ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

15 • 01 • 2024

Ar “Kūku mačiem” Gaiziņkalnā atklāta Vilciņa kausa sezona

Saistītā informācija

Latvijas augstākajā virsotnē Gaiziņkalnā, svētdien, 14. janvārī tika uzsākta 2024. gada bērnu kalnu slēpošanas sacensību - Vilciņa kausa sezona, patīkami ziemīgos laikapstākļos jaunajiem kalnu slēpotājam sacenšoties par uzvaru “Kūku mačos”.

Kopumā U10 un U12 grupās uz starta Gaiziņkalnā stājās 156 jaunie sportisti, sacensībās veicot divus braucienus milzu slaloma trasē. U10 vecuma sportisti savās vecuma apakšgrupās cīnījās ne tikai par labākajiem rezultātiem, bet arī Vilciņa kausa kopvērtējuma rezultātiem, savukārt U12 grupas slēpotāji sacensībās startēja ārpus Vilciņa kausa ieskaites. Kā jau “Kūku mačos” ierasts, apbalvots tika ne tikai katras grupas ātrāko trijnieks, bet gan piemiņas diplomu saņēma ikviens no dalībniekiem.

Starp pašiem mazākajiem – U7 grupiņā – uz starta stājās 2017. gadā dzimušie un jaunāki kalnu slēpotāji. Meitenēm uzvaru izcīnīja “SK Ziemeļpols” pārstāve Karolīne Grīnberga, kura par attiecīgi 1,77 un 7,13 sekundēm pārspēja “SK Pantera” kluba dalībnieces Noru Lediņu un Emīliju Dzeni. Zēniem savukārt uzvara Jānim Bāriņam (“SK Pantera”), kurš, lai arī pēc pirmā brauciena bija otrajā pozīcijā, divu braucienu summā par 0,99 sekundēm pārspēja “SK Snow Feel” pārstāvi Akselu Ramiņu, bet par 1,47 sekundēm Herbertu Spravņiku (“SK APEX”)

U8 grupā meitenēm Elza Bērziņa (“SK Pantera”) par 0,45 sekundēm apsteidza Hertu Ģermani (“SK Snow Feel”), bet trešajā vietā palika cita “Panteras” pārstāve Greisa Vorslava, kura uzvarētājai zaudēja 0,97 sekundes. Zēniem šajā vecuma grupā, pēc lieliska otrā brauciena, uzvara Armandam Amerikam (“SK Snow Feel”), kurš divu braucienu summā par 0,47 sekundēm pārspēja Henriju Piekuti (“SK APEX”), bet par 1,18 sekundēm Morisu Doršu (“SK Snow Feel”).

U9 grupā meitenēm ātrāko laiku divu braucienu summā sasniedza Emīlija Biezā (“SSS/SK Pantera”), par 0,77 sekundēm apsteidzot savu kluba biedreni Lauru Melderi, savukārt trešajā vietā ar 2,34 sekunžu deficītu līdz uzvarētājai finišēja Kate Kalniņa (“SK Virsotne”). Zēniem starp 2015. gadā dzimušajiem ātrākais kopsummā Haralds Toms (“SSS/SK Pantera”), bet 0,35 sekundes tālāk Bruno Blaus (“SK APEX”), kurš otrajā braucienā uzrādīja ātrāko laiku. Trešā pozīcija ar 0,63 sekunžu deficītu Kurtam Gredzenam (“SSS/SK Pantera”).

Vecākajā Vilciņa kausa ieskaites grupā jeb U10 starp meitenēm pārliecinoša uzvara Līvai Melderei (“SSS/SK Pantera”), kura par 1,11 sekundēm pārspēja Elzu Bušu (“SK Virsotne”), savukārt Dārta Jurevska (“Marbel Ski Team”) “Kūku mačus” noslēdza trešajā pozīcijā, no uzvarētājas atpaliekot par 1,55 sekundēm. Zēniem šajā pat vecuma grupā ar 1,55 sekunžu pārsvaru uzvaru guva Teodors Pērkums (“SK Ziemeļpols”), aiz sevis atstājot Adrianu Reiteru (“SK Virsotne”) un Krišjāni Spravņiku (“SK APEX”), kurš no labākā laika atpalika par 1,67 sekundēm.

U12 grupā meitenēm uzvaru izcīnīja Elizabete Anna Allena (“SK Virsotne”), kura par attiecīgi 1,44 un 2,25 sekundēm pārspēja savas kluba biedrenes Martinu Skudruli un Aleksandru Mori. Zēniem savukārt uzvara “SK ASI” pārstāvim Mārtiņam Baumanim, kurš par 0,72 sekundēm apsteidza “Virsotnes” slēpotāju Karenu Strēlnieku, savukārt trešajā pozīcijā ar 0,97 sekunžu deficītu ierindojās Markuss Irbe (“SK Ziemeļpols”).

Informāciju sagatavoja: Edgars Beļakovs

 IMG_1565.jpeg

IMG_2227.jpeg

IMG_2189.jpeg

IMG_2236.jpeg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv