ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

20 • 02 • 2023

Pasaules čempionātā slalomā Zvejnieks otro reizi karjerā četrdesmitniekā

Francijas kalnu kūrortos Kuršavelā-Meribelā notiekošajā pasaules čempionātā kalnu slēpošanā šodien slalomā vīriešiem  Latvijas pārstāvis Miks Zvejnieks ieguva 39. vietu, otro reizi karjerā tiekot četrdesmitniekā.  

Šodien pasaules čempionāts Francijā noslēdzās ar slaloma sacensībām vīriešiem. Pamatsacensībās startēja 100 dalībnieki – piecdesmit pēc ranga labākie no čempionāta dalībniekiem, kuri izlaida kvalifikāciju, vakar kvalifikācijas sacensībās pirmo 25 vietu ieguvēji, kā arī vēl plus 25 no vājākām nācijām, kuri nebija iepriekš minēto vidū. Tāpēc arī slalomā pamatsacensībās tāpat kā milzu slalomā bija vairāki eksotisko valstu pārstāvji.  

Sestdien kvalifikācijā startēja trīs latvieši – Elvis Opmanis, Lauris Opmanis un Gustavs Harijs Ābele. Brāļiem Opmaņiem cīņa par Top25 beidzās jau pirmajā braucienā, bet otrajā nefinišēja arī Ābele. Līdz ar to šodien pamatsacensībās uz starta izgāja tikai viens latvietis – Miks Zvejnieks, kurš dēļ augstā ranga varēja uzreiz kvalificēties pamatsacensībām. Slalomā nepiedalījās Žaks Gedra, kurš bija ieguvis 37. vietu milzu slalomā.  

Sesto čempionātu aizvadošais Miks Zvejnieks pēc ranga bija 48., bet pēc pirmā brauciena atradās 40. vietā (+2,79 sek.). Otrajā trasē labākā laika uzrādītājam sanāca zaudēt vairāk – četras sekundes, bet tas neliedza 27 gadus vecajam mārupietim pakāpties par vienu pozīciju augstāk uz 39. vietu (+5,90 sek.), gandrīz atkārtojot savu karjeras labāko vietu pasaules čempionātos.  2019. gadā Orē slalomā Miks ieguva 38. vietu, tiesa, tad laika starpība līdz vadošajiem divu braucienu summā bija vairāk nekā divas reizes lielāka – 14 sekundes. 

Pirmo trīs vietu ieguvējiem katram kaut kas bija pirmo reizi. Ar ļoti labu otro braucienu, krietni pakāpjoties, līderpozīcijās izvirzījās un pirmo reizi par slaloma uzvarētāju kļuva Henriks Kristofersens, kurš pirms četriem gadiem ieguva zeltu milzu slalomā. Otrais bija savulaik ASV pārstāvējušais grieķis JA Ginnis, kurš bija otrais, nopelnot Grieķijai pirmo medaļu pasaules čempionātos kalnu slēpošanā. Trijnieku noslēdza itālis Alekss Vinacers, kuram tā bija pirmā individuālā medaļa, jo pirms četriem gadiem ieguva to pašu bronzu komandu sacensībās. Trīs sekundes simtdaļas līdz medaļai pietrūka pašreizējam olimpiskajam čempionam Klementam Noelam no Francijas, savukārt titula aizstāvētājs Sebastians Foss Sulevogs no Norvēģijas palika deviņpadsmitais.  

Foto: AP/Scanpix

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv