ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

13 • 01 • 2023

LSF rīkotajās FIS sacensībās slalomā Itālijā startējušas vairākas PK Top30 braucējas

Saistītā informācija

Šodien Itālijas kalnu kūrortā Pocā di Fassā norisinājās Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotās spēcīga sastāva FIS sacensības slalomā, kurās piedalījās ne tikai Pasaules kausa posmos startējušās dalībnieces, bet arī vairākas no viņām, kuras ir tikušas Pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā.

Pirms LSF rīkotā Baltijas kausa otrā posma, kas no 18.javāra līdz 26.janvārimnorisināsies Itālijā, LSF pirms prestižā Baltijas kausa “iesildījās” ar FIS sacensību rīkošanu turpat Itālijā. Sākotnēji bija paredzēts aizvadīt divas sacensību dienas, bet beigas tomēr tika pieņemts lēmums sarīkot divas sacensības vienā dienā, lai piektdiena paliek brīva, jo sestdien un svētdien tur jānotiek Eiropas kausa posmam, kur tehniskā delegāta pienākumus pildīs LSF prezidents Dinārs Drošs.  

Tādējādi gan sievietes, gan vīrieši šodien sacentās divas reizes. Sievietēm bija FIS sacensības, bet vīriešiem klasi zemākas – FIS ENL (Entry league) sacensības slalomā. Sieviešu konkurencē sanāca ļoti spēcīgs sastāvs, jo uz starta izgāja vairākas Pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikušās kalnu slēpotājas. Viņu vidū bija četras reizes PK posmos Top30 sasniegusī itāliete Anita Gulli, divas reizes starp labākajām divdesmit iekļuvusī francūziete Marija Lamūra, divas reizes Top15 sasniegusī itāliete Marta Rosseti, vienu reizi divdesmitniekā tikusī Vera Čurčentālere, šosezon Levi 22.vietu izcīnījusī Kiara Pogno no Francijas, pirms divām nedēļām Zemmeringas slaloma 27.vietas īpašniece Liza Herhāgere (Austrija) un pirms mēneša 28.vietu Sestrijēieguvusī mājiniece Lukrēcija Lorenci. 

Sievietēm bija pārstāvētas šāds valstis – Itālija, Austrija, Šveice, Francija, Beļģija, Latvija, Vācija, Nīderlande, Spānija, Lielbritānija, Slovākija, Čehija, Japāna, Andora un arī Malaizija, bet vīriešiem sacentās kalnu slēpotāji no Itālijas, Latvijas, Spānijas, Lielbritānijas, Čehijas, Ukrainas, Singapūras un Maķedonijas. 

Sievietēm pirmajās sacensībās par uzvaru izvērtās spraiga cīnīšanās starp Gulli un Lamūru, itālietei esot ātrākai pirmajā trasē, bet francūzietei uzrādot ātrāko laiku otrajā braucienā. Tomēr beigās par 0,14 sekundēm ātrāka bija mūsu Dženiferas Ģērmanes sīvā konkurente 2021.gad pasaules čempionātā par Top25 un šosezon Levi PK posmā 23. un 28.vietu ieguvusī 24 gadus vecā Anita Gulli. Tādējādi 2022.gada pasaules junioru čempione kombinācijā un 4.vieta ieguvēja slalomā Lamūra ieņēma otro vietu. Vēl spraigākā cīņā par trešo vietu divu mājinieču starpā, kuras uzvarētājai piekāpās sekundi, šosezon Eiropas kausos trīs 4.vietas ieguvusī Beatriče Sola par 0,05 sekundēm apsteidza šogad PK posmā Zagrebā 19. un pirms dažām dienām Flahavā21.vietu izcīnījušo Rosseti. 

No Latvijas pārstāvēm mūsu vicelīdere Liene Bondare zaudēja gandrīz piecas sekundes un ieņēma divu braucienu summā 34.vietu no vairāk nekā 60 dalībniecēm, bet Tīna Namsone ierindojās 46.vietā (+11,31 sek.).

Otrajās sacensībās, nepiedaloties Gulli, uzvaru svinēja 21 gadu vecā Lamūra, kura šosezon gan Levi novembrī, gan decembrī Sestrijē PK posmos izcīnīja 20.vietu. Taču francūzietei sīvu konkurenci sastādīja otrās un trešās vietas ieguvējas – pirms mēneša Eiropas kausā 2.vietu izcīnījusī un no četriem startiem vienreiz PK posmos trīsdesmitniekā pabijusī Herhāgere un šosezon uzvaru un 3.vietu Eiropas kausā milzu slalomā izcīnījusī francūziete Doriana Eskeina. Šoreiz ceturtajā desmitā ar 38.vietu bija Namsone (+12,2 sek.), bet Bondare nefinišēja pirmajā braucienā. 

Vīriešiem no Latvijas startēja tikai sacensību apritē atgriezušais Žaks Gedra, kurš pēc pērn martā FIS ENL slaloma Siguldā bija nolēmis likt punktu karjerai. Vīriešu konkurencē pārsvarā sacentās juniori no 2003.-2006.gadam dzimušie. 24 gadus vecais cēsnieks Gedra abos startos vairāk nekā 30 dalībnieku vidū iekļuva trijniekā, abas reizes iegūdams otro vietu – +0,3 un +0,7 sekundes. Divas uzvaras 17 gadus vecā itāļa Danieles Mastrobatistas kontā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv