ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

19 • 01 • 2023

Par Latvijas čempioniem milzu slalomā kļuvuši Gedra un Saļņikova

Saistītā informācija

Šodien Itālijas kalnu kūrortā Poca di Fassā Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotajā Baltijas kausā kalnu slēpošanā milzu slaloma sacensībās Latvijas čempionāta zelta medaļas izcīnīja cēsnieks Žaks Gedra un Frīda Saļņikova, kamēr kopējā ieskaitē pie uzarām tika Pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikušie Fabians Gracs (Vācija) un Elisa Platino (Itālija).

Šodien Pocā di Fassā tika aizvadīta otrā sacensību diena prestižajam Baltijas kausa otrajam posmam kalnu slēpošanā, kura ietvaros tika sadalīti arī valsts čempionāta medaļu komplekti milzu slalomā. Uz starta kopumā izgāja ap 175 kalnu slēpotāju no 29 valstīm, kuru vidū bija arī astoņi Latvijas pārstāvji – trīs vīriešu un piecas sieviešu konkurencē.

Tā kā vīriešu konkurencē sacentās tikai trīs Latvijas pārstāvji – Žaks Gedra, Elvis Opmanis un Lauris Opmanis, tad visiem bija iespējas tikt pie Latvijas čempionāta medaļas. Neskatoties uz to, ka startēja tikai trīs latvieši, šis nebija tas gadījums, ka “jebkurš” varēja dabūt medaļu, jo no šajā sezonā milzu slalomā startējušajiem neviens cits pēc ranga labāks par viņiem nav.

Taču medaļas nopelnīšanai šajā gadījumā bija tikai viens nosacījums – ir jāfinišē abos braucienos. Pirmajā braucienā kļūdījās abi brāļi Opmaņi, kā rezultātā viņi nefinišēja, izveidojoties savdabīgai situācijai, proti, uz otro braucienu bija palicis tikai viens Latvijas pārstāvis – Žaks Gedra, kurš 98 dalībnieku vidū bija uzrādījis 57.laiku (+2,90 sek.).  Tādējādi pirms otrā brauciena bija jautājums – vai Gedra finišēs un atkal izcīnīs zeltu, vai arī vīriešu konkurencē būs jāiztiek bez medaļu pasniegšanas.

Žaks ar otro trasi tika labi galā, kaut arī vadošajiem zaudēja nedaudz vairāk nekā pirmajā braucienā. Tomēr beigās sanāca pakāpties par divām pozīcijām un ieņemt 55.vietu (+6,42 sek.), jau trešo gadu pēc kārtas Pocā di Fassā izcīnot zeltu valsts čempionātā milzu slalomā. Kopējā ieskaitē uzvaru ar 0,42 sekunžu pārsvaru svinēja pagājušā gadā Pasaules kausa posmos trīs reizes trīsdesmitniekā tikušais vācietis Fabians Gracs, kurš pēc pirmā brauciena bija ceturtais.

Otro vietu ieguva pagājušā gada pasaules junioru čempions supergigantā un 7.vietas ieguvējs milzu slalomā Isaija Nelsons (ASV), bet trijnieku 0,02 sekundes aiz amerikāņa noslēdza 19 gadus vecais norvēģis Hans Grāls-Madsens. Pasaules kausa posmos desmitniekā tikušais vācietis Štefans Luics samierinājās ar 5.vietu. Divu braucienu summā finišu sasniedza 70 dalībnieki.

Sievietēm Lienes Bondares ceļš uz titulu aizstāvēšanu diemžēl beidzās jau pirmā brauciena pirmajā pusē, kur tika pieļauta kļūda, kam sekoja izstāšanās. Tādējādi pēc pirmā brauciena palika četras latvietes, sarindojoties ļoti spēcīgajā konkurencē no 64.līdz 67.vietai 78 startējušo un 67 pirmo braucienu pabeigušo dalībnieču vidū un, kas bija svarīgākais, sagādājot intrigu pirms izšķirošā otrā brauciena, jo visas četras – Elza un Frīda Saļņikovas, Samanta Līcīte un Patrīcija Ansonska – satilpa 0,9 sekundēs. Latvijas kalnu slēpotājas pirmajā trasē vadošajām bija zaudējušas amplitūdā no 8,5 līdz 9,4 sekundēm.

Otrajā trasē vislabāk veicās Frīdai Saļņikovai, kura no trešās pozīcijas latviešu meiteņu vidū pakāpās uz pirmo, svinot uzvaru Latvijas čempionātā. Kopējā ieskaitē Frīda bija 49.vietā (+15,65 sek.). Dubultuzvaru Saļņikovu ģimenei nodrošināja 50.rezutlātu kopējā ieskaitē uzrādījusī Elza, kura bija augstākā vietā no mūsējām pēc pirmā brauciena un otrās trases vidū pārsvaru pār māsu bija palielinājusi līdz pussekundei, taču beigu daļā zaudēja vairāk nekā sekundi. Bronzu nopelnīja Līcīte, bet turpat cieši aiz 52.vietā ierindojās arī Ansonska.

Pārliecinoši uzvarēja pirms nedēļas PK posmā Kranska Gorā 23.vietu pirmajā dienā un 16.vietu otrajā dienā izcīnījusī itāliete Elisa Platino. Otro vietu izcīnīja olimpisko spēļu 5.vietas ieguvēja Alpu kombinācijā Katarina Hūbere no Austrijas, bet trijnieku noslēdza Eiropas kausu Top10 braucēja – itāliete Luisa Bertani, kura pārstāv Bulgāriju.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv