ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

18 • 11 • 2022

Latvijai trīs uzvaras superslalomā jauniešu un Master grupās Baltijas kausā kalnu slēpošanā

Saistītā informācija

Šodien Baltijas kausa pirmajā posmā, ko Lietuvas slēgtajā slēpošanas hallē “Snow arena” Druskininkos rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF), superslalomā jauniešu grupās vairāk uzvaras izcīnīja Igaunijas un Lietuvas kalnu slēpotāji, bet latviešiem trīs uzvaras – viena jauniešu grupā, ko sarūpēja Elza Zelča, un Master grupā vīriešiem un sievietēm. 

Otrdien un trešdien ar slalomu un paralēlo slalomu juniori un pieaugušie “Snow arenā” atklāja jauno LSF rīkoto sacensību sezonu kalnu slēpošanā. Ar šiem diviem startiem juniori un pieaugušie noslēdza dalību Baltijas kausa pirmajā posmā. Pēc vienas brīvdienas ceturtdien Baltijas kauss šodien valsts svētkos turpinājās ar superslalomu, savu pirmo startu aizvadot trijām jauniešu grupām (U16, U14, U12) un arī Master kalnu slēpotājiem. Visās grupās tika veikti divi braucieni.

Vienīgā Latvijas uzvara jauniešu grupās bija U14 meitenēm, kur nepārspēta palika Elza Zelča. Tomēr Elzai pirmo vietu nācās izcīnīt ļoti spraigā duelī ar Justīni Baumani, pēc pirmā brauciena abām atrodoties līderos ar vienādu laiku, bet otrajā Zelčai esot par 0,13 sekundēm ātrākai. Aiz abām labākajām Latvijas pārstāvēm trijnieku noslēdza mājiniece Liepa Čekanavičiute, kur pērn svinēja uzvaru U12 grupā. Arī puišiem šajā vecumā sākuma šķita, ka uzvara varētu tikt Latvijai, jo pēc pirmā brauciena vadībā atradās pagājušā gada U12 grupas uzvarētājs Kristiāns Indriksons. Diemžēl Kristiāns otrajā braucienā kļūdījās un zaudēja daudz laika, tāpēc beigās nācās samierināties vien ar 13.vietu. Līdz ar to pie uzvaras varēja tikt pērnā gada vicelīderis no Lietuvas Martins Seppa. Līdzīgā cīņā par otro vietu pagājušā gadā trijnieku noslēgušais Leo Zauers pārspēja igauni Lauritu Lauku un šogad kāpa par vienu pakāpienu augstāk.

U16 grupā uzvaras tika Igaunijai un Lietuvai. Puišiem, kur sacentās viskuplākais dalībnieku skaits – 25 kalnu slēpotāji, nepārspēts palika igaunis Markuss Mesila, kurš pērn piekāpās gadu vecākajam un šogad uz junioriem pārgājušajam Emīlam Indriksonam. Viņa dvīņa brālis Miks Mesila ieguva trešo vietu, bet pa vidu abiem igauņu dvīņu brāļiem ar otro vietu sezonu iesāka Pēteris Pauls Prancāns, kuram pērn nācās samierināties ar sāpīgo 4.vietu, līdz trijniekam divu braucienu summā pietrūkstot nieka sekundes simtdaļai. Meitenēm uzvarēja lietuviete Neringa Stepanauskaite, kurai tuvu, it īpaši pirmajā trasē, bija otrās vietas ieguvēja Sofia Fedorova. Ar godalgoto vietu sezonu iesāka Loreta Reitere, kura ieņēma trešo vietu.

Jaunākajā jauniešu U12 grupā uzvaras laurus plūca igauņi. Puišiem dominēja Andre Sarri, bet meitenēm līderpozīcijas pēc pirmā brauciena nosargāja Elisa Londa, kura 2021.gadā cīņā arī ar gadu vecākajām konkurentēm ierindojās 8.vietā. Par otro vietu spraigi cīnījās divas latvietes, Emīlijai Kliestai iegūstot otro vietu, bet komandas biedrenei Nikolai Grīnbergai trešo. Pērn 4.vietu ieguvusī Nikola pēc pirmā brauciena arī ieņēma ceturto pozīciju, bet otrajā trasē uzrādīja ātrāko laiku, kas šoreiz ļāva iegūt godalgu. Puišiem pēc pirmās trases vicelīdera statusu nenosargāja Maiks Bērziņš, priekšā palaižot lietuvieti Robertu Vingeli. Sākumā pretenzijas uz godalgu pieteica arī Edvards Kapteinis-Veits, taču kļūda otrajā trasē nobīdīja viņu uz 9.vietu.

Master grupā vīriešiem kuplajā lietuviešu pārstāvniecībā Toms Ielejs ne tikai vienīgais no Latvijas iekļuva trijniekā, bet arī izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru, vairāk nekā par trim sekundēm apsteidzot tuvākos sekotājus no Lietuvas. Sievietēm arī pirmo vietu ieguva Latvijas kalnu slēpotāja Žaklīna Frickausa, taču atšķirībā no ieleja viņai uzvara nācās ārkārtīgi līdzīgā cīņā ar Rūtu Paranžinskieni, apsteidzot lietuvieti par minimālāko pārsvaru – 0,01 sekundi. Trijnieku noslēdza ieva Lagzdiņa.

Rīt jaunieši un Master sacentīsies slalomā.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv