ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

13 • 02 • 2023

Latvijas kalnu slēpotāji uzvaru ziņā piekāpjas mājiniekiem Baltijas kausa 4. posmā Igaunijā

Pagājušajā nedēļas nogalē Igaunijā Tartu apkaimē notikušajā Baltijas kausa kalnu slēpošanā ceturtajā posmā mājinieki uzvaru ziņā tomēr pārspēja Latvijas kalnu slēpotājus. Pirmās vietas jauniešiem no latviešiem izcīnīja U14 grupas pārstāvji.

Februāra pirmajā nedēļas nogalē prestižais Baltijas kauss kalnu slēpošanā no Itālijas bija pārcēlies uz Latviju, kalnu slēpotājiem sacenšoties Siguldā. Atkal pagāja nedēļa, un Baltijas kauss pirmo reizi šajā sezonā tika aizvadīts Igaunijā, dalībniekiem sacenšoties slalomā un superslalomā. Visās grupās kopā sacentās pāri par simts kalnu slēpotājiem, pārstāvot visas trīs Baltijas valstis.

Jauniešu konkurencē Latvijai uzvaras nodrošināja Kristiāns Indriksons, Renārs Lazdiņš, Elza Zelča un Heidija Ciagune, bet Master grupā Sanita Kubliņa, Ieva Lagzdiņa un divreiz izcēlušais Toms Ielejs. 

U16 grupā puišiem uzvaras igauņiem – superslalomā labākais bija Markus Mesila, bet slalomā nepārspēts palika Ēriks Bergstrēms. Abās disciplīnās otro vietu izcīnīja Neo Nils Trapāns, kurš bija vienīgais no latviešiem trijniekā šajā grupā. Superslalomā nedaudz līdz trijniekam pietrūka Paulam Pēterim Prancānam, bet slalomā nedaudz trešajai vieta zaudēja Krišs Mazais. Meitenēm šajā grupā abās disciplīnās uzvarēja igauniete Emma Tammemegi, bet abas dienas trijniekā iekļuva Latvijas pārstāve Sofija Fedorova, kurai trešā vieta superslalomā un otrā vieta slalomā. Ja pirmajā dienā nācās samierināties ar 4. vietu, tad svētdien otro vietu līdzīgā cīņā ar Fedorovu slalomā izcīnīja Estere Jansone. 

U14 grupā puišiem abas dienas godalgas ieguva tikai latvieši. Superslalomā uzvarēja Kristiāns Indriksons, kurš tikai par sekundes desmitdaļu apsteidza savu komandas biedru Renāru Lazdiņu. Trijnieku noslēdza Leo Zauers. Otrajā dienā Indriksons mērķēja uz otro uzvaru, visātrāk veicot pirmo braucienu, bet liela kļūda otrajā trasē viņu nobīdīja uz 11. vietu. Līdz ar to Lazdiņš ar Zaueru pabīdījās pozīciju augstāk, proti slalomā iegūstot attiecīgi pirmo un otro vietu, bet trešo vietu nopelnīja Rihards Hartmanis, kurš līdzīgā cīņā apsteidza otrajā braucienā otro laiku uzrādījušo Lūkasu Mazo, kurš bija kļūdījies pirmajā braucienā. 

Arī meitenēm U14 grupā pie godalgām tika tikai Latvijas kalnu slēpotājas. Superslalomā uzvarēja Heidija Ciagune, otro un trešo vietu iegūstot Justīnei Baumanei un Alesijai Terlanovai, bet slalomā nepārspēta palika Elza Zelča, kurai pirmajā dienā godalgu patraucēja iegūt kļūda pirmajā braucienā. Ciagune, kura pirmajā braucienā bija uzrādījusi vienādu līderu laiku ar Zelču, slalomā ieņēma otro vietu. Kopā ar Ciaguni divas godalgas šajā grupā nopelnīja arī Baumane, kura bija trešā otrajā dienā.

U12 grupā puišiem abas dienas uzvarēja igaunis Andre Sarri, atkārtojot savas tautietes Emmas Tammemegi panākumu U16 grupā. Pirmajā dienā igaunim pavisam nedaudz spraigā cīņā piekāpās otrās vietas ieguvējs Patriks Ciaguns, kurš svētdien slalomā varēja tikt pie uzvaras, jo bija izvirzījies pārliecinošā vadībā pēc pirmās trases, bet otrajā braucienā kļūdījās un tika diskvalificēts par vārtu neizbraukšanu. Otro vietu slalomā ieguva Kārlis Bračka, bet trijnieku noslēdza Eduards Kapteinis-Veits, kurš ari superslalomā varēja būt trešais, bet nobīdījās uz 4. vietu, jo otrajā braucienā visātrāko laiku uzrādīja Maiks Bērziņš, kuram tad tika trešā vieta. 

Master grupā vīriešiem pirmais trijnieks abas dienas bija nemainīgs. Abas dienas uzvarēja Toms Ielejs, otrās vietas ieguva Pauls Stēga, bet divas trešās vietas Andreja Mihailova kontā. Sievietēm gan pamainījās uzvarētājas, superslalomā par tādu kļūstot Sanitai Kubliņai, bet slalomā Ievai Lagzdiņai, abām līdz ar to nopelnot pa vienai uzvarai un vienai otrajai vietai. Abas dienas līdzvērtīgi par trešo vietu cīnījās Ingrīda Sīpola un Jeļena Brokāne, trijniekā abas reizes tiekot Ingrīdai.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv