ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

24 • 02 • 2023

FIS junioru slalomā Siguldā sievietēm uzvar latvietes, vīriešiem – igaunis

Šodien FIS junioru slaloma sacensībās Siguldā, ko sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību rīkoja Latvijas Slēpošanas federācija, sievietēm pa uzvarai izcīnīja Elza Saļņikova un Laura Bišere, bet vīriešiem abās sacensībās nepārspēts palika igaunis Hans Markuss Danilas.

Piektdien Siguldā starp Baltijas kausa 5. posmu kalnu slēpošanā  tika aizvadītas FIS sacensības slalomā, kur sacentās juniori. Gan puiši, gan meitenes aizvadīja divas sacensības. Tāpat kā vakar meitenēm sacentās tikai latvietes – kopumā 11 kalnu slēpotājas, bet puišiem astoņiem latviešiem konkurenci sastādīja arī trīs igauņi.  

Junioriem abos startos uzvaru izcīnīja igaunis Hans Markus Danilas. Savukārt pārējo godalgoto vietu ieguvēji atšķīrās. Pirmajās sacensībās ļoti līdzvērtīgā cīņā par otro vietu ar 0,05 sekunžu starpību divu braucienu summā Roberts Kupčs pārspēja Georgu Daukuli, bet ar otro laiku otrajā trasē trijniekam pietuvojās Aksels Bergmanis. Otrajās sacensībās Kupčs ar Daukuli nestartēja, jo devās uz Gaiziņkalnu, lai piedalītos Latvijas Skolu ziemas festivālā. Otro vietu ieguva pasaules čempionāta dalībnieks Gustavs Harijs Ābele, bet trijnieku noslēdza igaunis Ako Armins Raids. Arī šoreiz vienā no braucieniem otrais bija Bergmanis, šoreiz to paveicot pirmajā trasē, bet pamatīga kļūda otrajā braucienā nobīdīja viņu uz astoto vietu kopvērtējumā. 

Juniorēm pamainījās uzvarētājas. Pirmajās sacensībās tāpat kā dienu iepriekš paralēlajā slalomā pirmo vietu ieguva Elza Saļnikova, uzvarot diezgan pārliecinoši, Elzas māsa Frīda nopelnīja trešo vietu, bet pa vidu māsām Saļņikovām otro vietu ieguva Patrīcija Ansonska. Otrās sacensības izvērtās  daudz spraigākas, jo pirmās trīs satilpa 0,09 sekundēs. Vēlreiz māsas Saļņikovas bija trijniekā. Ja šogad pasaules čempionātā Francijā Frīdai vēl viena trešā vieta, tad Elzai šoreiz nācās ieņemt otro vietu, nenoturot līderpozīcijas pēc pirmās trases, jo pirmajās sacensībās nefinišējusī Laura Bišere divu braucienu summā bija par 0,03 sekundēm ātrāka. Pēc pirmās trases ar ceturto laiku uz vēl vienu godalgu pretendēja Ansosnka, kura otrajā trasē nefinišēja. 

Rīt Baltijas kausa 5. posmā divās disciplīnās – supergigantā un milzu slalomā – sacentīsies trīs jauniešu grupas U12,U14, U16 un Master pārstāvji.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv