ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

23 • 03 • 2023

Zvejnieks un Ērenpreisa Somijā BK ietvaros uzar Latvijas junioru čempionātā milzu slalomā

Somijas ziemeļu ciematā Pihē notikušajās FIS sacensībās milzu slalomā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija un kas vienlaikus bija arī Latvijas junioru čempionāts, uzvarēja mājinieki – Eiropas kausos trīsdesmitniekā tikušais Salomo Sirvio un visās lielākajās sacensībās startējusī Ērika Pikalainena, bet Latvijas junioru čempionāta zelta medaļas izcīnīja Jurģis Zvejnieks un Helēna Ērenpreisa, kuriem kopējā ieskaitē attiecīgi 32. un 10. vieta vairāk nekā sešdesmit un vairāk nekā divdesmit dalībnieku konkurencē. 

No pagājušās otrdienas līdz piektdienai četras dienas piecās disciplīnās – supergigantā, Alpu kombinācijā, milzu slalomā, slalomā un paralēlajā slalomā – sacentās trīs jauniešu vecuma un Master grupas kalnu slēpotāji. Pagājušo sestdien vienīgais starts bija pašiem mazākajiem U10 grupai. Tad sekoja divas brīvdienas un trases gatavošana FIS sacensībām. Šo otrdien prestižā Baltijas kausa pēdējais sestais posms Somijā turpinājās ar junioru un pieaugušo iesaistīšanos, FIS sacensību ietvaros noskaidrojot medaļniekus Latvijas čempionātā junioriem.

Kopā ar junioriem sacentās arī pieaugušie. Pārstāvētas kopumā bija deviņas valstis – Somija, Zviedrija, Norvēģija, Dānija, Spānija, Igaunija, Lietuva, Latvija un Taizeme. Latvijas kalnu slēpotājiem konkurenci lielākoties sastādīja Somijas un Zviedrijas pārstāvji. Vīriešiem sacentās 61 kalnu slēpotājs, bet sievietēm uz starta izgāja 24 dalībnieces. 

Vīriešiem vislabāk no astoņiem Latvijas sportistiem nostartēja 28 gadus vecais Miks Zvejnieks, kuram vienīgajam no Latvijas izdevās ne tikai iekļūt trīsdesmitniekā, bet arī būt tuvu desmitniekam – 12. vieta (+2,91 sek.). Desmitnieks bija nieka piecu sekunžu simtdaļu attālumā. Otru labāko rezultātu uzrādīja Mika jaunākais brālis Jurģis Zvejnieks, kurš divu braucienu summā brālim piekāpās nedaudz virs piecām sekundēm (+8,23 sek.) un nopelnīja zeltu valsts čempionātā junioriem. Sekundi vairāk abās trasēs kopsummā pavadīja Gustavs Ābele (+9,26 sek.), kuram kopējā ieskaitē 36. vieta un sudraba medaļa. Vicelīdera statusu pēc pirmā brauciena mūsu junioru vidū pazaudēja Roberts Kupčs, kuram beigās 38. vieta (+10,99 sek.) un bronzas medaļa.

Uzvarētājam Sirvio ceturtdaļsekundi divu braucienu summā piekāpās otrās vietas ieguvējs Samu Torsti, kurš olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos ir bijis divdesmitniekā, bet Pasaules kausa posmā pat vienreiz desmitniekā. Trijnieku noslēdza šogad pasaules junioru čmepionātā8. vietu supergigantā izcīnījušais soms Jāko Tapanainens.

Sievietēm 24 dalībnieču vidū bija tikai viena Latvijas pārstāve – Helēna Ērenpreisa, kura uzrādīja 10. rezultātu (+7,19), labāk veicot otro braucienu nekā pirmo un nopelnot zeltu junioru čempionātā. Deviņas priekšā bija somietes, bet visas zviedriete palika aiz muguras latvietei. Šodien Helēnai vienlīdz labi sanāca abi braucienu, kopsummā uzvarētājai (atkal Pikalainena) zaudējot 5,66 sekundes, kas deva 9. vietu.

Devīto vietu otrajā dienā ieguva arī Miks Zvejnieks, tiesa, daudz lielāka konkurencē, apsteidzot vairāk nekā 50 kalnu slēpotājus, bet uzvarētājam, kurš šoreiz bija Torsti, zaudējot faktiski tikpat – 3 sekundes. Jurģis Zvejnieks atkal ieņēma 32. vietu (+_8,67 sek.), bet Roberts Kupčs vēlreiz netālu aiz viņa – 35. vieta (+9,37 sek.).

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv