ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

04 • 03 • 2023

FIS slalomā Siguldā uzvaras Frīdai Saļņikovai, Ābelem un igauņiem

Ceturtdien, 2. martā, Siguldā Pilsētas trasē notikušajās Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajās FIS ENL sacensībās slalomā abas reizes sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja pasaules čempionāta dalībniece Frīda Saļņikova, bet vīriešiem pa uzvarai igauņiem Hansam markusam Danilasam un Ako Armīnam Raidam. Savukārt nākamajā dienā, 3. martā, FIS ENL sacensībās slalomā un paralēlajā slalomā, kas vienlaikus bija arī tradicionālais “Siguldas kauss”, vīriešiem uzvaras izcīnīja Gustavs Harijs Ābele, bet sieviešu konkurencē atkal abas reizes nepārspēta palika Frīda Saļņikova.

Vīriešiem, kur sacentās divpadsmit dalībnieki, visi bija junioru vecuma. Arī sievietēm visas astoņas  bija juniores, turklāt 2005. un 2006. gadā dzimušās. Pārstāvētas bija divas valstis – Latvija un Igaunija.

Pirmajās sacensībās vīriešiem pēc pirmā brauciena minimālā vadībā ar 0,03 sekunžu pārsvaru izvirzījās Georgs Daukuls, taču otrajā braucienā viņu apsteidza Hans Markus Danilas. Uz trešo vietu pakāpās Ako Raids. Trešais pēc pirmās trases Gustavs Harijs Ābele kļūdījās un krita otrajā trasē, zaudējot daudz laika un atkrītot uz 7. vietu, tāpat kā Aksels Bergmanis no ceturtās uz devīto.

Otrajās sacensībās Bergmanim un Ābelem izdevās saņemt kompensāciju par neveiksmi pirmajās sacensībās, iegūstot attiecīgi otro un trešo vietu. Uzvara šoreiz otram igaunim Raidam. Otrajās sacensībās no vadošajiem ķibeles piemeklēja divus citus kalnu slēpotājus. Pirmajās sacensībās otro vietu ieguvušais Daukuls kļūdījās un daudz zaudēja pirmajā braucienā, ka pat ātrākais laiks otrajā braucienā nespēja viņu pacelt augstāk pat 7. vietu, bet pirmo sacensību uzvarētājs Danilas pēc trešā laika pirmajā trasē otrā braucienā tika diskvalificēts.

Sievietēm abas sacensībās trijniekā iekļuva vienas un tās pašas kalnu slēpotājas, kuras bija izteiktas pretendentes uz godalgotām vietām un nākamās sekotājas apsteidza pamatīgi. Un nevienai no viņām nekāda kļūme nepiemeklēja kā vīriešu sacensībās.  Ja Frīda Saļņikova abas reizes izcīnīja uzvaru, tad Frīdas māsa Elza ar Patrīciju Ansonsku samainījās vietām, proti, pirmajās sacensībās otrā bija Elza Salņikova, bet otrajās otro vietu ieguva Ansonska.

Gustavs Harijs Ābele FIS ENL slalomā uzrādīja ātrāko laiku pirmajā trasē un noturēja beigās līderpozīcijas, izcīnot pirmo vietu un pārtraucot igauņu uzvaru sēriju. Trīs sekundes desmitdaļas viņam piekāpās Ako Armins Raids no Igaunijas. Ziemeļu kaimiņiem vēl viena godalgota vieta, jo trešais bija Renets Rītsalu. Sasmelt izlieto pirmajā trasē neizdevās Robertam Kupčam, kurš uzrādīja labāko laiku otrajā trasē un pakāpās uz 4. vietu. Līdzīgi nostartēja arī Jurģis Zvejnieks, kurš bija otrs ātrākais otrajā braucienā, bet pēc kļūdas pirmajā trasē beigās augstāk par 7. vietu netika. Pretēji sanāca Akselam Bergmanim, kuram bija labs pirmais brauciens, ieņemot trešo pozīciju, bet kļūda otrajā trasē nobīdīja viņu uz astoto vietu.

Sievietēm vēlreiz nepārspēta palika Frīda Saļņikova, svinot jau trešo uzvaru. Tāpat kā piektdien pārējās godalgotas vietas ieguva Frīdas māsa Elza un Patrīcija Ansonska. Pirmais trijnieks satilpa mazāk nekā sekundē. Ceturto vietu ieguvusī Marta Bērziņa atpalika piecas sekundes.

Paralēlajā slalomā finālā Ābele pārspēja Robertu Kupču, tiekot pie otrās uzvaras, bet mazajā finālā kvalifikācijas ātrākā laika uzrādītājs Jurģis Zvejnieks ņēma virsroku pār Bergmani. Sievietēm finālā tikās māsas Saļņikovas, Frīdai esot ātrākai par Elzu, kurai vēl viena otrā vieta, bet Frīdai ceturtā uzvara. Mazajā finālā Patrīcija Ansonska pārpsēja Esteri Poli, tiekot pie ceturtās godalgas šajās divās dienās tāpat kā Saļņikovas.  

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv