ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

26 • 01 • 2024

Ābele un Ģērmane Itālijā pirmo reizi kļūst par Latvijas čempioniem slalomā

Šodien Pocā di Fassā (Itālijā) notikušajā Baltijas kausa otrā posma kalnu slēpošanā FIS slaloma sacensībās noskaidroja arī Latvijas čempionus šajā disciplīnā, par kuriem pirmo reizi šajā disciplīnā kļuva Gustavs Harijs Ābele un Dženifera Ģērmane, kura ar otro braucienu nodrošināja uzvaru arī kopējā ieskaitē. Vīriešiem FIS sacensībās uzvaru izcīnīja 2019. gada pasaules čempionāta 24. vietas ieguvējs slalomā Simons Fournjē no Kanādas kopā ar Eiropas kausa Top10 slalomistu Jakobu Grēberu no Austrijas, abiem uzrādot vienādu laiku.  

Pēdējo desmit dienu laikā Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotā prestižā Baltijas kausā kalnu slēpošanā notika jau sestās sacensības un trešās slalomā, kas bija arī valsts čempionāts. Pagājušajās nedēļas nogalē milzu slalomā valsts čempionāta zelta medaļas izcīnīja Gustavs Harijs Ābele un Liene Bondare. Ābele šodien tika pie otrā zelta, bet pirmā slalomā. Pirmo valsts čempionāta zeltu slalomā ieguva arī Ģērmane, kura pirmo reizi piedarījās Latvijas čempionātā.  

Bez Dženiferas Ģērmanes, kura bija galvenā favorīte uz uzvaru, Pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā bija tikušas vēl trīs no dalībniecēm – Šarlote Linga no Lihtenšteinas, Rosa Pohjolainena no Somijas un Vera Čurčentālere no Itālijas. Starta listē bija arī Adriana Jeļinkova no Čehijas, kura 11 reizes ir bijusi Top30, bet visas milzu slaloma, bet beigās čehiete nestartēja.  

Pirmais brauciens sagādāja intrigu, jo līderpozīcijās izvirzījās PK 29. vietu ieguvusī Linga, kura par 0,44 sekundēm apsteidza 20. un 30. vietu PK posmos ieguvušo itālieti Čurčentāleri, bet trijnieku noslēdza vakardienas uzvarētāju Eliana Kristena no Šveices (+0,58 sek.). Un tad tikai ceturtajā vietā sekoja Ģērmane (+0,71 sek.), kura par 0,09 atradās priekšā Pohjolainenai.  

Otrajā braucienā, kurā izstājās ļoti daudz dalībnieču – 11 no pirmā trīsdesmitnieka un vēl septiņas no četrdesmitnieka, Dženifera uzrādīja pārliecinoši ātrāko laiku un izcīnīja uzvaru arī kopvērtējumā. Tieši lieliski veiktā trases otrā daļa palīdzēja latvietei izvirzīties līderpozīcijās. Pussekundi piekāpās Linga, bet trijnieku noslēdza Čurčentālere.  

Pirmajā braucienā Bondare uzrādīja 32. laiku no 59 startējušajām dalībniecēm, bet otrajā vairākas konkurentes “atbrīvoja” ceļu rīdziniecei uz divdesmitnieku, bet beigās viena no aizmugurē esošajām – spāniete Rodrigesa, aizgāja priekšā, tāpēc Lienei 21. vieta (+6,80 sek.). Līdz ar to iepriekšējo divu gadu zeltu Liene nomainīja ar sudrabu.  Pirmajā braucienā izstājās Sofia Fedorova, tāpēc bronzas medaļa netika pasniegta.  

Vīriešiem no Latvijas pārstāvjiem uz starta izgāja tie paši pieci kalnu slēpotāji, kuri iepriekšējās dienas – Gustavs Harijs Ābele, Roberts Kupčs, Georgs Daukuls, Jurģis Zvejnieks un Rihards Allens. Tāpat kā milzu slalomā arī slalomā uz otro braucienu palika divi mūsējie. Ar pirmo trasi šoreiz netika galā Kupčs, Zvejnieks un Allens, nefinišējot trešo dienu pēc kārtas. Tādējādi jau pēc pirmā brauciena bija skaidrs, ka arī slalomā nesanāks pilns medaļu komplekts.  

Ābele ar Daukulu vairāk nekā 70 dalībnieku vidū pirmajā braucienā ierindojās aiz četrdesmitnieka, Gustavam esot par pussekundi priekšā Georgam, līdz ar to paliekot intrigai par čempiona titulu. Ābele vēlreiz stabili veica braucienu, bet Daukuls trases otrajā pusē kļūdījās, līdz ar to Gustavam Ābelem vēl viens tituls šajās dienās Itālijā, kopējā ieskaitē ieņemot 35. vietu (+15,49 sek.). Pērn Pocā di Fassā Latvijas čempionātā slalomā uzvarēja Žaks Gedra, bet pirms diviem gadiem Miks Zvejnieks.  

Vakardienas uzvarētājs un otrdienas otrās vietas ieguvējs Matiass Heibī no Norvēģijas kļūdījās pirmās trases vidū, norakstot sevi no godalgu pretendentiem. Divas reizes pasaules junioru čempionātā Top15 tikušais Fournjē atkārtoja aizvakardienas panākumu un svinēja otro uzvaru, tikai šoreiz ne vienatnē, bet dalot šo prieku ar tādu pašu laiku divu braucienu summā uzrādījušo austrieti Jakobu Grēberu, kurš pirms pusotras nedēļas Eiropas kausā ieguva augsto 8. vietu. Tikai 0,14 sekundes piekāpās un trešo vietu ieguva 2020. gadā Jaunatnes olimpiskajās spēlēs trijās disciplīnās desmitniekā tikušais francūzis Baptists Sambī.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv