ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

25 • 01 • 2023

Par Latvijas čempioniem slalomā kļuvuši Gedra un Bondare

Šodien Itālijas kalnu kūrortā Poca di Fassā Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotajā Baltijas kausā kalnu slēpošanā slaloma sacensībās Latvijas čempionāta zelta medaļas izcīnīja cēsnieks Žaks Gedra un rīdziniece Liene Bondare, kamēr kopējā ieskaitē uzvarēja Hugo Degrips no Francijas un norvēģiete Anine Tūresena.

Šodien Pocā di Fassā tika aizvadīta jau piektā sacensību diena prestižajam Baltijas kausa otrajam posmam kalnu slēpošanā, kura ietvaros tika sadalīti arī valsts čempionāta medaļu komplekti slalomā. Uz starta vīriešu izgāja 51 kalnu slēpotājs no 18 valstīm, bet sievietēm sacentās 42 kalnu slēpotājas no 13 valstīm. Kopuma bija pārstāvētas vairāk nekā divdesmit valstis.

Ja milzu slalomā vīriešu konkurencē valsts čempionātā sacentās trīs Latvijas pārstāvji, tad slalomā to bija tikai divi – Žaks Gedra un Gustavs Ābele. Milzu slalomā par čempionu kļuvušais24 gadus vecais Gedra to pašu atkārtoja arī slalomā, nopelnot šogad otro zelta medaļu. Pēc pirmā brauciena cēsnieks bija 32. vietā, bet otrajā braucienā pieci no priekšā esošajiem nefinišēja, bet viens aizmugurē esošais aizgāja priekšā, līdz ar to beigās Gedram 28. vieta (+6,73 sek.). Līdzīgā veidā Gustavs Ābele no 37. vietas arī aizsniedzās līdz trīsdesmitniekam, to noslēdzot un no sava tautieša atpaliekot sešas sekundes. Pagājušajā gadā Gedra turpat Pocā di Fassā ieguva sudrabu, sīvā cīņā piekāpjoties Mikam Zvejniekam, kurš šogad nevarēja piedalīties, jo vakar vakarā startēja Pasaules kausa posmā Šladmingā (Austrija).

No ceturtās uz pirmo pakāpās un uzvaru svinēja 23 gadus vecais Eiropas kausu Top20 braucējs no Francijas Hugo Degrips, bet sākotnējais līderis Viljams Hanosns (Zviedrija), kurš Eiropas kausā ar 12. vietu pagājušā decembrī sasniedza savu labāko rezultātu, noslīdēja uz otro pozīciju. Trijnieku noslēdza Eiropas kausa posmos trīs reizes Top3 sasniegušais un vienreiz arī uzvarējušais vācietis Fabians Himmelsbahs.

Arī sievietēm bija sarucis Latvijas pārstāvju skaits čempionātā. Ja milzu slalomā par medaļām cīnījās piecas, tad slalomā vairs tikai trīs. Arī šoreiz galvenā favorīte bija Liene Bondare. Ja milzu slalomā viņa kļūdījās un palaida garām ne tikai zeltu, bet arī medaļu, tad slalomā Liene labi veica abus braucienus un bija pārliecinoši labākā Latvijas pārstāvji vidū, atkārtojot pagājušā gada panākumu. Kopējā ieskaitē rīdziniece ieņēma 15. vietu (+5,39 sek.). Pēc pirmās trases Bondare atradās 27. vietā, taču otrajā divpadsmit priekšā esošās kļūdījās un izstājās.

Ar pirmo trasi galā netika milzu slalomā 3. vietu LČ ieskaitē ieguvusī Samanta Līcīte, līdz ar to kļuva skaidrs, ka bronzas medaļa tāpat kā vīriešu konkurencē netiks pasniegta. Toties Elza Saļņikova, kura šoreiz bija vienīgā no māsām, ierindojās 31. vietā (+16,29 sek.) un nopelnīja sudraba medaļu, atkārtojot milzu slaloma panākumu.

Arī sievietēm notika līderu maiņa. Ātrākā pirmajā trasē – olimpisko spēļu 37. vietas ieguvēja slalomā Rīka Honkanena no Somijas, kura ir arī 2016. gada pasaules junioru vicečempione milzu slalomā, beigās atkrita uz 3. vietu. Tikmēr no ceturtās uz pirmo pakāpās un uzvaru svinēja 21 gadu vecā norvēģiete Anine Tūresena, kura pēdējā mēneša laikā trijos startos Eiropas kausā ierindojās no 28. līdz 46. vietai. Pa vidu abām iepriekšminētajām otro vietu ieņēma visjaunākā trijniekā iekļuvusī kalnu slēpotāja – 18 gadus vecā itāliete Emīlija Mondinelli, kura janvāra vidū Eiropas kausā, ko sadarbībā ar itāļiem rīkoja LSF, ierindojās ap trīsdesmitnieka robežām.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv