ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

22 • 11 • 2022

Noslēdzošajās disciplīnās BK kalnu slēpošanā pie uzvarām tiek arī mūsu jauniešu puiši

Pagājušajā nedēļas nogalē Lietuvas slēgtajā kalnu slēpošanas hallē “Snow arena” noslēdzās Latvijas slēpošanas federācijas (LSF) rīkotais Baltijas kausa pirmais posms kalnu slēpošanā. Noslēdzošajās divās disciplīnās jauniešiem bez meiteņu U14 grupas absolūtās uzvarētājas Elzas Zelčas pirmās vietas Latvijai beidzot tika arī puišu konkurencē, pateicoties Kristiānam Indriksonam un Pēterim Paulam Prancānam. Uzvarētājas godā vienreiz tika arī Kristiāna Hartmane. 

Pēc piektdienas superslaloma trīs jauniešu un Master grupas kalnu slēpotāji sestdien un svētdien sacentās noslēdzošajās divās Baltijas kausa pirmā posma disciplīnās-slalomā un paralēlajā slalomā. Paralēlajā slalomā vispirms norisinājās kvalifikācijā, kurā atlasīja labākos astoņus, kuri pēc tam, sākot no ceturtdaļfināla, pa pāriem viens pret otru cīnījās izslēgšanas kārtās. Jauniešu grupās dalībnieku skaits svārstījās no 15- 25 dalībniekiem, izņemot U14 meitenēm, kur sacentās deviņas kalnu slēpotājas.

Meitenēm U14 grupā uzvaras gājienu turpināja Elza Zelča, izcīnot pirmo vietu arī slalomā un superslalomā. Līdz ar to Elza uzvarēja visās trijās disciplīnās, kļūstot par vienīgo tādu no visām jauniešu grupām meitenēm. Lai arī ar Zelču vairs tik sīvi necīnījās kā superslalomā, tomēr arī slalomā un paralēlajā slalomā trijniekā tika Justīne Baumane, izcīnot otro un trešo vietu. Puišiem pēc neveiksmes superslalomā, spīdoši reabilitējās iepriekšējā rakstā pie grupas līderiem pieskaitītais Kristiāns Indriksons, izcīnot uzvaras noslēdzošajās divās disciplīnās un otrajās vietās atstājot spēcīgo mājinieku Martinu Seppu. Tāpat kā Indriksonam arī Rihardam Hartmanim neveiksmīgi iesākās Baltijas kauss, bet turpinājumā Rihards sīvā cīņā ar igauni spēja iekļūt trijniekā un iegūt trešo vietu gan slalomā, gan paralēlajā slalomā.

U16 grupā puišiem Pēteris Pauls Prancāns bija vienīgais no latviešiem, kurš spēja noslēdzošajās divās dienās nopelnīt godalgoto vietu – uzvara slalomā un trešā vieta paralēlajā slalomā. Meitenēm šajā grupā slalomā aiz lietuvietes Neringas Stepanauskaites otro ieguva Kristiāna Hartmane, kura superslalomnā nebija finišējusi. Paralēlajā slalomā pusfinālā Fedorova izslēdza grupas vienu no līderēm Stepanauskaiti, bet finālā piekāpās uzvarētājai Hartmanei, kura bija uzrādījusi ātrāko laiku kvalifikācijā.

U12 grupā puišiem turpināja dominēt igaunis Andre Sarri, izcīnot visas uzaras tāpat kā Elza Zelča. Ja slalomā no latviešiem trijniekā ar trešo vietu tika vienīgi Edvards Kapteinis-Veits, tad paralēlajā slalomā divi – finālā igaunim piekāpušais un otro vietu ieguvušais Leo Ģermanis, kā arī mazajā finālā uzvaru guvušais Maiks Bērziņš, tiekot pie otrās godalgas. Meitenēm šajā grupā aiz lietuvietes un igaunietes sestdien un svētdien otro vietu ieguva Nikola Grīnberga, nopelnot visās disciplīnās godalgotas vietas. Paralēlajā slalomā, pārspējot mazajā finālā  igaunieti, pēc tikai 8.vietas slalomā trijniekā atgriezās Emīlija Kliesta, kura bija otrā piektdien superslalomā. 

Master grupā vīriešiem dominēja Toms Ielejs, neatstājot konkurentiem cerības arī slalomā un paralēlajā slalomā, esot nepārspētam visās trijās disciplīnās. Noslēdzošajās divās disciplīnās trešo vietu vairāk nekā desmit dalībnieku konkurencē izcīnīja Latvijas izlases atbalstītājs Pauls Stēga. 

Sievietēm Master grupā, kur bija mazāka konkurence, sacenšoties četrām dalībniecēm, slalomā pirmajā braucienā izstājās Žaklīnas Friskausas sīvākā konkurente Rūta Paražinskiene, tādējādi Žaklīnai šoreiz svinot ļoti pārliecinošu uzvaru. Noslēdzošajās divās godalgotajās vietās ierindojās Ieva Lagzdiņa un Jeļēna Brokāne. Paralēlajā slalomā sievietēm sanāca tikai fināls, kur lietuviete Paražinskiene viegli pārspēja Lagzdiņu.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv