ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

13 • 03 • 2023

Somijā ar daudziem startiem, ieskaitot LČ junioriem, noslēgsies Baltijas kauss kalnu slēpošanā

Šo otrdien, 14. martā, Somijas ziemeļu ciematā Pihē sāksies šīs sezonas noslēdzošais sestais posms prestižajam Baltijas kausam kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) un kas norisināsies gandrīz divas nedēļas līdz 25. martam, noskaidrojot arī Latvijas čempionāta medaļniekus divās disciplīnās junioru konkurencē un Igaunijas čempionātā pieaugušajiem. Šī ir pirmā sezona, kad Baltijas kausam ir tik daudz posmu. 

Tradicionālais un prestižais Baltijas kauss kalnu slēpošanā jau vairāk nekā desmit gadus marta mēnesī norisinās Somijā. Ja kādreiz tas notika Somutunturos, tad jau devīto reizi par tās mājvietu ir izvēlēts mazs Somijas ciemats netālu no polārā loka – Pihe. Vairākus pēdējos gadus tas ir kļuvis par noslēdzošo posmu LSF rīkotajam Baltijas kausam kalnu slēpošanā.   

Pagājušajā sezonā tik aizvadīti pieci posmi, katram notiekot savā valstī – Lietuvā, Itālijā, Igaunijā, Latvijā un Somijā. Arī šajā sezonā ar rekordskaitu jeb sešiem posmiem Baltijas kauss viesojas šajās piecās valstīs, tiesa, Latvijā notiekot diviem posmiem. Sezona iesākās novembra vidū Druskininku slēgtajā slēpošanas hallē “Snow arena” Lietuvā, turpinājās šī gada janvārī ar nozīmīgāko posmu dalībnieku sastāva ziņā Pocā di Fassā Itālijā, tad februāra mēnesī notika trīs posmi. Vispirms mēneša sākumā Siguldā, tad nedēļu vēlāk Igaunijā, bet februāra beigās Sigulda vēlreiz uzņēma Baltijas kausa posmu. 

Pieaugušajiem un junioriem šis būs piektais posms, jo viņi ir sacentušies “Snow arenā” Lietuvā, kā arī Igaunijā un abas reizes Siguldā. Arī jauniešiem un Master grupai ir pienākusi kārta piektajam posmam, jo no līdzšinējiem pieciem viņi ir izlaiduši kā allaž Itālijas posmu Pocā di Fassā, kur Latvijas Slēpošanas federācija organizē tikai FIS sacensības ar vairākiem pasaules elites kalnu slēpotājiem.  

Noslēdzošo sesto posmu var iedalīt divās daļās – jaunieši/Master un FIS sacensības ar junioriem un pieaugušajiem. Pirmajā daļā, kas būs no 14. marta līdz 18. martam, piecās dažādās disciplīnās sacentīsies trīs jauniešu grupas U16, U14, U12 gan puiši, gan meitenes un Master grupas pārstāvji, kā arī vienīgo reizi sezonā arī U10 grupa, kurai parasti Somijā ir viens starts milzu slalomā. Pēc tam sekos divu dienu pauze, kuru laikā Latvijas Slēpošanas federācijas pieredzējusī organizatoru komanda kalnu sagatavos FIS sacensībām, kas paredzētas piecas dienas no 21. līdz 25. martam. 

Pirmajās divās dienās otrajā daļā būs milzu slaloms ar Latvijas junioru čempionātu vispirms un tad Igaunijas čempionātu. Pēc tam nākamās divas dienas tādā pašā secībā – Latvijas junioru čempionāts un Igaunijas čempionāts – norisināsies arī FIS slaloms, bet noslēdzošajā dienā kalnu slēpotāji sacentīsies paralēlajā slalomā. 

Paredzams, ka Baltijas kausa sestais posms Pihē gan skaitliskā, gan sastāva spēcīguma ziņā FIS sacensībās būs sezonas otrs nozīmīgākais posms aiz Pocas di Fassas.  Arī jauniešiem gaidāms papildinājums ierasto Baltijas valstu pārstāvju konkurencē. Šobrīd startam Pihē jauniešiem un Maser ir pieteikušies pāri par 170 kalnu slēpotāji no četrām valstīm. 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv