ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

26 • 01 • 2023

Bondare divas reizes desmitniekā BK 2. posmā slalomā Itālijā

Šodien ar milzu slaloma sacensībām FIS statusā Itālijas kalnu kūrortā Pocā di Fassā noslēdzās Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotā prestižā Baltijas kauss kalnu slēpošanā otrais posms. Abās FIS sacensībās slalomā sievietēm Liene Bondare iekļuva desmitniekā, abās reizēs otrajā braucienā uzrādot 4. laiku. 

Vakar Pocā di Fassā tika noskaidroti Latvijas čempioni slalomā, par kuriem kļuva Žaks Gedra un Liene Bondare. Savukārt otrdien un šodien Baltijas kausa ietvaros norisinājās vēl divas citas LSF rīkotās FIS sacensības milzu slalomā, kas pulcēja vairāk nekā 20 valstu pārstāvjus. Vīriešiem sacentās pie piecdesmit kalnu slēpotājiem, bet sievietēm 36 pirmajās un 28 noslēdzošajās slaloma sacensībās. Pērn itāļi ļoti atzinīgi izteicās par LSF sacensību organizatorisko līmeni, un arī šogad kalnu slēpošanas lielvalsts pārstāvji bija apmierināti ar latviešu padarīto.

Pagājušajā nedēļā Baltijas milzu slalomā sacentās divas reizes vairāk dalībnieku, tajā skaitā arī vairāki Pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikušie. Dalībnieku skaita kritums ir saistīts ar to, ka liela daļa pasaules līmeņa kalnu slēpotāji devušies uz startiem PK posmos, daļa devās uz pasaules junioru čempionātu, bet jaunākajiem no Baltijas kausa otrā posmā dalībniekiem bija jādodas uz Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpisko festivālu, tajā skaitā arī dažām Latvijas pārstāvēm. 

Ja vīriešiem no Latvijas šajās divās slaloma sacensībās piedalījās Gustavs Ābele, un arī tikai otrdien, kad ieņēma 36. vietu (+7,65 sek.), tad sievietēm Latvija bija pārstāvēta abas dienas un ne ar vienu dalībnieci. Pēc kopumā ne tik sekmīgā milzu slaloma Baltijas kausa pirmajā pusē, nefinišējot divos startos, 26 gadus vecā Liene Bondare ļoti labi aizvadīja visus slalomus. Gan otrdien, gan ceturtdien Bondare iekļuva desmitniekā, turklāt abas reizes dalītā desmitajā vietā. Noteikti jāizceļ Lienes otrie braucieni, kur abās reizēs tika uzrādīti 4. laiki, kas ļāva attiecīgi no 19. vietas un 14. vietas sasniegt desmitnieku, no uzvarētājam atpaliekot trīs sekundes un nopelnot 44 FIS punktus, kas ir viņas pēdējos trīs gadu labākais rādītājs šajā disciplīnā. 

Samantai Līcītei diemžēl nesekmējās, jo pēc kļūdīšanās viņa izstājās tāpat kā Latvijas čempionātā vakar, bet 16 gadus vecā Elza Saļņikova pēc nefinišēšanas otrdien šodien ieņēma 18. vietu (+13,69 sek.).

Pirmajā reizē sievietēm uzvarēja olimpisko spēļu 37.vietas ieguvēja slalomā Rīka Honkanena no Somijas, bet šodien – 18 gadus vecā amerikāniete Līva Morica, kura pirms dažām dienām pasaules junioru čempionātā pē pirmā brauciena bija 33. vietā. Vīriešiem pirmajā reizē nepārspēts palika pērn pasaules junioru čempionātā 37. vietu ieguvušais itālis Džanlorenco Dipaolo, kurš pāris reizes Eiropas kausos ir ticis trīsdesmitniekā, bet šodien uzvaru svinēja pirms gada Eiropas kausā desmitniekā tikušais šveicietis Matiass Itens.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv