ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

03 • 02 • 2023

Siguldā Baltijas kausā kalnu slēpošanā supergigantā visvairāk uzvaras Latvijai

Saistītā informācija

Pēc FIS ENL slaloma sacensībām šodien Siguldā Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) rīkoto Baltijas kausa trešo posmu kalnu slēpošanā uzsāka triju jauniešu grupu pārstāji (U16, U14, U12) un Master grupas kalnu slēpotāji, sacenšoties supergigantā. Visvairāk uzvaras izcīnīja Latvijas kalnu slēpotāji, divas pirmās vietas Igaunijai, bet pa vienam augstākajam panākumam arī Lietuvai. 

Atšķirībā no FIS ENL slaloma supergigantā, neskatoties uz īso trasi, tika veikts šai disciplīnai viens brauciens. Visās jauniešu grupās sacentās pāri par simts dalībniekiem, bet Master grupā uz starta izgāja vairāk nekā 20 dalībnieku, tādējādi supergigantā kopā sacenšoties vairāk nekā 130 dalībniekiem.

U16 grupā puišiem 17 dalībnieku vidū dubultuzvaru nodrošināja igauņu brāļi Mesilas, bet ārkārtīgi līdzīgajā cīņā par trešo vietu abu labāko Latvijas pārstāvju vidū Pēteris Pauls Prancāns par 0,01 sekundi apsteidza Krišu Mazo. Meitenēm šajā grupā 16 dalībnieču konkurencē uzvarēja Kristiāna Hartmane, bet spraigajā cīņā par sudrabu Sofija Fedorova par 0,02 sekundēm apsteidza igaunieti Emmu Tammemegi. 

U14 grupā puišiem, kura startēja 15 kalnu slēpotāji, uzvarēja lietuvietis Martins Seppa, kuram tikai vienu sekundes desmitdaļu piekāpās labākais Latvijas pārstāvis Kristiāns Indriksons. Tādā pašā līdzīgā duelī par trešo vietu Leo Zauers pārspēja igauni Lauritsu Lauku.  Meitenēm šajā vecuma grupā, kur sacentās 16 dalībnieces, uzvaru svinēja Heidija Ciagune. Tikpat stabili otro vietu ieguva Elza Zelča, bet nākamās divas vietas ieguva labus rezultātus skrituļslidošanā uzrādošās meitenes, trešo vietu iegūstot jaunākajai trijniekā iekļuvušajai dalībniecei Danielai Annai Livčānei, bet 4. vietu ieņemot Justīnei Baumanei.  

U12 grupā 27 dalībnieku konkurencē otro uzvaru Ciagunu ģimenei sarūpēja Patriks, kurš, pateicoties ātrākam sākumam, apsteidza igauni Andre Sarri un bija ātrāks arī par U14 grupas uzvarētāju. Četru latviešu duelī par noslēdzošo godalgoto vietu nedaudz ātrāks bija Kārlis Bračka. Meitenēm šajā grupā cerības konkurentēm neatstāja Elizabete Kūrberga no Igaunijas, bet vairāk nekā 20 dalībnieču vidū attiecīgi otro un trešo vietu līdzvērtīgā cīņā ieguva Emīlija Kliesta un Nikola Grīnberga. 

Master grupā vīriešiem divi labākie uzrādīja gandrīz identisku laiku, šādā līdzvērtīgā cīņā Artūram Kāršeniekam tikai par vienu sekundes simtdaļu apsteidzot Paulu Stēgu. Abiem līderiem tikai sekundes desmitdaļu piekāpās Toms Ielejs. Sievietēm, lai arī ne tik līdzvērtīgā cīņā, tomēr samērā interesantā duelī par uzvaru Sanita Kubliņa pārspēja Ievu Lazdiņu. Ātrāka trases lejasdaļa palīdzēja Jeļenai Brokānei apsteigt Ingrīdu Sīpolu un nopelnīt trešo vietu.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv