanis, kurš parādīja, var teikt pat divas galvas tiesas, labāku sniegumu nekā pārējie un uzvarēja ar trīs ar pusi sekunžu pārsvaru. Pērn Leo bija piektais, bet vienīgais no 2012. gada puišiem desmitniekā. Toties par pārējām divām godalgotajām vietām ļoti spraigi cīnījās gadu jaunākie Leonards Egle un Dāvis Vinklers, divu braucienu summā par nieka 0,07 sekundēm ātrākam esot Leonardam.

Meitenēm U12 grupā uzvarēja Maija Ciagune, kura pēc pirmā brauciena bija iekrājusi pietiekamu pārsvaru, lai tuvākā konkurente Čantala Smoļenakova no Slovākijas ar pavisam nedaudz ātrāku laiku otrajā braucienā neapdraudētu sportiskās un kuplās Ciagunu ģimenes atvasi. Šogad pozīciju augstāk ierindojās un godalgoto trešo vietu ieguva Laura Amerika. Interesanti, ka pērn Laura bija labākā no 2012.gada dzimušajām un ieņēma 4. vietu, priekšā palaižot trīs gadu vecākās konkurentes, un arī šogad viņa bija labākā no 2012. gada dzimušajām, bet priekšā aizsteidzās divas gadu jaunākas konkurentes.

Master grupā vīriešiem, kur sacentās 19 dalībnieki, visu goda pjedestālu aizņēma Latvijas pārstāvji. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Toms Ielejs, bet līdzīgajā cīņā par otro vietu Andrejs Mihailovs par 0,2 sekundēm apsteidza Kristapu Bergmani. Trijniekā varēja iekļūt arī Lietuva, bet vicelīderis pēc pirmā brauciena Jurģis Janulionis otrajā tika diskvalificēts. Toties sievietēm sešu dalībnieču vidū viss trijnieks lietuvietēm – Rūta Paražinskiene, Monika Lajute un Daiva Norvaišaite.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv